ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Τζον Μπόλτον: Ο Μπάιντεν είναι ντροπή για τις Ηνωμένες Πολιτείες που απέτρεψε το Ισραήλ να μην επιτεθεί στο Ιράν

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον επέκρινε την Κυριακή τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν επειδή παρότρυνε και επέμβηκε στο Ισραήλ για να μην απαντήσει στις επιθέσεις του Ιράν.

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επέκρινε τον Μπάιντεν επειδή επέμβηκε στο Ισραήλ να μην απαντήσει στις επιθέσεις του Ιράν:  «Το Ισραήλ πρέπει να βομβαρδίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν», όπως αναφέρει το israelnationalnews

Μιλώντας στο CNN σε συνέντευξή του, ο Μπόλτον είπε ότι ο Μπάιντεν αποτελεί «ντροπή για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολιάζοντας την επίθεση που έγινε κατά την οποία το Ιράν εκτόξευσε περίπου 300 drones και πυραύλους από το έδαφός του προς το Ισραήλ, ο Μπόλτον είπε ότι «εάν το Ιράν δεν δει μια ισχυρή απάντηση, αυτός ο κίνδυνος θα συνεχιστεί να υπάρχει. Και ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε για να αποκατασταθεί η αποτροπή δεν είναι ανάλογος. Αυτή είναι η ακαδημαϊκή συζήτηση. Ο τρόπος με τον οποίο καθιερώνετε την αποτροπή είναι λέγοντας στον αντίπαλό σας, αν το δοκιμάσετε ξανά, το τίμημα που θα πληρώσετε θα είναι πολύ υψηλότερο από οποιοδήποτε κέρδος πιστεύετε ότι μπορείτε να πάρετε, γιαυτό δεν πρέπει ούτε καν να το σκεφτείτε να το ξανακάνετε».

«Έτσι νομίζω ότι το Ισραήλ έχει ένα ευρύ φάσμα πιθανών στόχων. Έπρεπε να ξεκινήσει και να ισοπεδώσει τις δυνατότητες αεράμυνας του Ιράν», συνέχισε. «Στη συνέχεια, μπορούσε να επιτεθεί στα αρχηγεία του τακτικού στρατού και της Φρουράς της Επανάστασης. Θα μπορούσε να επιτεθεί στις υποδομές πετρελαίου τους, στα κοιτάσματα πετρελαίου, στους αγωγούς διανομής, στις λιμενικές εγκαταστάσεις εξαγωγής».

«Και, το πιο σημαντικό, νομίζω ότι το Ισραήλ θα πρέπει να το δει αυτό ως μια ευκαιρία να καταστρέψει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράν, που είναι η υπαρξιακή απειλή που αντιμετωπίζει το Ισραήλ», πρόσθεσε. «Δεν ξέρω τι θα κάνουν. Δεν μπορώ να το προβλέψω. Θα σου πω όμως αυτό. Αν ο Τζο Μπάιντεν, όπως αναφέρουν ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου, προτρέπει τους Ισραηλινούς να μην ανταποδώσουν καθόλου, είναι ντροπή για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Μπόλτον υποστήριξε ότι «είναι αμερικανικό συμφέρον να διασφαλιστεί ότι το Ιράν, το οποίο αποτελεί την κύρια απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή, θα μπεί τουλάχιστον στη θέση του για να γλιτώσει το Ισραήλ, να γλιτώσει τους Άραβες του Κόλπου. Γλιτώστε μας από την απειλή που αποτελούν».

Ο Μπόλτον επέκρινε εκείνους στις ΗΠΑ που λένε ότι η διπλωματία πρέπει να είναι αυτό που επιδιώκει το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ