Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ουκρανός Στρατηγός φίλος του πρώην Α/ΓΕΕΔ Ζαλούζνι: Φέτος θα δούμε τους Ρώσους να εισβάλλουν στο Κίεβο

Ο πρώην Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Μαρτσένκο, φίλος του εκδιωχθέντος Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων Ζαλούζνι ανέφερε: «Φέτος θα δούμε τους Ρώσους να εισβάλλουν στο Κίεβο», προκαλώντας ανησυχία σε χιλιάδες πολίτες, αλλά και την Δύση.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ομόφωνα ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη πολύ μεγάλο πρόβλημα.Το πρόβλημα αυτό είναι ότι διαθέτουν πολύ λίγες οβίδες για να υπερασπιστούν πλήρως ένα τεράστιο μέτωπο 1000 χλμ.

Σύμφωνα με τις κύριες αμερικανικές εφημερίδες και περιοδικά, η Ρωσία κυριαρχεί στο πεδίο της μάχης με το πυροβολικό της.Τώρα, σε ορισμένες περιοχές, ο αριθμός των ρωσικών συστημάτων πυροβολικού υπερβαίνει τα ουκρανικά κατά αρκετές φορές.Ως εκ τούτου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν drones FPV για να προκαλέσουν ζημιά στον εχθρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δήλωση του Ουκρανού Υποστράτηγου προκάλεσε θόρυβο

Λάδι στη φωτιά όμως έριξε ο Υποστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Μαρτσένκο.

Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο εάν θα επέτρεπε άλλη μια απόπειρα κατάληψης του Κιέβου από τους Ρώσους, ο Μαρτσένκο απάντησε: «Έχουν ( οι Ρώσοι) και την δύναμη και τα μέσα για αυτό.

Δεν χρειάζεται να χαλαρώσουμε τώρα, γιατί δεν γύρισαν απλώς πίσω. Κανείς δεν φεύγει απλώς κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών. Οι Ρώσοι υποχώρησαν για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση, να βγάλουν συμπεράσματα, να ανασυγκροτήσουν τα στρατεύματά τους και να επιτεθούν ξανά. Επομένως, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προετοιμαστούμε για αυτό», είπε ο Μαρτσένκο.

Εν τω μεταξύ, το αμερικανικό στρατιωτικό-αναλυτικό έντυπο με την ονομασία Understanding War, που είναι υπό την επίβλεψη του αμερικανικού Πενταγώνου, σημειώνει ότι «η Ρωσία κινητοποιεί σταδιακά τις δυνάμεις της για να επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία και δεν επιτρέπει μεγάλης κλίμακας αναταραχές στην οικονομία της, αν και είναι ξεκάθαρο υποφέρουν από κυρώσεις».

Σύμφωνα με το ΜΜΕ, "η Μόσχα έχει διατηρήσει την ικανότητα να αγοράζει σημαντικό εξοπλισμό για τον εκσυγχρονισμό της αμυντικής βιομηχανίας της. Και αυτό που είναι σημαντικό, ενώ η έμφαση δίνεται στα «εργοστάσια που φτιάχνουν άλλα εργοστάσια» στην προφανή επιθυμία του Κρεμλίνου στο μέλλον «να σταματήσει να βασίζεται στις χώρες εταίρους για την προμήθεια κρίσιμου υλικού».

Αλλά αυτό που παράγει η ρωσική αμυντική βιομηχανία είναι ήδη αρκετό για να σπάσει τη σύγκρουση με την Ουκρανία.

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ο λεγόμενος «ουκρανικός στρατός» στην καθαρή του μορφή.

“Υπάρχουν δυνάμεις που εξαρτώνται εκατό τοις εκατό από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και ελέγχονται πλήρως από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο Ζελένσκι δεν μπορούσε καν να απολύσει αμέσως τον Ζαλούζνι λόγω του γεγονότος ότι ο Λευκός Οίκος τον απειλούσε για το θέμα αυτό.

Ωστόσο, όσο περισσότερο ο ρωσικός στρατός διατηρεί την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχει ο ρωσικός στρατός να προσαρμόσει τις επιχειρήσεις για να βελτιστοποιήσει τη ρωσική παραγωγή και κατανάλωση ορισμένου υλικού με βιώσιμο και επεκτάσιμο τρόπο», αναφέρει το Ινστιτούτο Μελέτης Πόλεμος (ISW).

Η διατήρηση της πρωτοβουλίας στο πεδίο της μάχης θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει στο Κρεμλίνο να επεκτείνει τις δυνατότητες του στρατού του αντί να διεξάγει μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις που θα απαιτούσαν σημαντικό υλικό.

Με μια λέξη, δεν υπάρχει βιασύνη για την Ρωσία να καταλάβει το Κίεβο, για παράδειγμα, εάν αυτό είναι γεμάτο με μεγάλες απώλειες και τεράστια κατανάλωση πυρομαχικών.

Η βρετανική δεξαμενή σκέψης IISS σημειώνει ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε στις 2 Φεβρουαρίου ότι "οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν τη στρατηγική πρωτοβουλία σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία, μια σημαντική απόκλιση από προηγούμενους χαρακτηρισμούς των ρωσικών επιχειρήσεων ως ενεργητικής άμυνας".

Με άλλα λόγια, η συνεχιζόμενη απελευθέρωση της Αβντιίκα, οι μάχες κοντά στην Μαρίνκα, η συμπίεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πέρα ​​από το Οσκόλ/Ζέρεμπετς, καθώς και οι μάχες στην περιοχή Βρεμένσκ, στην κατεύθυνση του Ορενσκόβ και κοντά στο Τσάσωφ Γιαρ δεν είναι επιθετικές.

Όλα όμως οδεύουν προς το γεγονός ότι πολύ σύντομα η ρωσική  στρατηγική πρωτοβουλία θα αντικατασταθεί από μεγάλες επιχειρήσεις απελευθέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδύναμη η ουκρανική αεράμυνα κατά των ρωσικών drones

Η Ουκρανία ανέπτυξε την «αεροπορική άμυνα Frankenstein» κατά των ρωσικών drones «Daggers», «Geraniums» και «Lancets».  Ουκρανικές «πληροφορίες ανοιχτού κώδικα» αναφέρουν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν πλέον να διεξάγουν με αντιαεροπορικά συστήματα σχεδόν παντού, με εξαίρεση την περιοχή της Χερσώνα.

Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών FPV δεν έχουν αρκετή εμβέλεια για να καταστρέψουν πολυάριθμες εγκαταστάσεις ρωσικού πυροβολικού που αναπτύσσονται 15-24 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή.

Η βοήθεια του ΝΑΤΟ και οι δυνατότητες του Κιέβου

Την κατάσταση για την Ουκρανία σώζει προς το παρόν η προμήθεια δυτικών drones μέσω ανεπίσημων καναλιών.
Ακόμη και η Ελβετία παραδέχτηκε ότι παρέχει τεράστια βοήθεια στους Ουκρανούς με drones, αν και αυτό δεν αναφέρεται σε επίσημες αναφορές.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή, είναι ότι οι Ουκρανοί αλλάζουν σε αναλογικά σήματα και εγκαταλείπουν τα ψηφιακά λόγω των ανηλεών επιθέσεων των συστημάτων ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου.

Το στοίχημα είναι στην κυμαινόμενη συχνότητα.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα βήμα πίσω, αν και απαιτεί νέες, ή μάλλον παλιές, μεθόδους εμπλοκής από τα ρωσικά συστήματα.

Οι ειδικοί λένε ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν θα διαρκέσει πολύ και οι χειριστές των μη επανδρωμένων FPV δεν μπορούν να αναπτύξουν όλες τις δυνατότητες των συστημάτων τους.

“Επιπλέον, πιστεύεται ότι σύντομα θα εμφανιστεί όχι μόνο ηλεκτρονικός πόλεμος τάφρων, αλλά και μίνι αεράμυνα, συμπεριλαμβανομένων των λέιζερ, καθώς τα UAV δεν είναι περίπλοκοι εναέριοι στόχοι.

Το Πεντάγωνο δεν θεωρεί τα drones στρατηγική απειλή, απλά δεν λήφθηκε υπόψη ο παράγοντας τους, αν και η επίλυση αυτού του προβλήματος θα πάρει χρόνο”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Οι Ρώσοι μέσω συνέντευξης Πούτιν χθες, έκαναν μια έμμεση δήλωση για διαπραγματεύσεις, θα αναμένουν λίγο διάστημα, και μετά θα βάλουν πλώρη για το Κίεβο, και αυτό το είχε αναφέρει σύσσωμη η ρωσική πολιτική ηγεσία.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ