Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Δεν σταματιούνται οι Ρώσοι-Μαζική χρήση ρωσικών συστημάτων TOS και βλημάτων Κρασναπόλ ισοπεδώνουν την μία περιοχή μετά την άλλη

Δεν μπορούν να σταματήσουν τις ρωσικές δυνάμεις οι Ουκρανοί, ενώ η ρωσική προέλαση είναι αργή ( σε εδάφη που δεν κατοικούνται από Ρώσους) θέλοντας να προβάλει σαφώς υπεροχή, και παράδοση των ουκρανικών δυνάμεων και του Ζελένσκυ.    

 

"Τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο Τσάσοφ Γιαρ από βορρά και νότο", δήλωσε ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Ντμίτρι Κούλκο στο Πρώτο Κανάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Αυτή τη στιγμή, μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων καταλαμβάνουν την πόλη με λαβίδες, ενώ όλοι οι δρόμοι  δέχονται πυροβολισμούς. Εδώ μάχονται μονάδες και σχηματισμοί της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων”, ανέφερε ο ίδιος.

 
 

Πανόραμα μαχών στο μέτωπο δείχνει σαφή ρωσική υπεροχή   

Στην αρχή της ημέρας στις 21 Μαΐου, στην κατεύθυνση Σλομποζάνσκ, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν σχεδόν το ήμισυ της επικράτειας της πόλης του Βολσάνσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφού πήραν τον έλεγχο του συγκροτήματος των κτιριακών εγκαταστάσεων, οι ρωσικές μονάδες έφτασαν στην κατεστραμμένη γέφυρα στην οδό Πρικζάλναγια.

Την ίδια στιγμή προέλασαν στην κατεύθυνση του Σεβέρκσκ, καταλαμβάνοντας τις θέσεις των ουκρανικών σχηματισμών στην Μπελογκορόβκα.

Στην κατεύθυνση Μπαχμούτ, συνεχίζονται σκληρές μάχες στο έδαφος της περιοχής Κανάλ στο Τσάσοφ Γιαρ.

Στη νότια πλευρά, η περιοχή Στούκι-Γκολουμπόβσκιε τέθηκε σχεδόν πλήρως υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ, ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στην περιοχή Νεταίλοβο, ενώ στην περιοχή διεξάγονται σκληρές μάχες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε το 90% της υποδομής ενέργειας της Ουκρανίας

“Τα ρωσικά πλήγματα απέκλεισαν περίπου το ενενήντα τοις εκατό της ουκρανικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και ακόμη και η επέκταση των εισαγωγών δεν θα βοηθήσει το Κίεβο να αποφύγει το έλλειμμα σε ηλεκτρική ενέργεια”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Οι Ρώσοι θα ισοπεδώνουν ότι δεν παραδίνεται

Το Κίεβο καταγγέλλει ότι η Ρωσία μετέφερε τα κέντρα διοίκησης της, τα οποία είναι άμεσα υπεύθυνα για την οργάνωση της επίθεσης στην περιοχή του Χαρκόβου, εκτός της εμβέλειας των πυραύλων HIMARS.

Από αυτή την άποψη, το κύριο επιχείρημα της ουκρανικής ηγεσίας ήταν η έλλειψη εναλλακτικής λύσης στους αμερικανικούς πυραύλους, στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τα οποία δεν έχουν την ίδια κινητικότητα και δεν μπορούν να χτυπήσουν αποτελεσματικά τα ρωσικά κέντρα μάχης.

Οι Ουκρανοί επιμένουν ότι εάν η Ουάσιγκτον επέτρεπε τη χρήση του Stinger MANPADS και, στο μέλλον, των αεροσκαφών F-16 για την καταστροφή αεροσκαφών των Ρώσων στο ρωσικό έδαφος, θα άλλαζε εντελώς το παιχνίδι και θα άλλαζε την κατάσταση στα πεδία των μαχών.

“Αυτό δεν σημαίνει ότι κανείς από το αμερικανικό κατεστημένο ή εκπρόσωποι της κοινότητας των αμυντικών αναλυτών δεν υποστηρίζει αυτή την ιδέα.

Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές στο Κογκρέσο, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας, Ρικ Σκοτ ​​και Μάικ Ράουντς, μίλησαν εναντίον της επίθεσης της Ουκρανίας σε ρωσικό έδαφος.

Προτείνουν να επιτραπεί στο Κίεβο να χτυπήσει αποκλειστικά στρατιωτικούς στόχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύριο επιχείρημα των υποστηρικτών της κλιμάκωσης είναι «έχουμε ήδη αυξήσει τα διακυβεύματα, αλλά η Ρωσία δεν έχει απαντήσει», αναφέρει ο Ρώσος ειδικός Αντρέι Ζαχαρτσένκο.

Ο χρόνος έδειξε ότι η συζήτηση για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος κατέστη δυνατή μόνο λόγω της απουσίας σκληρής αντίδρασης από τη Μόσχα στους προηγούμενους γύρους κλιμάκωσης.

“Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν και το Πεντάγωνο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις νέες προτάσεις από την Ουκρανία με ψυχραιμία, προφανώς, η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να διεξάγει ασκήσεις για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων είχε αποτέλεσμα”, κατέληξε ο ίδιος.

Αν αποσταλούν γαλλικές δυνάμεις θα συντριβούν αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ   

“Εάν σταλούν γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία, η Ρωσία θα λάβει αντίποινα όχι μόνο στο πολιτικό επίπεδο”, δήλωσε ο Αρτέμ Στουντενίκοφ, διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

«Ρωτάτε για την πιθανή διπλωματική μας αντίδραση, αλλά είναι προφανές ότι εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, τα μέτρα απάντησης θα είναι πολύ πέρα ​​από το πολιτικό επίπεδο. Η γαλλική πλευρά έχει προειδοποιηθεί απευθείας για αυτό περισσότερες από μία φορές», είπε ο ίδιος.

Όπως τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης, η συμμετοχή της Γαλλίας στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία θα την καταστήσει επίσημα συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ δύο πυρηνικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.

Με φόντο πολεμικές δηλώσεις δυτικών πολιτικών και αποσταθεροποιητικές ενέργειες του ΝΑΤΟ, το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο, για λογαριασμό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκίνησε ασκήσεις με πυραυλικούς σχηματισμούς της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Αυτοί οι ελιγμοί αναμένεται να δοκιμάσουν τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ