αμερικανικός στρατός
Ένοπλες Συρράξεις

Σφαγή Αμερικανών μισθοφόρων στο Μπαχμούτ όσο αναφορές προτείνουν πως 40.000 Ρώσοι πολιορκούν την Αβντίιβκα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού σε πολλούς τομείς του μετώπου, με τους Ουκρανούς να κάνουν τα πάντα για να απωθήσουν τις επιθέσεις των δυνάμεων της Μόσχας. Μπαχμούτ και Κουπιάνσκ συνεχίζουν να αποτελούν κρίσιμα σημεία για το Κίεβο, όπως και το Κουπιάνσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφαγή Αμερικανών Μισθοφόρων στο Μπαχμούτ

Σύμφωνα με την ρωσική πύλη ειδήσεων Avia-pro, μισθοφόροι με αμερικανικά διακριτικά βρέθηκαν νεκροί στην περιοχή του Μπαχμούτ (Αρτεμόβσκ σύμφωνα με τους Ρώσους).

Πιο αναλυτικά, ο διοικητής της μονάδας North-V της ομάδας στρατευμάτων ονόματι Νότος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, γνωστός με το ψευδώνυμο Chibilia, ανέφερε την ανακάλυψη αρκετών σκοτωμένων Ουκρανών στρατιωτών που φορούσαν στρατιωτικές στολές. Βάσει των αναφορών του, υπήρχαν αμερικανικές σημαίες στα ρούχα και στις στολές που φορούσαν κάποια από τα πτώματα.

Όπως διευκρίνισε ο Ρώσος διοικητής, η μονάδα του πρόσφατα κατέλαβε ένα οχυρό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο χωριό Μπογκντάνοβα. Κατά την διάρκεια της επιθεώρησης του εν λόγω σημείου, βρέθηκαν σώματα νεκρών στρατιωτών με στολές που είχαν τις αμερικανικές σημαίες πάνω τους.

Ο διοικητής της ρωσικής μονάδας, σε συνέντευξή του με τη ρωσική υπηρεσία ενημέρωσης RIA Novosti, εξέφρασε την άποψή του πως οι στρατιώτες αυτοί ήταν κατά πάσα πιθανότητα μισθοφόροι, αφού τις περισσότερες φορές οι Ουκρανοί στρατιώτες που πολεμούν στο μέτωπο φορούν στολές με την ουκρανική σημαία και όχι κάποια σημαία ξένης χώρας, όπως είναι και το λογικό.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δεν σχολίασε αυτά τα δεδομένα, βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται στο διαδίκτυο πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο ξένων μισθοφόρων, οι οποίοι πολεμούσαν στο πλευρό του στρατού του Κιέβου.

40.000 Ρώσοι Στρατιώτες στην Αβντίιβκα

Όσο οι μάχες σε Κουπιάνσκ και Μπαχμούτ συνεχίζονται σε πλήρη ένταση, πρόσφατες αναφορές που λέγεται πως αποκτήθηκαν από το Κίεβο προτείνουν πως ο ρωσικός στρατός έστειλε περισσότερους από 40 χιλιάδες στρατιώτες στην κατεύθυνση της Αβντίιβκα. 

Σύμφωνα με την Avia-pro αυτές οι πληροφορίες αποτέλεσαν περιεχόμενο υποκλοπής των Ρώσων, οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση με άγνωστο τρόπο σε πληροφορίες του Κιέβου σχετικά με την εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς του μετώπου. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε περισσότερα δεδομένα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πράγματι αυτές οι πληροφορίες αποκτήθηκαν από την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως και να έχει, οι αναφορές προτείνουν ότι ο επίσημος εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων στην κατεύθυνση της Τάβρια (Tavria) ανέφερε ότι η Ρωσία έστειλε περισσότερους από 40 χιλιάδες στρατιώτες στην κατεύθυνση της Αβντίιβκα. Σε αυτούς τους 40 χιλιάδες στρατιώτες περιλαμβάνοντα τόσο πρόσφατα στρατολογημένοι άντρες, όσο και μονάδες Storm-Z που μεταφέρθηκαν από άλλους τομείς του μετώπου.

Η Avia-pro θεωρεί απίθανο να ισχύει αυτό το νούμερο, μιας και πρόκειται για έναν τεράστιο αριθμό στρατευμάτων, ειδικά αν λάβουμε υπόψη πως η Αβντίιβκα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...