ρωσικά τεθωρακισμένα
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σε ΑΜΟΚ το Κίεβο! Οι Ρώσοι κατέλαβαν σε 5 ημέρες όσα εδάφη απέκτησαν οι Ουκρανοί σε 3 μήνες αντεπίθεσης (Βίντεο)

Οι μάχες στην ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με τους Ουκρανούς να προσπαθούν μανιωδώς να σταματήσουν την ρωσική προέλαση προς την πόλη του Χαρκόβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρομερές Ρωσικές Επιτυχίες

Ρωσικό μέσο αναφέρει πως ο ρωσικός στρατός κατέλαβε περισσότερα εδάφη σε 5 ημέρες από ότι κατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις κατά την διάρκεια της τρίμηνης εαρινής αντεπίθεσης του περασμένου καλοκαιριού.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρωσικός στρατός πέτυχε σημαντικά κέρδη τις τελευταίες 5 ημέρες στον ουκρανικό στρατιωτικό χάρτη, καταλαμβάνοντας μία μεγάλη περιοχή που είχαν ανακαταλάβει οι Ουκρανοί κατά την διάρκεια της περσινής αντεπίθεσης. Η αντεπίθεση αυτή είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2023 και ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο αυτού του έτους. 

Ως αποτέλεσμα της νέας ρωσικής μαζικής επίθεσης που άρχισε την Παρασκευή, τα ρωσικά στρατεύματα απέκτησαν τον έλεγχο μίας περιοχής συνολικής έκτασης 186 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανέφερε πως τις πρώτες 12 ώρες της Παρασκευής εξουδετερώθηκαν 135 Ουκρανοί στρατιώτες. Έκτοτε οι ουκρανικές δυνάμεις χάνουν περίπου 500 στρατιώτες κάθε ημέρα, πρόσθεσε το Κρεμλίνο. Παράλληλα, μέχρι στιγμής έχουν αιχμαλωτιστεί 100 μέλη του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού.

Οι ρωσικές επιτυχίες επιτεύχθηκαν χάρις στις ταχείες και καλά οργανωμένες επιθέσεις που πραγματοποίησε ο ρωσικός στρατός τα τελευταία 24ωρα. Οι επιχειρήσεις της Μόσχας κατά των ουκρανικών θέσεων αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές, αποσταθεροποιώντας την ουκρανική ηγεσία και πληγώνοντας το ηθικό του στρατεύματος του Κιέβου. Η Μόσχα ανέφερε πως ο κύριος λόγος που πέτυχαν οι επιθέσεις της ήταν η πολύ καλή οργάνωσή τους από τους στρατιώτες, όπως και ο άψογος συντονισμός μεταξύ πυροβολικού, αεροπορίας και πεζικού.

Μαίνονται οι Μάχες στο Χάρκοβο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτήν την στιγμή, μέσα μεταδίδουν πως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σφοδρότατες συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων στην περιοχή του Χαρκόβου, όπου τα ρωσικά στρατεύματα επιτίθονται δύο κύριες κατευθύνσεις: την κατεύθυνση της πόλης του Χαρκόβου και της κατεύθυνσής του Βολτσάνκ, ενός στρατηγικής σημασίας χωριού στο οποίο είχαμε αναφερθεί πρόσφατα.

Πριν λίγες ώρες σας είχαμε ενημερώσει πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως τον οικισμό Λουκιάντσι και διείσδυσαν εντός του Γκλουμπόκογιε, όπου και ανύψωσαν την ρωσική σημαία. Όπως όλα δείχνουν ο επόμενος στόχος των δυνάμεων του Πούτιν είναι το Λίπτσι, ο οποίος περιγράφεται από τα ρωσικό μέσα ως οικισμός στρατηγικής σημασίας. Όποιος στρατός ελέγχει το Λίπτσι ελέγχει το κοντινό φράγμα και τους γύρω δρόμους, οι οποίοι έχουν κρίσιμη αξία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ