Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Τεχεράνη εξοπλίζεται με παρτίδα ρωσικών αεροσκαφών Su-35 ενώ κοιτά για S-400 για το δεύτερο ημίχρονο με Ισραήλ

Το Ιράν θα παραλάβει μέσα στις επόμενες ημέρες την πρώτη παρτίδα της τελευταίας γενιάς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi SU-35, μετέδωσαν σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτό αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα στα οποία τονίζεται ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ιράν να ενισχύσει την αεράμυνά του τόσο με τα Su-35 όσο και με δορυφορικές υπηρεσίες και τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων.

Το Ιράν είχε αγοράσει τα μαχητικά αεροσκάφη τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Etemad και η πρώτη παράδοση πρόκειται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με αναφορές, το Ιράν θα παραλάβει συνολικά 24 νέα μαχητικά αεροσκάφη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ιρανική αντιπροσωπεία μετέβηκε στην Ρωσία για να εξετάσει την ταχεία μεταφορά S-400 στο Ιράν. Αυτά τα ρωσικά όπλα θα βοηθήσουν στην αμυντική ικανότητα του Ιράν έναντι των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, ανέφερε  σε δημοσίευμά της η Washington Post, με Ρώσους χειριστές θα λέγαμε εμείς, αφού η εκπαίδευση αυτών των συστημάτων απαιτεί πολλούς μήνες.

Η υπόθεση της προμήθειας των Su-35 στο Ιράν κρατά εδώ και καιρό χωρίς έως τώρα να υπήρχε κάτι το απτό, όπως έχει ήδη γραφεί στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. Είναι γνωστό, ανέφερε το δημοσίευμα, ότι η Ρωσία έχει διαφοροποιήσει την τακτική της στην Ουκρανία, επικεντρώνοντας τα χτυπήματά της στο δίκτυο ενεργειακών υποδομών της χώρας, κάνοντας εκτεταμένη χρήση drones καμικάζι τα οποία κατόπιν προμηθεύεται από το Ιράν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την σύναψη στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης, η οποία περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την πώληση Ρωσικών μαχητικών Su-35 στο Ιράν, όπως αναφέραμε σε προγενέστερο άρθρο μας 

Μετά την αγορά ιρανικών drones αυτοκτονίας από τη Ρωσία η Αεροπορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIAF) φέρεται να εξέτασε το ενδεχόμενο προμήθειας του Sukhoi Su-35 σε αντάλλαγμα για περαιτέρω παράδοση πυρομαχικών, drones και βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε πέρυσι ότι η χώρα απέκτησε μαχητικά ελικόπτερα Mi-28H και Yak-130 από τη Ρωσία εκτός από τα SU-35.

Έπειτα από την κατάρρευση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, η οποία είχε ως στόχο να αποτρέψει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, και την επακόλουθη επαναφορά των δυτικών κυρώσεων, η Τεχεράνη έχει εντείνει τις σχέσεις της με τη Μόσχα.

Η Δύση κατηγορεί το Ιράν ότι στηρίζει τη Ρωσία με υλικοτεχνική στρατιωτική στήριξη στον πόλεμο της Μόσχας κατά της Ουκρανίας και συγκεκριμένα ότι η Τεχεράνη προμηθεύει την Μόσχα με τα αποκαλούμενα drones καμικάζι, τα οποία, σύμφωνα με την Δύση, έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Τεχεράνη αρνείται τους ισχυρισμούς αυτούς της Δύσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ