Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο Πούτιν απειλεί ότι θα καταλάβει το Κίεβο ενώ χώρες του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν συστήματα υγείας για παγκόσμια σύγκρουση

 

Ποιοι και για ποιόν λόγο τεντώνουν το σχοινί στην Ουκρανία, οδηγώντας σε σενάρια παγκόσμιας σύρραξης με τεράστιες συνέπειες ειδικά στην Ευρώπη;

Ο Ρώσος πρόεδρος απείλησε ευθέως τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αναφέροντας κατάληψη του Κιέβου  

Ο Πούτιν ανέφερεε: «Θα πάμε μέχρι το τέλος».

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν αποχωρήσουν από την Ουκρανία, συνεχίσουν τον πόλεμο με τη Ρωσία και απειλήσουν την ύπαρξη της Ρωσίας, τότε το 91% των Ρώσων πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να χρησιμοποιήσει στρατηγικά πυρηνικά όπλα σε αυτή την περίπτωση, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταστρέψει τον κόσμο.

Η έτερη Αξιωματούχος των ΗΠΑ κ. Βικτώρια Νούλαντ ανέφερε: "ότι η ίδια και η χώρα της αγωνίζονται για τη δημοκρατία και την ελευθερία στον κόσμο,  γι' αυτό ανακοίνωσε την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να καταστρέψουν τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έχω μεγάλη πεποίθηση ότι όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων επιστρέψει αφού επισκεφθούν τις περιφέρειες τους και ακούσουν τη γνώμη του αμερικανικού λαού, θα κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα. Αυτή είναι μια υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο για τα θύματα τυράννων όπως ο Πούτιν, αλλά και για το δικό μας συμφέρον να διατηρήσουμε μια ελεύθερη και ανοιχτή διεθνή τάξη. Αυτό πρέπει να κάνουμε.

Το έχουμε ξανακάνει αυτό. Και παρεμπιπτόντως, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα επιστρέφουν στην οικονομία των ΗΠΑ για την παραγωγή αυτών των όπλων, συμπεριλαμβανομένων των καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας σε 40 πολιτείες των ΗΠΑ», κατέληξε η ίδια.

Χώρες του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν συστήματα υγείας για παγκόσμια σύγκρουση

Η Ρουμανία και άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ προετοιμάζουν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψής τους για να υποδεχτούν ασθενείς σε περίπτωση σύγκρουσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Έκτακτης Ανάγκης, Ραέντ Αραφάτ.

«Τα τμήματα επειγόντων περιστατικών ή τα πολιτικά νοσοκομεία δέχονται ασθενείς σε περίπτωση σύγκρουσης, είναι φυσιολογικό. Σε όλη την Ευρώπη, όλοι το βλέπουν αυτό, ότι αν τραυματιστούν στρατιώτες, τελικά θα καταλήξουν σε πολιτικά νοσοκομεία.

Καμία χώρα δεν έχει στρατιωτικά νοσοκομεία με όλες τις ειδικότητες για να καλύψουν τις ανάγκες των στρατιωτών. Έτσι, οποιοδήποτε πολιτικό νοσοκομείο μπορεί τελικά να δεχθεί τραυματισμένους στρατιώτες ή πολίτες», είπε ο Αραφάτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Digi24.

Ο επικεφαλής του DSU είπε ότι πρέπει να γίνει ακόμη δουλειά, ειδικά στην εντατική και τη χειρουργική ικανότητα.

"Γίνονται εργασίες παντού για να προετοιμαστούν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης των χωρών μελών του ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή κατάσταση σύγκρουσης.

Παρόλο που όλοι λένε ότι αυτό είναι πολύ απίθανο και ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε, ναι, αυτό είναι αλήθεια, αλλά η προετοιμασία είναι υποχρεωτική», δήλωσε ο Αραφάτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ο Πρόεδρος εγκρίνει τη γρήγορη ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ρουμανίας, εάν χρειαστεί
Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι μια συνάντηση σε επίπεδο ΝΑΤΟ σχετικά με την ανάγκη το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης να είναι προετοιμασμένο να δέχεται μαζικά θύματα, είτε από πόλεμο είτε από φυσική καταστροφή.

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ρουμανίας προετοιμάζεται επίσης για πυρηνική ανίχνευση. «Πρόσφατα εξασφαλίσαμε ένα έργο αξίας 96,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία ιατρικού αποθέματος και την ανίχνευση και παρακολούθηση για χημικά, βιολογικά και ραδιολογικά συμβάντα. Ένα απόθεμα που δημιουργούμε στη Ρουμανία για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και υπάρχουν άλλες παρόμοιες με εμάς χώρες που έχουν πάρει τέτοια ποσά για να κάνουν το ίδιο.

"Όλα αυτά αυξάνουν το επίπεδο ετοιμότητας», πρόσθεσε ο Αραφάτ.

Η Ελλάδα οφείλει να απέχει από κάθε σχέδιο πολεμικής εμπλοκής στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας

Η εμπλοκή μιας χώρας με την αποστολή όπλων και πυρομαχικών σε μια από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, αποτελεί έμμεση συμμετοχή σε έναν πόλεμο, ειδικά όπως αυτός στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα έχει αποστείλει πυρομαχικά, αυτόματα όπλα, φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους STINGER και ΤΟΜΑ  BMP-1 στην Ουκρανία.

Η εμπλοκή της Ελλάδας συνεπάγεται πολλά σε γεωπολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, με μια πιο ενεργή εμπλοκή στον πόλεμο να αποτελεί ρίσκο τόσο για τη χώρα, όσο και για την πορεία της πολιτικής ελίτ ,  η οποία ήδη έχει αισθανθεί τον αρνητικό αντίκτυπο των χειρισμών της επί της ουκρανικής κρίσης.

Όλα αυτά τα σχέδια είναι άκρως επικίνδυνα για την Ελλάδα, σε όλες τους τις εκφάνσεις και για αυτό θα πρέπει να είμαστε σε μεγάλη ετοιμότητα αντίδρασης με δικές μας κινήσεις σε όλους τους τομείς.

Κινήσεις και δηλώσεις εντυπωσιασμού ή απλά προπαγάνδα; Καλύτερα να μην το μάθουμε και να πρυτανεύσει η λογική μέσα στον παραλογισμό του πολέμου της Ουκρανίας, διότι δυστυχώς ανοίγουν τα πολεμικά μέτωπα στον κόσμο το ένα μετά το άλλο, και αυτό κάτι δείχνει για το επόμενο διάστημα.   

Αν η παράνοια στο ουκρανικό έδαφος συνεχιστεί και οι δύο πλευρές τραβήξουν το σχοινί μέχρι τέλους, τότε κανένα σύστημα υγείας, ή νοσοκομείο δεν θα μπορέσει να περιθάλψει τους χιλιάδες τραυματίες που θα πάνε μαζικά σε αυτό, θυμίζοντας ταινίες του Χόλιγουντ.   

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...