Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Νέα πρόκληση στα Ίμια! Τουρκική ακταιωρός μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα (βίντεο)

Σε κυνηγητό με σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, εξελίχθηκε η παραβίαση της οριογραμμής μεταξύ μικρής και μεγάλης Ίμιας, από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Σε βίντεο που παρουσίασε το Action 24, καταγράφεται η προσπάθεια του τουρκικού σκάφους να αντιστρέψει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το ελληνικό σκάφος, το οποίο του έχει ζητήσει να αποχωρήσει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το τουρκικό σκάφος, με επικίνδυνους ελιγμούς και πολύ κοντά στην ακτογραμμή της μικρής Ίμιας, αρχίζει να ανεβάζει κόμβους στην ταχύτητα του σκάφους. Ακολουθεί ένα κυνηγητό με ελιγμούς ώστε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να ανατρέψει το πλεονέκτημα που έχει πάρει εκείνο του ελληνικού Λιμενικού.

Φαίνεται όμως πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν το μοναδικό. Σύμφωνα με το Action 24 έχουν προηγηθεί κι άλλα τις προηγούμενες ημέρες. Χρειάστηκε μάλιστα να υπάρξει απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υπουργών Ναυτιλίας των δύο χωρών, ώστε η ένταση να αποκλιμακωθεί.

Τουρκικά μέσα, αναφερόμενα στο περιστατικό, κάνουν λόγο για 10λεπτο κυνηγητό μεταξύ των δύο σκαφών, αντιστρέφοντας βέβαια τους όρους και μιλώντας για σκάφος του ελληνικού Λιμενικού που τελικά αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Κάλυμνο.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...