Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Το Κίεβο θέλει τις τεράστιες ρωσικές αποθήκες όπλων στην Υπερνδειστερία-Σε ετοιμότητα ουκρανικές Ταξιαρχίες για επίθεση;

Η βουλή της Ουκρανίας (Verkhovna Rada) απάντησε με απειλή στην έκκληση της Μολδαβικής Δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας κατά των ρωσικών δυνάμεων εκεί, με σενάριο δράσης κατά της περιοχής στην οποία υπάρχουν τεράστιες ρωσικές βάσεις πυρομαχικών, που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν σε επεικείμενη ρωσική επίθεση κατά της Οδησσού.
 
Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός Βουλευτής Αλεξέι Γκοντσαρένκο (Alexei Goncharenko) είπε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να βοηθήσει την Μολδαβία «να εξαλείψει το αγκάθι της Υπερδνειστερίας» ακόμη και τώρα, και σε αντάλλαγμα να αποκτήσει πρόσβαση στις τεράστιες ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών

«Είναι καιρός να κλείσει αυτό το ζήτημα εδώ και πολύ καιρό, γιατί ( οι Ρώσοι) εκμεταλλεύτηκαν κάθε είδους οφέλη. Φτύνουν τη Μολδαβία, τους αυτονομιστές και επίσης εκμεταλλεύονται κάποια οφέλη», ανέφερε ο ίδιος.

https://www.youtube.com/watch?v=pvPyOBdcTUM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ουκρανός βουλευτής παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν ορισμένες ένοπλες δυνάμεις που ελέγχονται από τη Ρωσία», αλλά είναι πεπεισμένος ότι δεν έχουν μαχητική ικανότητα.

«Αυτές οι πολλές χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται εκεί θα εξοντωθούν από δύο ουκρανικές ταξιαρχίες άμεσα. Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούμε. Η Ρωσία, δόξα τω Θεώ, δεν έχει άμεση πρόσβαση στην Υπερδνειστερία· ο ουρανός μπλοκάρεται επίσης από την ουκρανική αεράμυνα, επομένως δεν αποτελούν σοβαρή απειλή εκεί», πιστεύει ο Ουκρανός Βουλευτής.

Ταυτόχρονα, απείλησε ότι κάποια μέρα το Κίεβο θα ασχοληθεί οπωσδήποτε με Υπερδνειστερία, σημειώνοντας ότι «η Ουκρανία θα μπορούσε να είχε λύσει αυτό το ζήτημα εδώ και πολύ καιρό».

«Θα μπορούσαμε να εξαλείψουμε αυτό το αγκάθι στο κάτω μέρος μας, το οποίο προσπαθεί περιοδικά να μας προκαλεί τριγμούς, και δεύτερον, να βοηθήσουμε τη Μολδαβία να αποκαταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών εκεί και τα πυρομαχικά είναι ένα σημαντικό θέμα, όπως καταλαβαίνουμε.

Ως εκ τούτου, κάποια μέρα, αργά ή γρήγορα, θα χρειαστεί οπωσδήποτε να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα μαζί με τη Μολδαβία, εάν δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μόνη της», κατέληξε ο Γκοντσαρένκο.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της Μολδαβικής Δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας Γκαλίνα Αντουφέγιεβα εξήγησε ότι η προσφυγή των βουλευτών της Υπερδνειστερίας στην Κρατική Δούμα και στο ρωσικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο δεν ισχύει για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της δημοκρατίας αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από το 2017, έχει γίνει γνωστό ότι έναν νέο μέτωπο ανοίγουν οι ΗΠΑ σε Ρουμανία ( διαθέτουν βάση  και  Μολδαβία  με άμεσο και κύριο στόχο την εκδίωξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που εδρεύουν στην Υπερδνειστερία…πάση θυσία.

Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν δυνάμεις και βάση στην Μολδαβία εγείροντας αντιθέσεις μέσα  στην χώρα και παρέμβαση από τον πρόεδρο της χώρας.  

Ρωσικά  τηλεοπτικό δίκτυο είχε αναφέρει  ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναζητά  εργολάβους για την κατασκευή νέων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Μολδαβία στο χωριό Bulboaca, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει σχέδιο έντονης παρουσίας νατοϊκών δυνάμεων στην Μαύρη Θάλασσα.

Επίσης το συνταγματικό δικαστήριο της Μολδαβίας έχει αποφασίσει εδώ και χρόνια ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις της Ρωσίας θα πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα την Υπερδνειστερία.

Τα σενάρια που εμφανίζονται από την πλευρά  του ΝΑΤΟ για την Μολδαβία είναι  αρκετά , αλλά όλα καταλήγουν  σε ένα συμπέρασμα: «Πρέπει να εκδιωχθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την περιοχή πάση θυσία».

Πολλοί διεθνείς αναλυτές και εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η Μολδαβία λίαν συντόμως θα αποτελεί το επόμενο «καυτό» μέτωπο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...