Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Στην "κόψη του ξυραφιού" η Ουκρανία- Το μπλοκάρισμα της βοήθειας των ΗΠΑ από τους Ρεπουμπλικάνους γέρνει την πλάστιγγα της νίκης στον Πούτιν

Η αντιπαλότητα Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ, οι οποίες διανύουν προεκλογική περίοδο έχει σοβαρό αντίτκυπο στον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού λόγω έλλειψης χρηματοδότησης οι Ουκρανοί δεν μπορούν να επισκευάσουν -συντηρήσουν τα όπλα που τους δόθηκαν από αυτές, ενώ ξεμένουν από οπλικά συστήματα-μέσα και κυρίως πυρομαχικά.

Σε πρόσφατο άρθρο μας επισημάναμε ότι είναι πολύ κρίσιμες ημέρες οι επόμενες, αφού αν ο Πούτιν διατάξει μεγάλης κλίμακας επίθεση, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος κατάρρευσης του μετώπου και ήττας των Ουκρανών .

Αυτή την άποψη καίτοι την αντιλαμβάνονται οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ και συναινούν στο Κογκρέσο για άμεση έγκριση αποστολής βοήθειας στους Ουκρανούς , εντούτοις δεν συμβαίνει το ίδιο και στην Βουλή των Αντιπροσώπων, που μπλοκάρει την διαδικασία

Σύγκληση Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο

Το πακέτο των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Γερουσίας περιλαμβάνει χρηματοδότηση για τον στρατό του Ισραήλ και για την Ταϊβάν, αλλά η μερίδα του λέοντος --60 δισεκατομμύρια δολάρια -- θα βοηθούσε την Ουκρανία να επανεφοδιαστεί με πυρομαχικά, όπλα .

Το νομοσχέδιο πέρασε εύκολα στη Γερουσία όταν αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι αψήφησαν τους παρασκηνιακούς ελιγμούς του Τραμπ.

Στην πραγματικότητα, οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία είχαν ήδη συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλικάνους για να συντάξουν ένα κοινό νομοσχέδιο που παρείχε την εξωτερική βοήθεια, ενώ ταυτόχρονα επέβαλε τα σκληρότερα νέα μέτρα ασφαλείας των συνόρων των ΗΠΑ ,εδώ και δεκαετίες.

STOP στην βοήθεια προς την Ουκρανία του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων 

Ωστόσο με άρθρο μας αναφερθήκαμε  στην απροθυμία των Ρεπουμπλικάνων να υπαναχωρήσουν, αναφέροντας:

"O Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον κατέστησε σαφές  ότι «Το σχέδιο νόμου για τη βοήθεια σε ξένες χώρες σιωπά για το πιο επείγον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας», , αναφερόμενος στην μεταναστευτική κρίση στα σύνορα ΗΠΑ/Μεξικού.

Στο θέμα αναφέρεται Γαλλικό έγκριτο Διεθνές ΜΜΕ, επισημαίνοντας:

"Ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Τζόνσον εμποδίζει την ψηφοφορία για τη βοήθεια της Ουκρανίας που πέρασε από τη Γερουσία.

Ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ μπλόκαρε την Τρίτη την πολεμική βοήθεια για την Ουκρανία, αγνοώντας την έκκληση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου ήταν ζωτικής σημασίας για να αντισταθεί το Κίεβο στον «Ρώσο δικτάτορα» Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ομιλητής Μάικ Τζόνσον, ο οποίος συνεργάζεται στενά με τον πιθανό αντίπαλο του Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ, είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει καμία πρόθεση ούτε καν να επιτρέψει την ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Σίγουρα δεν το κάνω», είπε.

Στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε ότι το να βοηθήσουμε τους συμμάχους των ΗΠΑ -- και ιδιαίτερα να βοηθήσουμε την Ουκρανία καθώς αγωνίζεται να αποκρούσει τη διετή ρωσική εισβολή -- είναι θεμελιώδης ευθύνη.

«Η ιστορία παρακολουθεί», είπε ο Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας τη φράση πέντε φορές σε τηλεοπτικά σχόλια. "Η υποστήριξη αυτού του νομοσχεδίου αντιστέκεται στον Πούτιν. Η αντίθεσή του ενισχύει τον Πούτιν", πρόσθεσε ο Δημοκρατικός Πρόεδρος

Ο Μπάιντεν επέκρινε επίσης τον Τραμπ αφού ο πρώην πρόεδρος ς ενθάρρυνε τη Ρωσία να επιτεθεί στα μέλη του ΝΑΤΟ που απέτυχαν να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους δεσμεύσεις.

"Για όνομα του Θεού, είναι ανόητο. Είναι ντροπή. Είναι επικίνδυνο. Είναι αντιαμερικανικό", είπε ο Μπάιντεν, λέγοντας ότι ο Τραμπ που είχε παραπεμφθεί δύο φορές θεωρούσε τη δυτική στρατιωτική συμμαχία ως "προστατευτική ρακέτα".

«Κανένας άλλος πρόεδρος στην ιστορία μας δεν έχει υποκύψει ποτέ σε Ρώσο δικτάτορα».

Η νίκη γέρνει προς τη Ρωσία

Από τα παραπάνω διαφαίνεται πως η εξουθενωμένη από τον πόλεμο Ουκρανία είναι πλέον αβοήθητη από τις ΗΠΑ και σε λιγότερο  βαθμό από την ΕΕ, με αποτέλεσμα να ψυχοραγεί.

Αν δεν αποδεσμευθεί άμεσα η βοήθεια των ΗΠΑ ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία και ο Πούτιν διατάξει μεγάλης κλίμακας επίθεση, η οποία εκτιμούμε ότι θα εκδηλωθεί περί την 24η Φεβρουαρίου, για συμβολικούς λόγους, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος κατάρρευσης του μετώπου και ήττας των Ουκρανών. 

Τα πάντα πλέον είναι στην κόψη του ξυραφιού για την Ουκρανία.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ