Κόσμος

Αυτή είναι η επιθυμία του Βασιλιά Καρόλου για τα "τελευταία του χρόνια"

ε τα δυο του παιδιά, Χάρι και Ουίλιαμ, συναντήθηκε ο Βασιλιάς Κάρολος, ζητώντας τους να σεβαστούν την κατάστασή του μετά τη διάγνωση πως πάσχει από καρκίνο.

Ωστόσο αν και ο Χάρι έσπευσε να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του όλα δείχνουν ότι αυτό δεν άλλαξε την στάση του αδερφού του και διαδόχου του θρόνου που δεν θέλησε να τον δει παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά τους.

  Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Καρόλου ο οποίος σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ είπες στους δύο γιους του: «Σας παρακαλώ μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια μίζερα».

Η επιστροφή του Χάρι τροφοδότησε ερωτήματα και εικασίες σχετικά με μια ενδεχόμενη συμφιλίωση, ή τουλάχιστον μία συνάντηση, με τον μεγαλύτερο αδελφό του Ουίλιαμ, με τον οποίο οι σχέσεις έχουν διακοπεί μετά τις επαναλαμβανόμενες δημόσιες λεκτικές επιθέσεις του Χάρι σε βάρος του και σε βάρος της βασιλικής οικογένειας.

  

Όμως, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, στις λίγο παραπάνω από 24 ώρες που πέρασε στο Λονδίνο, ο Χάρι δεν συναντήθηκε με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου ούτε με τη σύζυγό του Κέιτ.

Σήμερα το πρωί, ο πρίγκιπας της Ουαλίας απένειμε τιμητικούς τίτλους στο κάστρο του Ουίνδσορ, στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του εδώ και τρεις εβδομάδες. Το βράδυ αναμένεται να παραστεί σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναρρώνει στο Ουίνδσορ, μετά τη νοσηλεία της, για περίπου 10 ημέρες, για μια επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Η τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση των δύο πριγκίπων, που είχαν δεθεί μετά τον θάνατο της μητέρας του Νταϊάνα το 1997, ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022 στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Όπως έκανε κατά την επίσκεψή του για την ενθρόνιση του Καρόλου τον Μάιο, ο πρίγκιπας Χάρι ήρθε μονάχος, χωρίς τη σύζυγό του Μέγκαν και τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ.

Τα σενάρια για τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου στον βρετανικό Τύπο δίνουν και παίρνουν. Ειδικοί λένε πως οι εξετάσεις που έκανε ο βασιλιάς πριν από την επέμβαση στον προστάτη μπορούν να ανιχνεύσουν καρκίνο σε κοντινές περιοχές, όπως η ουροδόχος κύστη ή η ουρήθρα.

Το ενδοσκόπιο μπορεί να ανιχνεύσει επίσης ούρα με αίμα, τα οποία θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι υπάρχει αιμορραγία από όγκο στα νεφρά.

Γιατροί λένε πως ο 75χρονος μονάρχης μπορεί να έχει πρόσβαση σε πανάκριβες θεραπείες που δεν είναι καν διαθέσιμες από το δημόσιο σύστημα υγείας. Μπορεί να ξεκινήσει θεραπείες μέσα σε μερικές ημέρες και όχι εβδομάδες ή μήνες, όπως οι κοινοί θνητοί.

Έντονες αντιδράσεις για τον προσωπικό γιατρό

Ανησυχία εκφράζεται για τον γιατρό τον οποίο ο Κάρολος διόρισε επικεφαλής της ιατρικής ομάδας των βρετανικών ανακτόρων καθώς σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο ο δόκτωρ Μάικλ Ντίξον είναι υπέρμαχος της ομοιοπαθητικής και της βοτανοθεραπείας, όπως και ο ίδιος ο βασιλιάς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για στενό σύμβουλο του Καρόλου επί 22 χρόνια στον οποίο πολλοί Βρετανοί επιρρίπτουν τα προβλήματα υγείας του βασιλιά.

Πάντως, σύμφωνα με τον Guardian, ενώ ο Ντίξον είναι επικεφαλής της ιατρικής ομάδας, ο ρόλος αυτός για πρώτη φορά δεν συνδυάζεται με τον ρόλο του γιατρού του μονάρχη. Στα καθήκοντά του ωστόσο συμπεριλαμβάνεται η συνολική ευθύνη για την υγεία του Καρόλου και της ευρύτερης βασιλικής οικογένειας, ακόμα και η εκπροσώπησή τους σε συνομιλίες με την κυβέρνηση.

"Ο βασιλιάς Κάρολος είναι φανατικός της ομοιοπαθητικής. Οι συγκεκριμένοι γιατροί είναι αναγνωρισμένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο βασιλιάς πηγαίνει και σε άλλες κλινικές αν και δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία. Γνωρίζουμε ότι πάσχει από καρκίνο αλλά δεν γνωρίζουμε την μορφή του και αυτό έχει προκαλέσει ανησυχίες. Στα ιατρικά θέματα δεν υπάρχει πρωτόκολλο, γίνεται αυτό που θέλει ο ασθενής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...