Ένοπλες Συρράξεις

Ουκρανία: H δράση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας μειώνεται στα ανατολικά

Οι επιχειρήσεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από την ανατολική Ουκρανία μειώθηκαν πολύ μετά την κατάρριψη από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα αρκετών μαχητικών-βομβαρδιστικών και καταδιωκτικών το τελευταίο διάστημα, διατείνεται το Κίεβο.

«Οι άμυνες που μας προμήθευσαν οι δυτικοί εταίροι έχουν αντίκτυπο», συνόψισε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ουκραΐνσκα Πράβντα χθες Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά ουκρανικές πηγές, αρκετά Σουχόι, μαχητικά-βομβαρδιστικά Su-34 και καταδιωκτικά Su-35, καταρρίφθηκαν στους αιθέρες τις τελευταίες ημέρες. Δεν διευκρινίζεται με ποια μέσα.

Ο ρωσικός στρατός, που γενικά δεν ανακοινώνει τις απώλειές του, δεν έχει επιβεβαιώσει τις καταρρίψεις.

Εξάλλου, προ ημερών το Κίεβο πανηγύρισε την κατάρριψη ενός από τα λιγοστά ρωσικά Μπέριεφ A-50, πανάκριβα αεροσκάφη αναγνώρισης.

Τον Ιανουάριο, η Ουκρανία ανέφερε πως καταρρίφθηκε ακόμη ένα τέτοιο πελώριο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου, ιπτάμενο ραντάρ με καίριο ρόλο στον έλεγχο του εναέριου χώρου και στον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Εν μέσω δύσκολης κατάστασης για τις ένοπλες δυνάμεις της, παρά τις επιτυχίες που ανακοινώνει πως έχουν στο αχανές μέτωπο 1.000 και πλέον χιλιομέτρων, η κυβέρνηση της Ουκρανίας διαμαρτύρεται για ελλείψεις πυρομαχικών και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που της προμηθεύουν οι δυτικοί εταίροι της.

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στην Οδησσό τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ