Κόσμος

Το Ιράν προχωρά στην αγορά ρωσικών μαχητικών Sukhoi SU-35

Το Ιράν οριστικοποίησε την απαραίτητη συμφωνία με τη Μόσχα για την παραλαβή ρωσικής κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi SU-35 και ελικοπτέρων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim την Τρίτη, καθώς η Τεχεράνη και η Μόσχα προχωρούν στη «σφυρηλάτηση» στενότερων στρατιωτικών δσεσμών.

Η πολεμική αεροπορία του Ιράν διαθέτει μόνο μερικές δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων ρωσικών αεροσκαφών, καθώς και παλαιών αμερικανικών μοντέλων που αποκτήθηκαν πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Έχουν οριστικοποιηθεί τα σχέδια για μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-35, επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-28 και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Yak-130 που θα ενταχθούν στις μονάδες μάχης του ιρανικού στρατού», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Ιράν Μεχντί Φαράχι.

Το δημοσίευμα του Tasnim δεν έκανε κάποια αναφορά περί επιβεβαίωσης της συγκεκριμένης συμφωνίας από τους Ρώσους.

 

Το 2018, το Ιράν δήλωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή του τοπικά σχεδιασμένου μαχητικού Kowsar για χρήση στην πολεμική του αεροπορία. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι το αεροσκάφος είναι ένα αντίγραφο του F-5, που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1960.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...