Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρώσος ειδικός: Τα δεκάδες ρωσικά συστήματα αεράμυνας στη Συρία δεν θα βοηθήσουν το Ιράν εάν το Ισραήλ αντεπιτεθεί

Μια πραγματική τρομερή ανάλυση μας δίνει ο Ρώσος ειδικός Ανδρέας Κορίμπκο (Andrew Korybko) για την στάση της Μόσχας στην ιρανική επίθεση και στην πιθανή ισραηλινή αντεπίθεση, δίνοντας το στίγμα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής σε όλα αυτα που θα δούμε στην συνέχεια:   

"Η βρετανική ιστοσελίδα Iran International επέστησε την προσοχή του κοινού της σε ένα άρθρο από τον ιρανικό Τύπο, ο συγγραφέας του οποίου ( κυβερνητικός) ρωτά θυμωμένος γιατί η Ρωσία δεν σταματά τις ισραηλινές επιδρομές κατά των ιρανικών δυνάμεων στη Συρία.

Το άρθρο κυκλοφόρησε μετά τη βομβιστική επίθεση του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.

Οι κορυφαίες αρχές στην πλατφόρμα των μέσων ενημέρωσης The Alt Wordl σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως ανέφεραν ότι η Ρωσία θα κατέρριπτε ισραηλινά αεροσκάφη όταν θα επιτεθούν  «την επόμενη φορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μόνο που πετύχαιναν με όλα αυτά όμως, ήταν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους πολλές φορές, οπότε σταμάτησαν να μιλούν ανοιχτά για αυτό το θέμα.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ειδικοί στο The Alt World εξήγησαν ότι η Ρωσία δεν θεωρεί ότι έχει αμοιβαίες αμυντικές υποχρεώσεις ούτε προς τη Συρία ούτε προς το Ιράν.

Γι' αυτό το Κρεμλίνο πάντα “παραμερίζει”, όταν ισραηλινά και αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν στόχους στην Συρία.

Η Τεχεράνη τώρα ( δηλώσεις Ιρανού Α/ΓΕΕΔ) υπόσχεται νέα πιο ισχυρή επίθεση εάν το Τελ Αβίβ απαντήσει στην Σαββατιάτικη μαζική επίθεση κατά ισραηλινού εδάφους και βάσεων.   

Οι Ιρανοί θεωρούν (ότι εκδικήθηκαν για την επίθεση στη διπλωματική τους αποστολή στη Συρία).

Ως εκ τούτου, αυτό που θα δούμε το επόμενο διάστημα, θα είναι μια παθητική αντίδραση της Μόσχας σε μια νέα πιθανή επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ κατά των Ιρανών.

Κανείς, ειδικά οι Ιρανοί, δεν πρέπει να εκπλαγούν με αυτό.

Οι ειδικοί του The Alt World , ήταν τόσο πειστικοί σε προηγούμενες εκστρατείες παραπληροφόρησης, αφού  ισχυρίστηκαν ψευδώς εδώ και χρόνια ότι η Ρωσία και το Ιράν είναι «σύμμαχοι» (υποδηλώνοντας ότι ο Πούτιν είναι κρυφά «αντισιωνιστής»).

Οι ίδιοι περιφρονούν το Ισραήλ και είναι δύσκολο για αυτούς να αποδεχτούν ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει μια εντυπωσιακή λίστα δηλώσεων που υποδηλώνουν τον φιλοσημιτισμό του.

Οι ίδιοι τελικά στράφηκαν εναντίον της Ρωσίας, αφού απογοητεύτηκαν ότι θα υπήρχε οποιαδήποτε απτή απάντηση στα πολλαπλά χτυπήματα του Ισραήλ στη Συρία.

Αυτοί οι άνθρωποι υποψιάζονται ότι η ρωσική εξωτερική πολιτική ελέγχεται από «σιωνιστές».

Στην πραγματικότητα, αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα , αφού η Ρωσία απλώς δίνει προτεραιότητα σε αυτά που οι πολιτικοί της θεωρούν ότι είναι τα αντικειμενικά εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Στο πλαίσιο της Δυτικής Ασίας, αυτά τα συμφέροντα απαιτούν τη διατήρηση κανονικών δεσμών με το Ισραήλ, ενώ στόχος είναι  να μην παρασυρθεί η Μόσχα σε οποιαδήποτε περιφερειακό πόλεμο στην Μέση Ανατολή.

Σε αντίθεση με πολλά μέλη της κοινότητας The Alt World, η Ρωσία δεν έχει «ακτιβιστική» ατζέντα.

Ναι, η Μόσχα υποστηρίζει τη διατήρηση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους εντός των προ του 1967 συνόρων και επικρίνει δημόσια το Ισραήλ, το οποίο επιδιώκει να τιμωρήσει συλλογικά τους Παλαιστινίους.

Αλλά δεν πρόκειται η Ρωσία να διακινδυνεύσει τα συμφέροντά της "τιμωρώντας" το Ισραήλ, επειδή δεν συμμορφώθηκε με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου με εναέρια κτυπήματα στην Συρία.

Σε αυτή την περίπτωση, το μέγιστο που μπορεί να κάνει το Κρεμλίνο είναι να διαμαρτυρηθεί μέσω των διπλωματών του.

Όμως οι Ρώσοι δεν πρόκειται να καταρρίψουν  το επόμενο χρονικό διάστημα,  μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ-Ισραήλ, για λογαριασμό των Ιρανών ή των Σύριων.

Η Τεχεράνη μπορεί να πραγματοποίησε μια «πρόβα τζενεράλε για την καταστροφή του Ισραήλ» και να έδειξε ότι δεν θα περιοριστεί πλέον σε τίποτα, αλλά όσοι  συνεχίζουν να προσκολλώνται σε ψεύτικες ελπίδες και να αναμένουν σοβαρές ενέργειες από τη Ρωσία, ως απάντηση στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία, θα απογοητευτούν βαθιά.

Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να τους οδηγήσει σε μια ανεδαφική θεωρία συνωμοσίας, ότι η Ρωσία έχει «ξεπουληθεί στους Σιωνιστές» ή κάτι τέτοιο.

Είναι καλύτερα να αποδεχθούμε την αντικειμενική πραγματικότητα ως έχει, και να κατανοήσουμε γιατί η Ρωσία θα παραμένει πάντα στο περιθώριο όταν το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτίθενται στη Συρία, ακόμα κι αν κάποιος δεν συμφωνεί με αυτή τη θέση.

Το βράδυ της 13ης προς 14η Απριλίου, το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ αφού βομβάρδισε το προξενείο του στη Δαμασκό και τώρα ο κόσμος περιμένει να δει πώς θα απαντήσει το Τελ Αβίβ.

Κανείς δεν πρέπει να έχει ψευδείς προσδοκίες ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας στη Συρία θα αναχαίτιζαν ισραηλινά αεροσκάφη ή πυραύλους που μπορεί να στοχεύουν το Ιράν ή ιρανικό εξοπλισμό στη Συρία.

Όπως δείχνει η προϊστορία, η Ρωσία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγει την παράσυρση της σε έναν περιφερειακό πόλεμο.

Φυσικά, αυτό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ακόμα και συνειδητή απόσυρση  από το συριακό έδαφος εάν ξεσπάσει όλη η κόλαση” καταλήγει ο ίδιος.

Πραγματικά στην Μέση Ανατολή αυτήν την περίοδο παίζεται ένα τεράστιο παιχνίδι, στο οποίο η Ρωσία απέχει επιδεικτικά, όπως δείχνει και η στάση της, αφού η Μόσχα έχει επικεντρωθεί στην Μαύρη θάλασσα και στην Βαλτική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ