Σούνακ και Bradley
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ανακοινώθηκε βρετανικό πακέτο «μαμούθ» για την Ουκρανία-Λονδίνο: «Ζελένσκι διώξε τον Πούτιν από την χώρα σου»

Το υπουργείο άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε την μεταφορά ενός πακέτου στρατιωτικής βοήθειας αξίας 500 εκατομμυρίων λιρών, δηλαδή περίπου 230 εκατομμυρίων δολαρίων, στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι Θα Περιλαμβάνει το Πακέτο

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου άμυνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η χώρα θα μεταφέρει στην Ουκρανία το μεγαλύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από την έναρξη του πολέμου μέχρι και σήμερα.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει το μεγαλύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Μαζί με 500 εκατομμύρια λίρες σε στρατιωτικές επιχορηγήσεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει επίσης κρίσιμο εξοπλισμό» αναγράφει το μήνυμα από το Λονδίνο.

Αναλυτικά, το πακέτο θα περιλαμβάνει 4 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού, περισσότερους από 1.600 πυραύλους και 400 οχήματα. Στα 400 οχήματα που θα στείλουν οι Βρετανοί στο Κίεβο θα συμπεριλαμβάνονται 160 τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Husky, τα οποία σχεδιάστηκαν ως τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού. 

Το Husky είναι ένα τακτικό όχημα υποστήριξης για μονάδες πεζικού με μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά προμηθειών στο πεδίο της μάχης. Είναι ιδιαίτερα ευκίνητο και μπορεί να μεταφέρει 4 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου του διμελούς πληρώματός του.

Στα τέλη του φετινού Απριλίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Πολωνία ανακοίνωσε πως η χώρα του θα έστελνε στην Ουκρανία ένα τόσο ακριβό πακέτο στρατιωτικής βοήθειας.

Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός άμυνας Γκραντ Σαπς είχε δηλώσει τότε πως «αυτό το πακέτο-ρεκόρ θα δώσει στον πρόεδρο Ζελένσκι και στο γενναίο έθνος του περισσότερα απαραίτητα εργαλεία για να διώξει τον Πούτιν και να αποκαταστήσει την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτόχρονα, ευρωπαϊκά μέσα μετέδωσαν πριν λίγες ημέρες πως η Βρετανία αποφάσισε να επιταχύνει την παραγωγή των πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow έτσι ώστε να μπορέσει να αποστείλει περισσότερες μονάδες στην ουκρανική πολεμική αεροπορία. Αυτά τα όπλα έχουν αναδειχθεί ως κρίσιμα στοιχεία στα χέρια των Ουκρανών, μίας και επιδεικνύουν μεγάλη ακρίβεια και καταστροφικότητα σε παρατεταμένα βεληνεκή.

Τέλος, όπως σας είχαμε ενημερώσει και στο παρελθόν το Ηνωμένο Βασίλειο είχε δηλώσει δημόσια πως δεν θέτει κανέναν περιορισμό στην χρήση των όπλων που αποστέλλει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτό σημαίνει πως το Κίεβο μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να πλήξει ρωσικούς στόχους ακόμη και βαθιά εντός της ρωσικής επικράτειας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ