Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Δύση είναι σοκαρισμένη! Η Ουκρανία «έχασε» τριάντα άρματα Leopard και σουηδικά Stridsvagn 122 συνολικά σε μάχες με τον ρωσικό Στρατό

Οι Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν ένα άλλο γερμανικό άρμα Leopard 2A6 ως τρόπαιο, τονίζουν ρωσικές πηγές.Οι ίδιες αναφέρουν ότι αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες, το γερμανικής κατασκευής άρμα των Ουκρανών κατασχέθηκε σχεδόν άθικτο.

Το Leopard 2A6 είναι η πιο σύγχρονη τροποποίηση του γερμανικού άρματος μάχης το οποίο βρίσκεται στη ζώνη των πολεμικών επιχειρήσεων

Η Γερμανία κατασκευάζει επί του παρόντος τις ακόλουθες δύο τροποποιήσεις: το Leopard 2A7, το οποίο διαθέτει στην Ουγγαρία, και το Leopard 2A8, το οποίο παραμένει κάπως μυστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιταλία έχει εκφράσει την επιθυμία να αγοράσει εκατοντάδες τέτοια άρματα μάχης, ενώ η Γερμανία σχεδιάζει επίσης να συμπεριλάβει το Leopard 2A8 στις Ένοπλες Δυνάμεις της ( Bundeswehr).

Ωστόσο, οι μεγάλες απώλειες γερμανικών αρμάτων μάχης στη ζώνη των επιχειρήσεων θα μπορούσαν να ακυρώσουν (ή τουλάχιστον να καθυστερήσουν πολύ) τα σχέδια για την ανάπτυξη νέων οχημάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Oryx, το καθεστώς του Κιέβου έχει ήδη χάσει τουλάχιστον 30 άρματα μάχης Leopard, συμπεριλαμβανομένου και 7 σουηδικά Stridsvagn 122, που δημιουργήθηκαν με βάση το Leopard.

Το πρόσφατο κατασχεθέν ουκρανικό Leopard 2A6 είναι πλήρως επιχειρησιακό, τονίζουν ρωσικές πηγές.

Σχετική φωτογραφία δείχνει μικρές ζημιές στην πίσω δεξιά πλευρά του πλαισίου. Το ουκρανικό άρμα μάχης καταλήφθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών κοντά στην Αντιίβκα, όταν δέχθηκε ενέδρα από ομάδα ρωσικής τακτικής διμοιρίας και οι Ουκρανοί απλώς τράπηκαν σε φυγή.

Όπως ανέφερε το γερμανικό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, μετά τις μεγάλες απώλειες  απώλειες αρμάτων μάχης στο πεδίο των συγκρούσεων, θα αξιολογήσει την κατάσταση των υπολοίπων οχημάτων.

Γερμανοί δημοσιογράφοι διαπίστωσαν ότι ένα σημαντικό μέρος των αρμάτων μάχης που στάλθηκαν στην Ουκρανία χρειάζονται τώρα σοβαρές επισκευές, οι οποίες μπορούν να  πραγματοποιηθούν μόνο σε εξειδικευμένα κέντρα επισκευής, με  το πλησιέστερο βρίσκεται στη Λιθουανία.

Οι Ρώσοι φουλάρουν αντιγράφοντας το γερμανικό άρμα μάχης που θα ενδιαφέρει και τους Κινέζους

Το Bulgarian Military αναφέρει ότι το επίπεδο εκπαίδευσης των ρωσικών πληρωμάτων αρμάτων μάχης θα διευκολύνει την κατανόηση του Leopard 2A6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και πρόκειται για ένα περίπλοκο και σχετικά σύγχρονο άρμα μάχης (που τέθηκε σε υπηρεσία μάχης το 2001), είναι γεμάτο με ηλεκτρονικά συστήματα.Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το κύριο πυροβόλο λείας κάνης των 120 χιλιοστών που διαθέτει το γερμανικής κατασκευής άρμα μάχης, είναι ικανό να εκτοξεύει διάφορα πυρομαχικά.

'Είναι επίσης χρήσιμο για τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών να γνωρίζει το φορτίο πυρομαχικών των Leopards.

Το άρμα χρησιμοποιεί το βλήμα πολλαπλών χρήσεων DM12 και το βλήμα DM63 APFSDS. Επιπλέον, το Leopard 2A6 είναι εξοπλισμένο με προηγμένο εξοπλισμό επικοινωνιών και πλοήγησης που μπορεί να ενδιαφέρει τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.

Οι Ρώσοι μηχανικοί θα μελετήσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα του ουκρανικού άρματος, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων επικοινωνιών, πλοήγησης και αισθητήρων, καθώς και του βελτιωμένου συστήματος ελέγχου.

Η μονάδα παραγωγής ενέργειας και η ανάρτηση του Leopard 2A6 θα πρέπει επίσης να αποσυναρμολογηθούν μέχρι την τελευταία  βίδα και να εξεταστούν", τονίζει Ρώσος ειδικός.

Σε αυτήν την κατάσταση, είναι αδύνατο να υπερεκτιμηθεί ο αποφασιστικός ρόλος του μεγαλύτερου κατασκευαστή αρμάτων μάχης της Ρωσίας, της εταιρείας Uralvagonzavod.

Οι Ρώσοι μηχανικοί θα μπορέσουν να πάρουν μια ιδέα για τη σύνθετη θωράκιση του Leopard 2A6.Επιπλέον, όπως ισχυρίζεται ο κατασκευαστής του άρματος αυτού, η γερμανική εταιρεία Rheinmetall, υποτίθεται ότι παρέχει εξαιρετική προστασία έναντι των αντιαρματικών όπλων.

Το Oryx υπολόγισε ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να δημιουργήσει μια ολόκληρη Επιλαρχία από τον εξοπλισμό που εγκατέλειψαν οι Ουκρανοί

Τουλάχιστον 89 άρματα μάχης T-64 (διάφορων τροποποιήσεων) έχουν ήδη καταληφθεί ως τρόπαια, ενώ έχουν κατασχεθεί και 12 μονάδες οχημάτων αναγνώρισης BRM-1 από τον ρωσικό στρατό και άλλα 33 ΤΟΜΠ BTR-2 και BTR-3.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάσχεσαν επίσης και  2 αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού τύπου Bradley.

Κατασχέθηκαν επίσης βρετανικό θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού FV103 Spartan, το ελαφρύ τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Panthera T6 που παράγεται από τα ΗΑΕ και αρκετά αμερικανικά οχήματα ανθεκτικά στις νάρκες (International M1224 MaxxPro και Oshkosh M-ATV).

Η Ρωσία ήδη μελετά όλα αυτά τα οπλικά συστήματα και σύντομα πιθανόν να δούμε νέο τύπο άρματος μάχης, νέο ΤΟΜΑ, και άλλα συστήματα, ενώ τα κατασχεθέντα δυτικά οπλικά συστήματα μπορεί και να δοθούν προς εξέταση και από τους Κινέζους, οι οποίοι ενδιαφέρονται και αυτοί άμεσα για δυτική τεχνογνωσία.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ