Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ανατριχιαστικό μήνυμα Μεντβέντεφ σε Δυτικούς! Ανάρτησε φωτογραφία με κρεμάλες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Ανατριχιαστική φωτογραφία με αγχόνες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανήρτησε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δείχνοντας πώς εννοεί ν Μόσχα τη συμφωνία ειρήνης. Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας κάνει λόγο για «ναζιστική ομάδα του Κιέβου» που θα κρεμαστεί στο Χάρκοβο, προσθέτοντας δε στη λίστα τον πρόεδρο της Λετονίας Έντγκαρς Ρινκέβιτς.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Παρουσιάζω στους δυτικούς φίλους μου μια εναλλακτική φωτογραφική εκδοχή της φόρμουλας ειρήνης για τη ναζιστική ομάδα του Κιέβου (βασισμένη στη διαδικασία του Χαρκόβου το 1943). Και εκείνα τα καθάρματα που βομβαρδίζουν αμάχους στις πόλεις μας θα κρεμαστούν εκεί, μαζί με έναν αποτυχημένο Ρινκέβιτς, που παριστάνει τον πρόεδρο της ανύπαρκτης χώρας της Λετονίας και ευχήθηκε το θάνατο της Ρωσίας. Memento mori! (σ.σ Θυμήσου ότι πρέπει να πεθάνεις!)».

Ποια ήταν «η διαδικασία» του Χαρκόβου

Η Δίκη του Χαρκόβου ήταν μια δίκη εγκλημάτων πολέμου που πραγματοποιήθηκε ενώπιον ενός σοβιετικού στρατιωτικού δικαστηρίου τον Δεκέμβριο του 1943 στο Χάρκοβο της Σοβιετικής Ένωσης. Οι κατηγορούμενοι περιελάμβαναν έναν Σοβιετικό δωσίλογο, καθώς και Γερμανικό στρατιωτικό, αστυνομικό και προσωπικό των SS που ήταν υπεύθυνοι για την εφαρμογή των κατοχικών πολιτικών κατά τη διάρκεια του γερμανοσοβιετικού πολέμου του 1941–45. Η δίκη ήταν η πρώτη φορά που γερμανικό προσωπικό δικάστηκε για εγκλήματα πολέμου από τους Συμμάχους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

«Θέλουμε τον πλήρη έλεγχο της Ουκρανίας!»

Μια «εύλογη» ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία θα συνεπαγόταν τον πλήρη έλεγχο της χώρας από τη Μόσχα, ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο ανώτερος αξιωματούχος χλεύασε το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι, το οποίο έχει υποστηριχθεί από τη Δύση ως ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η σύγκρουση με τη Ρωσία. Η πρόταση που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2022, ισοδυναμεί με την παραδοχή της στρατιωτικής ήττας της Μόσχας, σύμφωνα με τη ρωσική ηγεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ«Όλοι, συμπεριλαμβανομένων αυτών των θρασύδειλων δυτικών ψεύτες, κατανοούν ότι ακόμη και σε μια λιγότερο περίπλοκη κατάσταση η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω εύλογου συμβιβασμού είτε αφού συνθηκολογήσει μία από τις πλευρές», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μεντβέντεφ, ο οποίος υπηρετεί ως αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Δεδομένου ότι η ουκρανική πρόταση μπορεί να ληφθεί μόνο με «απέχθεια» και «αίσθημα ντροπής», ο Μεντβέντεφ είπε ότι είχε βρει μια εναλλακτική. Αυτό θα συνεπαγόταν την επίσημη συνθηκολόγηση από το Κίεβο, τη διάλυση της ουκρανικής κυβέρνησης και την εκλογή νέου κοινοβουλίου υπό την παρακολούθηση του ΟΗΕ. Το νέο νομοθετικό σώμα στο Κίεβο θα είναι επιφορτισμένο με την καταβολή αποζημιώσεων στη Ρωσία και τελικά την επικύρωση μιας συνθήκης ένωσης, βάσει της οποίας η Μόσχα θα αναλάμβανε την πλήρη κυριαρχία στην Ουκρανία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ