Ρώσοι στρατιώτες
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Χάρκοβο ώρα μηδέν! Σε συναγερμό το ουκρανικό γενικό επιτελείο παραδέχεται πως οι Ρώσοι πλησιάζουν την πόλη

Όσο το γενικό επιτελείου του ουκρανικού στρατού ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην περιοχή του Χαρκόβου, η δεξαμενή σκέψης Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW) ανέφερε πως ο στρατός της Μόσχας δεν θα μπορέσει να καταλάβει την πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουκρανικό Επιτελείο: Οι Ρώσοι Πλησιάζουν

Το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού επιβεβαίωσε πως ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να επιχειρεί να προελάσει βαθύτερα εντός της επικράτειας της ουκρανικής περιφέρειας του Χαρκόβου, φυσικά με απώτερο στόχο να φτάσει στα περίχωρα της πόλης και να ξεκινήσει την πολιορκία της.

Για να το καταφέρουν αυτό οι ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες έχουν εντείνει σημαντικά τις επιθετικές επιχειρήσεις τους στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα σφυροκοπούν με πυροβολικό και με χερσαίες εφόδους τις περιοχές των οικισμών Λίπτσι και Βολτσάνκ, κυρίως με μονάδες πεζικού και μηχανικού.

Παράλληλα, ο στρατός του Κρεμλίνου συνεχίζει να συγκρούεται με τον ουκρανικό στρατό σε περιοχές της αποκαλούμενης «γκρίζας ζώνης», συγκεκριμένα για την κατάληψη των οικισμών Στρέλετσε, Πίλνογιε, Μπορίσοβκα και Ολεγνίκοβο και Ογκούρτσοβο. Οι επικράτειες αυτών των οικισμών αλλάζουν συνεχώς χέρια, ωστόσο φαίνεται πως πολλά από αυτά τα χωριά έχουν στρατηγική σημασία για αυτό και οι Ρώσοι επιμένουν να τα καταλάβουν.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του γενικού επιτελείου στρατού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να πετύχουν σημαντική πρόοδο σπρώχνοντας προς τα πίσω ουκρανικές δυνάμεις σε αυτές τις περιοχές.

Τι Λέει το ISW για την Κατάσταση στο Χάρκοβο

Η αμερικανική δεξαμενή σκέψης (think tank), το Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW) ανέφερε από την πλευρά του πως τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Χαρκόβου, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας της Ουκρανίας. 

Οι ειδικοί του ISW ανέφεραν όμως πως εάν ο ουκρανικός στρατός μεταφέρει έγκαιρα στρατεύματα στην περιοχή αυτή θα καταφέρει αποτελεσματικά να αποτρέψει την περικύκλωση της πόλης από τα ρωσικά στρατεύματα. Για να γίνει όμως αυτό το Κίεβο πρέπει γρήγορα να βρει διαθέσιμες στρατιωτικές δυνάμεις και πόρους για να τις προμηθεύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικοί από την Ρωσία συζητούν το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας «ουδέτερης ζώνης», η οποία θα βοηθούσε τους Ρώσους να αυξήσουν την ασφάλεια στις συνοριακές περιοχές, όπως για παράδειγμα την περιφέρεια Μπέλγκοροντ. Αυτή η περιφέρεια, όπως και άλλες ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, δέχονται συχνά επιθέσεις από Ουκρανούς στρατιώτες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...