Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

"Το χώμα βάφτηκε κόκκινο"! Η Ρωσία διεξάγει τον πιο αιματηρό μήνα του πολέμου στην Ουκρανία!

Η Ρωσία διεξάγει τον πιο αιματηρό μήνα από την έναρξη του πολέμου, όπως ανέφεραν οι βρετανικές στρατιωτικές πληροφορίες, καθώς οι δυνάμεις της σημείωσαν μια σειρά από κέρδη σε επιθέσεις υψηλού κινδύνου κατά μήκος της πρώτης γραμμής.

Οι δυνάμεις του Κρεμλίνου απώθησαν Ουκρανούς στρατιώτες και κατέλαβαν μια σειρά από πόλεις και χωριά, όπως αναφέρει το telegraph

Όμως τα κέρδη της είχαν κόστος περίπου 29.000 ανδρών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν μόνο τον Φεβρουάριο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η αύξηση του ημερήσιου μέσου όρου σχεδόν σίγουρα αντανακλά τη δέσμευση της Ρωσίας για μαζικό και φθοροποιητικό πόλεμο», όπως ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή του ενημέρωση πληροφοριών.

Τα στοιχεία της έδειξαν ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ο ρωσικός στρατός έχει κατά μέσο όρο περισσότερες από 936 απώλειες κάθε μέρα. Αυτό είναι τέσσερις ή πέντε φορές υψηλότερο από τις απώλειές του τους πρώτους μήνες μετά την εισβολή του τον Φεβρουάριο του 2022.

Το Κρεμλίνο εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Αντβίικα στην ανατολική περιοχή του Ντομπάς της Ουκρανίας τον Νοέμβριο, καταλαμβάνοντας τελικά την κατεστραμμένη πόλη στα μέσα Φεβρουαρίου.

«Αν και δαπανηρή από άποψη ανθρώπινης ζωής, το αποτέλεσμα που προκύπτει έχει αυξήσει την πίεση στις θέσεις της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή», όπως ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι η Ρωσία πιθανότατα έχει χάσει τώρα συνολικά 355.000 στρατιώτες σε δύο χρόνια.

Ουκρανοί στρατιώτες είπαν ότι δεν είχαν τα όπλα για να συγκρατήσουν τις ρωσικές επιθέσεις και περιέγραψαν επίσης μια χαοτική υποχώρηση από την Αντβίικα μετά από μέρες βίαιων μαχών από σπίτι σε σπίτι.

Ένας Ουκρανός στρατιώτης είπε ότι οι Ρώσοι αξιωματικοί φαινόταν να μην έχουν σεβασμό για τους άνδρες τους, τους οποίους έστειλαν σε σχεδόν βέβαιο θάνατο.

«Η Ρωσία έστελνε κατά κύματα άπειρα στρατεύματα κάθε πρωί, απόγευμα και βράδυ. Φαινόταν να είναι στα 40 ή στα 50 τους, χωρίς προστατευτικά γιλέκα ή κράνη», είπε ο στρατιώτης στην Washington Post.

Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ ανέφεραν ότι τώρα διεξάγονται σφοδρές μάχες σε ολόκληρη τη γραμμή του ανατολικού μετώπου που είχε μετακινηθεί αρκετά μίλια δυτικά της Αντβίικα και του Μπαχμούτ, της πόλης που κατελήφθη από μισθοφόρους Wagner τον Μάιο του περασμένου έτους.

Το Rybar, ένα κανάλι στενά συνδεδεμένο με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, είπε στους 1,2 εκατομμύρια συνδρομητές του ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημειώνουν αξιοπρεπή πρόοδο, αν και οι διοικητές τους εξακολουθούσαν να κάνουν γκάφες στέλνοντας πεζικό να επιτεθούν σε τεθωρακισμένα οχήματα χωρίς εκτοξευτές χειροβομβίδων και σχεδιάζοντας «χάρτες βασισμένους σε όμορφα βίντεο με αναφορές με σημαίες σε χωριά που δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί».

Η σημασία της νίκης για τη Ρωσία είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς η Αβντιίβκα, μία μικρή βιομηχανική πόλη στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς, αποτελεί σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης στη ρωσική επίθεση από το 2014.

Βρίσκεται κοντά στην πόλη Ντονέτσκ, την οποία οι φιλορώσοι αυτονομιστές ελέγχουν ως πρωτεύουσά τους και την οποία οι υποστηριζόμενοι από τη Μόσχα μαχητές είχαν καταλάβει για λίγο τον Ιούλιο του 2014, προτού οι ουκρανικές δυνάμεις ανακτήσουν ξανά τον έλεγχο.

Πλέον η πόλη είναι ως επί το πλείστον κατεστραμμένη και εγκαταλελειμμένη, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του προπολεμικού πληθυσμού της, που αριθμούσε περίπου 34.000 κατοίκους, έχει διαφύγει.

 
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ