Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πορεία για Κίεβο-Προχωρούν οι Ρώσοι σε Ραμποτίνο-Μπογντανόβκα-Ορένχοβο-Εκατοντάδες Ουκρανοί αιχμάλωτοι μαζί με εξοπλισμό στην Αβντιίβκα

Ουκρανικές πηγές περιγράφουν χάος και χωρίς ηθικό το εναπομείναν στρατιωτικό προσωπικό τους, την στιγμή που οι Ρώσοι δεν σταματούν στην Αβντιίβκα αλλά προχωρούν αργά και σταθερά  σε Ραμποτίνο, Παντιέντα (νότια της Μαρίνκα στον δρόμο για το Ουγκλεντάρ).

Ο ρωσικός οδοστρωτήρας προχωρά και στο Ιβανόβσκ, με αξιοσημείωτη επιτυχία, ενώ αναμένουμε τις εξελίξεις στο πεδίο των μαχών.  

"Η επίθεση στο Ορέχοβο έχει ξεκινήσει και ετοιμάζεται η  επόμενη "Αβντιίβκα";

Ο Ρώσος ειδικός Αλεξάντερ Σίτνικοφ αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το από καιρό παγωμένο τμήμα του μετώπου στο Καμένσκ πήρε ζωή ξανά. Χιλιάδες ρωσικές οβίδες βομβαρδίζουν τις οχυρώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ενώ η προετοιμασία του πυροβολικού διεξήχθη για αρκετό καιρό.

Στα ανατολικά, κοντά στο Ραμποτίνο, ρωσικά συστήματα  TOS εξαφανίζουν τα πάντα στο διάβα τους.
Την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις έχουν προχωρήσει ενάμιση χιλιόμετρο βαθιά στην άμυνα του εχθρού εκεί.

Το πυροβολικό μας εργάζεται ενεργά στον εχθρό και αυτός αντεπιτίθεται με drones FPV και πυρομαχικά διασποράς».

Το ηθικό των Ουκρανών είναι πολύ χαμηλά και όλα κρέμονται σε μια κλωστή

Οι απώλειες των Ουκρανών στην πρώτη γραμμή είναι μεγάλες , ειδικά μετά την πλήρη ήττα της 3ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας "Azov"  μέσα σε λίγες μέρες.

Αυτές οι πληροφορίες συνάδουν με τη δήλωση του επικεφαλής του κέντρου τύπου του ομίλου Ντιέπρ.

Ο Ρώσος αξιωματικός ανέφερε ότι στην κατεύθυνση της Χερσώνας, μονάδες της 65ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η 121η 126η ταξιαρχία ηττήθηκαν στις περιοχές των οικισμών Ραμπότινο, Ζαπορίζιε, Ζολόταγια Μπάλκα και Ζμιέβκα.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε μια ακόμη άλλη «υπέρβαση» σχετικά με τις μεγάλες απώλειες και, ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν παρείχε κανένα στοιχείο.

Ο ρωσικός στρατός συνέλαβε συνέλαβε μεγάλο αριθμό Ουκρανών αιχμαλώτων στην Αβντίβκα

Στην Αβντιίβκα, ο ρωσικός στρατός συνέλαβε μεγάλο αριθμό Ουκρανών αιχμαλώτων, ενώ το στρατιωτικό προσωπικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδίδεται μαζικά.

Ο πολιτικός επικεφαλής του Ντονιέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, ανέφερε την είδηση στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1.
“Αρκετά μεγάλος αριθμός κρατουμένων παραδίδεται στους Ρώσους για να επιβιώσει.

Ένας αριθμός στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κρύβονται στα μπουντρούμια του εργοστασίου οπτάνθρακα στην Αβντιίβκα, όπως συνέβη στο Αζοβστάλ στην Μαριούπολη”, τόνισε ο ίδιος.

Αυτή η σύγκριση έγινε από τον σύμβουλο του Πουσίλιν, Γιαν Γκάγκιν.

«Δεν μπορούμε να πούμε πόσοι είναι ακόμη, γιατί πρόκειται για επιχείρηση σοβιετικού τύπου και υπάρχουν πολλές υπόγειες επικοινωνίες», εξήγησε.

Ένας στρατιώτης από μια από τις μονάδες του εθελοντικού σώματος της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων με το διακριτικό κλήσης "Sarmat" πρόσθεσε ότι οι μαχητές των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την εκκαθάριση της Αβντιίβκα από τις εχθρικές δυνάμεις, αλλά η κατάσταση παραμένει "σταθερά τεταμένη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, πρόκειται για ένα αρκετά νούμερο Ουκρανών αιχμαλώτων”, δηλώνει ο ίδιος.
Πρόσθεσε ότι η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας θα το αναφέρει λεπτομερέστερα, εάν κριθεί απαραίτητο.

Στις 17 Φεβρουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την πλήρη κατάληψη της πόλης Αβντιίβκα, με τον  υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, να αναφέρει στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάληψη της.
Έχοντας πάρει τον πλήρη έλεγχο της Αβντιίβκα, οι ρωσικές μονάδες της ομάδας “Κέντρο”, συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις, καταλαμβάνοντας το έδαφος του Ντονμπάς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ουκρανικός στρατός δημιούργησε στην πόλη ένα ισχυρό οχυρωματικό σύστημα, μετατρέποντας το εργοστάσιο άνθρακα στην Αβντιίβκα σε πραγματικό φρούριο.

Οι ρωσικές δυνάμεις κτυπούν με μεγάλη δύναμη στον άξονα Ραμποτίνο-Βερμπόβνοε

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) αναφέρει ότι με μαζική υποστήριξη από την Πολεμική Αεροπορία, τα πυροβόλα και τους πυραύλους εδάφους-εδάφους,ο ρωσικός στρατός προχωρά στον άξονα Ραμποτίνο-Βερμπόβνοε, καθώς και προς την Μαλάγια Τοκμάτσκα.

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έχουν ήδη προχωρήσει 1,5 χιλιόμετρο προς το Ραμποτίνο.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού και αερομεταφερόμενες μονάδες της ρωσικής 58ης Στρατιάς της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας προελαύνουν.

Μονάδες της ρωσικής 35ης Στρατιάς της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένων των ταξιαρχιών κάλυψης και των ειδικών μονάδων, επιχειρούν στον τομέα Ορενχόβ.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί νέες τακτικές δύναμης κρούσης

Σε συνέντευξή του στο κορυφαίο γερμανικό έντυπο Merkur, ο στρατιωτικός ειδικός Γουστάβ Γκρέσελ (Gustav Gressel) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR) λέει ότι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για το τέλος του πολέμου  θα είναι ο στρατιωτικός εφοδιασμός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Εδώ είναι και η ουσία, αν οι Ρώσοι κόψουν τις οδούς ανεφοδιασμού των Ουκρανών, όλα θα τελειώσουν μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...