Πολιτική

Δένδιας στο πλήρωμα της φρεγάτας "Ύδρα"... "Έχω απόλυτη επίγνωση ότι η Πατρίδα σάς στέλνει σε μία ζώνη κινδύνου"

Τη φρεγάτα «Ύδρα» η οποία αποπλέει έως το τέλος της εβδομάδας για να συμμετάσχει στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα , επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). 

 «Πηγαίνετε στην Ερυθρά Θάλασσα γιατί αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον και όχι για να υπερασπιστούμε οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό. Η ελληνική κοινωνία έχει στραμμένα τα μάτια της σε εσάς και εύχεται να είστε καλά και να επιστρέψετε ασφαλείς» τόνισε ο Νίκος Δένδιας απευθυνόμενος στο πλήρωμα της φρεγάτας και πρόσθεσε: 

«Έχω απόλυτη επίγνωση ότι η Πατρίδα σάς στέλνει σε μία ζώνη κινδύνου». 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως η συμμετοχή στην επιχείρηση ενέχει σοβαρούς κινδύνους, αλλά όπως τόνισε «το Πολεμικό Ναυτικό της πατρίδας μας με την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και τον επαγγελματισμό που διακρίνει τα στελέχη του, ιστορικά δεν έχει κρυφτεί ποτέ απέναντι στις προκλήσεις». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Να γυρίσετε καλά και ασφαλείς» κατέληξε ο Νίκος Δένδιας ο οποίος όπως αποκάλυψε είναι στις προθέσεις του να επισκεφθεί τη φρεγάτα και στην επιχείρησή της στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα θα έχει ισχυρή συμμετοχή στην ναυτική επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» που έχει στόχο να διασφαλίσει τη ναυτική παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή όπου από τον Οκτώβριο δεκάδες εμπορικά πλοία έχουν γίνει στόχος των επιθέσεων των Χούθι. 

Διοικητής Επιχειρήσεων είναι ο Έλληνας αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης και διοικητής της δύναμης εν πλω ο Ιταλός υποναύαρχος Stefano Costantino, ενώ το αρχηγείο της επιχείρησης έχει ήδη στηθεί στη Λάρισα, στην έδρα της 1ης Στρατιάς.

 

Ο απόπλους της φρεγάτας «Ύδρα» θα γίνει από τον Ναύσταθμο Κρήτης.

Τον υπουργό Εθνικής ‘Aμυνας υποδέχθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...