νεκρός στρατιώτης και χάρτης Κρεμέναγια
Ένοπλες Συρράξεις

Από αλλού το περίμεναν και από αλλού τους ήρθε! Οι Ρώσοι "ξεχείλωσαν" τις ουκρανικές άμυνες στην Κρεμέναγια και προελαύνουν σταθερά (Βίντεο)

Οι ουκρανικές άμυνες καταρρέουν μία προς μία κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής Τέρνι-Μακίιβκα στην κατεύθυνση της Κρεμέναγια στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο Μέτωπο Υπό Κατάρρευση για τους Ουκρανούς

Η ρωσική αμυντική σελίδα SvPressa, η οποία έχει διασυνδέσεις εντός του ρωσικού υπουργείου άμυνας, αναφέρει πως έντονες μάχες συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα κατά μήκος της επιχειρησιακής γραμμής Κρεμέναγια-Σβάτοβο. Οι ρωσικές μονάδες λέγεται πως αργά αλλά σταθερά πιέζουν προς τα πίσω τις ουκρανικές άμυνες.

Ωστόσο, οι εδαφικές κατακτήσεις για τον στρατό της Μόσχας είναι μικρότερες από αυτές που πέτυχαν οι Ρώσοι στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, ανέφερε το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW).

Αναλυτικά, οι μάχες για την κατάληψη εδαφών συνεχίζονται στα δυτικά της Κρεμέναγια στις περιοχές Τέρνι, Τόρσκογιε, Γιαμπολόβκα, Κούζμινο και Τσέρνοβα Ντιμπρόβα και στα νότια της Κρεμέναγια στην περιοχή της Μπελογκόροβκα.

Σύμφωνα με την SvPressa, ακόμη και ο Ουκρανός παρατηρητής Κονσταντίν Μάγιοβετς αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως οι Ρώσοι έχουν βαλθεί να σπάσουν τις ουκρανικές άμυνες στην κατεύθυνση της επιχειρησιακής γραμμής Τέρνι-Μακίιβκα. 

Στην περιοχή της Κρεμέναγια, οι μεγαλύτερες ρωσικές επιτυχίες γεωγραφικά επιτεύχθηκαν στις περιοχές του Τέρνι και της Γιαμπολόβκα, επιβεβαιώνει το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου επικαλούμενο δορυφορικά δεδομένα γεωεντοπισμού. Συγκεκριμένα οι Ρώσοι διέπρεψαν στην μάχη σε μία δασώδη περιοχή ανατολικά της Γιαμπολόβκα, δυτικά της πόλης της Κρεμέναγια.

Μονάδες της 3ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας (της 20ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων) του ρωσικού στρατού πολεμούν με επιτυχία στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκ, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από την Κρεμέναγια. Η SvPressa αναφέρει συγκεκριμένα πως μονάδες του ρωσικού 438ου Μηχανοκίνητου Συντάγματος επιχειρούν με επιτυχία κοντά στην Κρεμέναγια, κοντά στην Μπελογκόροβκα (περίπου 12 χιλιόμετρα νότια της Κρεμέναγια) και στην δασώδη περιοχή του Σερεμπριάνσκι (εκεί πολεμά η τακτική ομάδα Adia του επίλεκτου τσετσενικού συντάγματος Αχμάτ). Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δημοσίευσε υλικό στο διαδίκτυο που δείχνει μαχητές της μονάδας Αχμάτ πράγματι να επιτίθονται με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ουκρανικές οχυρώσεις στην περιοχή της Μπελογκόροβκα.

Στην Αβντίιβκα τα Πράγματα Χειροτερεύουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσον αφορά την Αβντίιβκα, το BBC News επικαλούμενο ουκρανικές και νατοϊκές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφερε πως ο ουκρανικός στρατός αναμένει σύντομα μία μεγάλη επίθεση από τα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται γύρω από την πόλη της Αβντίιβκα στο Ντονιέτσκ. 

Αν και μέχρι σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονταν στην βόρεια και νότια πλευρά της πόλης, το Κίεβο αναμένει πως η τακτική της Μόσχας θα αλλάξει μεταφέροντας τα στρατεύματά της νοτιοανατολικά της πόλης για να πετύχει διείσδυση από αυτήν την κατεύθυνση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...