Χριστουγεννιάτικοι Μπάιντεν και Ζελένσκι με όπλα
Ένοπλες Συρράξεις

Απηύδησε το Πεντάγωνο όταν είδε την χριστουγεννιάτικη "λίστα δώρων" που του έστειλε ο Ζελένσκι! F-18, Apache και C-130...

Το τελευταίο ουκρανικό αίτημα στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ιδιαίτερα αναπάντεχο, μιας και περιλαμβάνει μία «χριστουγεννιάτικη λίστα δώρων» αποτελούμενη από πολλά στρατηγικά όπλα, όπως μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων, στρατηγικά μεταγωγικά και επιθετικά ελικόπτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε Ρόλο Άι Βασίλη οι Αμερικανοί

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με νέο άρθρο της έγκριτης EurAsian Times, η δημοσιοποίηση αυτής της ουκρανικής λίστας γίνεται μία περίοδο που οι Ουκρανοί παραπονιούνται πως η δυτική υποστήριξη προς το Κίεβο έχει μειωθεί σημαντικά, κυρίως εξαιτίας της χαμηλής απόδοσης του ουκρανικού στρατού και των ζητημάτων που συναντά η δυτική αμυντική βιομηχανία.

Έτσι, ακόμη και το ίδιο το Κίεβο γνωρίζει με βεβαιότητα ότι τα νέα όπλα που ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα εγκριθούν, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον.

Να προσθέσουμε επίσης πως οι Ρεπουμπλικάνοι στην γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών άσκησαν βέτο σε μία νομοθεσία που θα επέτρεπε την αποστολή νέων πακέτων αμυντικής υποστήριξης αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία και το Ισραήλ, αφού ανέφεραν πως προτιμούν αυτά τα κεφάλαια να επενδυθούν σε μέτρα επίλυσης του μεταναστευτικού στα αμερικανικά σύνορα με το Μεξικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βέβαια βλέπει το ζήτημα της ουκρανικής νίκης στο πεδίο της μάχης πολύ κρίσιμο, μιας και εξαρτώνται από αυτό τα αποτελέσματα των εκλογών του Νοεμβρίου του 2024. 

Ωστόσο παρά την προθυμία του Μπάιντεν να βοηθήσει τον Ζελένσκι στον εν εξελίξει πόλεμό του με την Ρωσία, η λίστα επιθυμιών του Κίεβο αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια, πράγμα που την καθιστά μη ρεαλιστική.

Τι Ζήτησε το Κίεβο;

Σύμφωνα με το Reuters, η Ουκρανία σε αυτήν την περίφημη λίστα της ζήτησε προηγμένα συστήματα αεράμυνας, μαχητικά τζετς τύπου F-18 Hornet, drones, επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache και μεταγωγικά ελικόπτερα Blackhawk.

«Η λίστα όπλων που δημιουργήθηκε για να καλυφθούν οι ανάγκες των δυνάμεων αεράμυνας της Ουκρανίας» παρουσιάστηκε από αξιωματούχους του ουκρανικού υπουργείου άμυνας κατά την διάρκειας μία συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών στην Ουάσιγκτον στις 6 Δεκεμβρίου με Αμερικανούς κυβερνητικούς και αμυντικούς αξιωματούχους.

Ο ουκρανικός κατάλογος περιλαμβάνει επίσης όπλα που έχει ήδη στην κατοχή της η Ουκρανία, όπως άρματα μάχης Abrams, πυροβολικό διαμετρήματος 155 χιλιοστών, όπως και άλλα συστήματα, όπως μαχητικά F-16, drones, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς τύπου ATACMS κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο εντυπωσιακές πλατφόρμες που ζήτησαν οι Ουκρανοί είναι με διαφορά τα τεράστια μεταγωγικά αεροσκάφη C-17 Globemaster της Boeing και C-130 Super Hercules της Lockheed Martin, μαζί με τα επιθετικά ελικόπτερα Apache και τα μεταγωγικά BlackHawk. 

Βέβαια το Κίεβο δεν σταμάτησε εκεί και αιτήθηκε μαχητικά F-18 Hornet, τρεις διαφορετικούς τύπους drones, συμπεριλαμβανομένου του MQ-9B Sky Guarding και το σύστημα αεράμυνας THAAD της Lockheedd.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ