Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Προπαγανδιστική κίνηση Πούτιν λόγω εκλογών-Ρωσικά μαχητικά SU-57 επιχειρούν στην Ουκρανία-Τα δύσκολα έρχονται για τους Ρώσους τον Ιούνιο μαζί με τα F-16 που φθάνουν στο Κίεβο

Ο Vadym Skibitsky, ο αναπληρωτής επικεφαλής του GUR, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Interfax-Ukraine ότι το Κρεμλίνο θέλει τον έλεγχο του Λουχάνσκ πριν από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

Ως γνωστόν οι  Προεδρικές εκλογές της χώρας είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 15-17 Μαρτίου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι το συντριπτικό φαβορί για να κερδίσει αυτό που οι δυτικοί παρατηρητές είπαν ότι είναι μια στημένη διαδικασία .

Αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Πούτιν είναι δημοφιλής στο ρωσικό κοινό, η υποστήριξη για τον πόλεμό του στην Ουκρανία έχει αρχίσει να διολισθαίνει.

Ο Πούτιν θέλει κατάληψη της Περιφέρειας Λουχάνσκ μέχρι τις Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία

Έτσι, νίκες όπως η κατάληψη της Περιφέρειας Λουχάνσκ θα μπορούσαν να δώσουν στον Πούτιν κάτι για να δείξει στους ανθρώπους του για τις θυσίες του πολέμου.

«Πριν από τις εκλογές, θέλουν να φτάσουν τουλάχιστον στα διοικητικά σύνορα της Περιφέρειας Λουχάνσκ», δήλωσε ο Σκίμιτσκι στο Interfax-Urkaine. «Να έχουν τουλάχιστον κάποια επιτυχία, κάτι σαν την Avdiivka, ίσως κάπου αλλού σε κάποιο άλλο μέτωπο».

Ο Σκίμιτσκι είπε ότι εκτός από την επίτευξη "απελευθέρωσης" των εδαφών του Λουχάνσκ έως τα  διοικητικά σύνορά  του οι στόχοι της Ρωσίας για τους επόμενους έξι μήνες περιλαμβάνουν τον έλεγχο της Περιφέρειας του Ντονέτσκ, διατηρώντας παράλληλα εδάφη που έχει ήδη καταλάβει σε τμήματα των περιφερειών Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί αεροσκάφη Su-57 για να χτυπήσει στόχους στην ανατολική  Ουκρανία

"Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία φέρεται να χρησιμοποίησε τα τελευταία της μαχητικά αεροσκάφη Su-57 σε πρόσφατες πολεμικές επιχειρήσεις, στοχεύοντας ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις στην ανατολική Ουκρανία", σύμφωνα με Διεθνές ΜΜΕ, το οποίο αναφέρει σχετικά:

"Στις 18 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενο από δύο αεροσκάφη Su-35, το Su-57 εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση σε ουκρανικούς στόχους. Πηγές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος χρησιμοποίησε τον προηγμένο πύραυλο κρουζ stealthy Kh-69, ειδικά σχεδιασμένο για την πλατφόρμα Su-57.

Λειτουργώντας από το κατεχόμενο έδαφος της περιοχής του Λουχάνσκ, το Su-57 εισήλθε στον ουκρανικό εναέριο χώρο υπό τη συνοδεία και εκτόξευσε τον πύραυλο. Λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας, ο πύραυλος έχασε τον στόχο του και συνετρίβη σε χωράφι.

Το Su-57 Felon, που αναπτύχθηκε από τη Sukhoi, αντιπροσωπεύει ένα ρωσικό μαχητικό stealth πέμπτης γενιάς σχεδιασμένο για ευέλικτες δυνατότητες μάχης ενάντια σε χερσαίους, εναέριους και θαλάσσιους στόχους.

Ρωσική προπαγάνδα ενόψει εκλογών

Η παρθενική του πτήση πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2010, με επακόλουθες δοκιμές μάχης στη Συρία το 2018.

Ενώ ο πύραυλος Kh-69 απέτυχε να φτάσει τον επιδιωκόμενο στόχο του σε αυτήν την περίπτωση, προηγούμενες αναφορές δείχνουν τη συμμετοχή του σε αεροπορικές επιδρομές στις 7 και 8 Φεβρουαρίου. Ο Kh-69, ένας παράγωγος του Kh-59MK2, αναπτύσσεται από διάφορα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Επιπρόσθετα, έχει σημειωθεί ότι οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν το νεότερο Su-57 σε μια πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία για να κάνουν μια ταινία στρατιωτικής προπαγάνδας.

Αυτή η ταινία αναμένεται να παρουσιαστεί ως απόδειξη της «επιτυχημένης» ανάπτυξης της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στη Ρωσία.

 

"Τα δύσκολα έρχονται" 

"Διαβάζοντας" καλύτερα το Ρωσικό χτύπημα με το  μαχητικό SU-57, διαπιστώνουμε ότι αυτό έγινε από ασφαλή θέση, μακριά από τα Ουκρανικά αντιαεροπορικά, ενώ δεν είχε κανένα φόβο από την εχθρική πολεμική αεροπορία η οποία έχει πενιχρή ισχύ.

Ωστόσο τα δύσκολα έρχονται  από τον Ιούνιο και μετά  για την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, με την αναμενόμενη άφιξη των F-16 από χώρες του ΝΑΤΟ στο Κίεβο.

Ο λόγος είναι ότι μπορεί θεωρητικά τα F-16 να είναι υποδεέστερα των  SU-57, ωστόσο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι μόλις η Ουκρανία αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής από τους συμμάχους της, το έθνος θα έχει την εξουσία να αναπτύξει αυτά τα αεροσκάφη για να στοχεύσει νόμιμους ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Τι σημαίνει αυτό;

Απλά ότι η Ρωσική πολεμική αεροπορία δεν θα διαθέτει καθολική αεροπορική υπεροχή όπως τώρα στην Ουκρανία-άρα δεν θα δύναται να παρέχει συνεχώς εγγύς υποστήριξη στις χερσαίες ρωσικές δυνάμεις- και αφετέρου τα Ρωσικά αεροδρόμια δεν θα βρίσκονται στο απυρόβλητο όπως τώρα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...