ρωσικά άρματα και Ζελένσκι
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου Ουκρανός ειδικός: "Οι Ρώσοι τώρα ξεκινάνε την επίθεση στο Κουπιάνσκ με 500 άρματα-Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα!"

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν να ρίξουν στη μάχη για το Κουπιάνσκ 350 κύρια άρματα μάχης κατά των Ουκρανών, ενώ οι στρατιώτες του Κιέβου φαίνεται πως μεταφέρουν μεγάλη ποσότητα αμερικανικής παραγωγής αρμάτων μάχης τύπου Abrams στην περιοχή της Αβντίιβκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

350 Ρωσικά Άρματα προς το Κουπιάνσκ

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με δηλώσεις του Ουκρανού πολιτικού επιστήμονα Βαντίμ Καράσεφ, ο ρωσικός στρατός προετοιμάζεται σήμερα για την πραγματοποίηση μίας επίθεσης μεγάλης κλίμακας, αφού δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τις πλήρεις δυνατότητές του στο πεδίο της μάχης. Σύμφωνα με τον Καράσεφ, ένας σημαντικός αριθμός μονάδων αρμάτων μάχης έχει συγκεντρωθεί αυτήν την στιγμή στην περιοχή του Κουπιάνσκ. 

Στην ίδια περιοχή οι Ρώσοι έχουν σχηματίσει νέες μονάδες, όπως επίσης έχουν εντείνει τις μαχητικές τους επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς του μετώπου. Αυτές οι δραστηριότητες προετοιμασίας υποδεικνύουν πως οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις θα αποκτήσουν μεγάλη δυναμική όταν ξεκινήσουν.

«Η Ρωσία μόνο τώρα ξεκινάει την επίθεσή της. 350 άρματα μάχης έχουν συγκεντρωθεί κοντά στο Κουπιάνσκ, μονάδες και σώματα στρατού έχουν μεταφερθεί σε διαφορετικούς τομείς του μετώπου. Και θα προελαύσουν. Η επίθεσή τους δεν έχει τελειώσει ακόμη, δεν έχει χάσει την δυναμική της. Δεν έχει ξεκινήσει καν ακόμη» δήλωσε ο ίδιος.

Ο Καράσεφ τόνισε πως οι επόμενοι δύο με τρεις μήνες θα είναι κρίσιμοι για την Ουκρανία τόσο στρατηγικά όσο και πολιτικά και στρατιωτικά, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στο μέτωπο και της πτωτικής πορείας της ουκρανικής οικονομίας. Παράλληλα, η μείωση της αμερικανικής βοήθειας έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την θέση του Κιέβου στον πόλεμο.

Ουκρανικές αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάντως αναφέρουν πως ο ρωσικός στρατός έχει συγκεντρώσει δύναμη μεγαλύτερη των 500 αρμάτων μάχης στην περιοχή του Κουπιάνσκ.

Οι Ουκρανοί Απαντούν με Abrams Στην Αβντίιβκα

Σε άλλη νέα είδηση, η ρωσική αμυντική σελίδα Avia-pro αναφέρει πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μεταφέρουν μαζικά κύρια άρματα μάχης τύπου Abrams στο μέτωπο της Αβντίιβκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο συγκεκριμένα, η κατάσταση στην οχυρωμένη περιοχή της πόλης Αβντίιβκα γίνεται όλο και δυσμενότερη για τους Ουκρανούς εξαιτίας των επιτυχιών των ρωσικών μονάδων στις πλάγιες πλευρές της πόλεις και συγκεκριμένα στις περιοχές των οικισμών Στεπόβογιε και Τονένκογιε.

Ως απάντηση στις νέες προελαύσεις του ρωσικού στρατού σε αυτά τα χωριά οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φαίνεται πως μετέφεραν έκτακτα μία ομάδα αμερικανικής παραγωγής αρμάτων μάχης τύπου M1A1 Abrams σε σημείο στα ουκρανικά μετόπισθεν στην Αβντίιβκα. Στόχος των αρμάτων θα είναι να παράσχουν υποστήριξη πυρός στις πιο σημαντικές οδούς υλικοτεχνικής υποστήριξης του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινητοδρόμου S-051816 που χρησιμοποιείται για την μεταφορά προμηθειών στις ουκρανικές μονάδες που υπερασπίζονται την πόλη της Αβντίιβκα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ