Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Συναγερμός στην Δύση! Η Ρωσία θα εξαπολύσει μαζικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία με βαλλιστικούς πυραύλους από Β.Κορέα;

Κύμα πυραυλικών επιθέσεων αναμένουν πιθανότατα στην Ουκρανία, ειδικά σε σημεία αποθήκευσης πυραύλων μακρού βεληνεκούς από Βρετανία και Γαλλία, σε ένα συνεχόμενο κρεσέντο των Ρώσων  που δεν προτίθενται να αφήσουν τον ουκρανικό στρατό σε “ χλωρό κλαρί¨ που λέει και θυμόσοφος λαός.     

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, επιβεβαίωσε στις 4 Ιανουαρίου 2024, ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει βαλλιστικούς πυραύλους που είχε λάβει από την Βόρεια Κορέα, και τους είχε μάλιστα χρησιμοποιήσει  κατά της Ουκρανίας.

Πρόκειται, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ανοιχτού κώδικα για βαλλιστικούς πυραύλους τύπου KN-23.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι οι Ρώσοι θα χρησιμοποιήσουν 1000 βαλλιστικούς πυραύλους από την Β.Κορέα κατά των Ουκρανών

Αυτή η αποκάλυψη ευθυγραμμίζεται με προηγούμενες αναφορές από τον Νοέμβριο του 2023, στις οποίες το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών είχε αποκαλύψει ότι η Βόρεια Κορέα είχε στείλει πάνω από 1.000 εμπορευματοκιβώτια όπλων και πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων τακτικών βαλλιστικών πυραύλων KN-23, στη Ρωσία τον Οκτώβριο του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οπτικά στοιχεία που κυκλοφόρησαν από τις ΗΠΑ έδειξαν μια σημαντική συγκέντρωση αυτών των εμπορευματοκιβωτίων στο Ναγίν (Najin), μια πόλη-λιμάνι της Βόρειας Κορέας κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Αυτοί οι πύραυλοι μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε ολόκληρη τη Ρωσία σε μια τοποθεσία κοντά στα ουκρανικά σύνορα, υποδεικνύοντας μια καλά ενορχηστρωμένη προσπάθεια ενίσχυσης των ρωσικών στρατιωτικών δυνατοτήτων μέσω της Βόρειας Κορέας.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη όχι μόνο σηματοδοτεί μια εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας, αλλά επίσης εγείρει συναγερμό στη διεθνή σκηνή σχετικά με την κλιμακούμενη φύση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

“Η χρήση βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυραύλων από τις ρωσικές δυνάμεις αντιπροσωπεύει μια σημαντική κλιμάκωση και μια περίπλοκη πρόκληση για τη δυναμική της παγκόσμιας ασφάλειας, προκαλώντας πιθανώς μια επανεκτίμηση των στρατηγικών διεθνούς αντίδρασης στη σύγκρουση στην Ουκρανία και τις ευρύτερες επιπτώσεις της εμπλοκής της Βόρειας Κορέας στην παγκόσμια διάδοση όπλων”, αναφέρουν δυτικές πηγές, ενώ οι Ρώσοι έχουν άλλη άποψη, και θεωρούν ότι το ίδιο κάνει και το Κίεβο με την απόκτηση πυραύλων Κρουζ μακρού βεληνεκούς με τους οποίους χτυπήθηκε η Κριμαία αρκετές φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος είναι ο  βορειοκορεατικός βαλλιστικός πύραυλος

Το KN-23 είναι ένας βορειοκορεατικός βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς (SRBM) που παρουσιάζει σημαντικές προόδους στην πυραυλική τεχνολογία και τις πολεμικές ικανότητες της Πιονγκγιάνγκ.

Σχεδιασμένος με ομοιότητες με το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Iskander και τον βαλλιστικό πύραυλο Hyunmoo-2 της Νότιας Κορέας, ο KN-23 είναι σχεδιασμένος για γρήγορη ανάπτυξη και υψηλή ακρίβεια, και είναι ικανός να εκτελεί βαλλιστική  τροχιά για να αποφύγει τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

Η πρόωσή του με στερεά καύσιμα επιτρέπει την ταχεία ετοιμότητα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα με υγρά καύσιμα, ενισχύοντας τη λειτουργική του ευελιξία.

Ο πύραυλος έχει εκτιμώμενο βεληνεκές περίπου 400-600 χιλιόμετρα, ανάλογα με το ωφέλιμο φορτίο και την τροχιά, και είναι ικανός να φέρει συμβατικές ή δυνητικά πυρηνικές κεφαλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η «Ukrainska Pravda», ένα έγκυρο ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, στις 16 Φεβρουαρίου 2024, η Ρωσία εξαπέλυσε μια σειρά επιθέσεων στο ουκρανικό έδαφος χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους κατασκευής Βόρειας Κορέας, που πιθανώς προσδιορίζονται ως KN-23 ή KN-24 Βαλλιστικοί πύραυλοι βεληνεκούς.

Αυτό σηματοδοτεί μια ανησυχητική εξέλιξη στη δυναμική της σύγκρουσης, υπογραμμίζοντας τον ενεργό ρόλο της Βόρειας Κορέας στην υποστήριξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...