ρωσική διείσδυση στην Αβντίιβκα και Ζελένσκι
Ένοπλες Συρράξεις

Κρίσιμα τα πράγματα για τον Ζελένσκι σε Αβντίιβκα-Μπαχμούτ! Άνοιξαν "τρύπα" βάθους 1 χιλιομέτρου οι Ρώσοι (Βίντεο)

Ρωσικά μέσα αναφέρουν πως ο ρωσικός στρατός έσπασε τις ουκρανικές γραμμές αμύνης τόσο στην περιοχή του Μπαχμούτ, όσο και στην περιοχή της Αβντίιβκα από τις πλάγιες κατευθύνσεις της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διείσδυση στο Μπαχμούτ

Ας ξεκινήσουμε με το Μπαχμούτ, όπου σύμφωνα με δημοσίευση της ρωσικής Avia-pro τα ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν «τρύπες» στην περιοχή της πόλης και συγκεκριμένα στις περιοχές τον οικισμών Κλετσίιβκα και Κουρντιούμοβκα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας δυνάμεων Νότος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Βαντίμ Αστάφιεβ, οι ομάδες εφόδου του στρατού της Μόσχας προέλαυσαν σημαντικά, καταλαμβάνοντας πλεονεκτικές θέσεις.

Οι επιτυχίες των ρωσικών δυνάμεων δεν περιορίζονται μόνο στο νότιο τομέα του μετώπου του Μπαχμούτ. Στην βόρεια κατεύθυνση της πόλης στην περιοχή Μπογκντάνοβκα, μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προελαύνουν αργά αλλά σταθερά. Επιπρόσθετα, έγιναν θετικές αλλαγές για το Κρεμλίνο και στην γραμμή επαφής στην κατεύθυνση της Γκεοργκίεβκα (στην κατεύθυνση της Μαρίινκα), όπου οι Ρώσοι στρατιώτες πέτυχαν πρόοδο παρά τις ουκρανικές αντεπιθέσεις.

Επίσημες πηγές του ρωσικού υπουργείου άμυνας τόνισαν πως κατά την διάρκεια της εβδομάδας που διανύσαμε έλαβαν χώρα σημαντικές επιτυχίες για τον ρωσικό στρατό στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ, μιας και ο ρωσικός στρατός όχι μόνο βελτίωσε την θέση του κατά μήκος όλης της πρώτη γραμμής, αλλά απώθησε και με επιτυχία συνολικά 22 επιθέσεις του ουκρανικού στρατού.

Κρίσιμα τα Πράγματα στην Αβντίιβκα

Από την άλλη, η Avia-pro αναφέρει πως τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε επόμενο επίπεδο την πολιορκία της οχυρωμένης πόλης Αβντίιβκα, η οποία σήμερα ελέγχεται από τους Ουκρανούς. 

Σημαντική εξέλιξη είναι η ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή Ιβούσκα και στην γύρω περιοχή του οικισμού Οπίτνογιε. Η αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή της Αβντίιβκα είχε ως αποτέλεσμα την επέκταση του μήκους του μετώπου. Συγκεκριμένα, στην περιοχή του οικισμού Βέσελε το μέτωπο επεκτάθηκε τουλάχιστον 2,5 χιλιόμετρα (σε πλάτος), ενώ σε βάθος οι Ρώσοι προχώρησαν έως και 1 χιλιόμετρο σε αυτήν την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δυσκολότερη κατάσταση για τον στρατό του Ζελένσκι όλα δείχνουν πως λαμβάνει χώρα στο νότιο τμήμα της πόλης και συγκεκριμένα στο χωριό Περβομαΐσκοε, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές αστικές μάχες. Ο ρωσικός στρατός πραγματοποιεί απανωτές επιθέσεις με αποτέλεσμα μόνο τις τελευταίες ώρες να έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 33 επιθετικές αποστολές κατά των Ουκρανών.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, όπως και των ελλείψεων των Ουκρανών σε ανθρώπινο δυναμικό και πυρομαχικά, ρωσικά μέσα αναφέρουν πως σε πολλά σημεία του μετώπου στην Αβντίιβκα οι Ρώσοι καταλαμβάνουν εδάφη χωρίς καν να δώσουν μάχη, μιας και οι Ουκρανοί αμυνόμενοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους χωρίς να πολεμήσουν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...