άρμα μάχης και Ζελένσκι
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Κατά ριπάς επιτίθονται οι Ρώσοι στο μέτωπο της Τάβρια! Οι Ουκρανοί προσπαθούν να επιβιώσουν με νύχια και με δόντια (Βίντεο)

Σύμφωνα με ουκρανικές αναφορές, οι Ουκρανοί στρατιώτες απώθησαν 34 ρωσικές επιθέσεις κατά την διάρκεια της τελευταίας ημέρας. Επιπρόσθετα, κατάφεραν να καταστρέψουν ένα αυτοκινούμενο ολμοβόλο 240 χιλιοστών τύπου 2S4 Tyulpan του στρατού της Μόσχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρότατες Μάχες στο Μέτωπο της Τάβρια

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με άρθρο της ουκρανικής αμυντικής Defence Express, ο Ουκρανός στρατηγός Ολεκσάντρ Ταρνάφσκι, διοικητής της ομάδας στρατευμάτων Τάβρια του ουκρανικού στρατού, ανέφερε στο Telegram πως «για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι Ρώσοι χρησιμοποιούν ενεργά drones καμικάζι και αεροπορία. Έχουν επίσης αυξήσει σημαντικά τον αριθμό μαχητικών συγκρούσεων».

Τάβρια (Tavria) αποκαλείται μία περιοχή της νότιας Ουκρανίας που περιλαμβάνει αχανείς στέπες στην επικράτεια μεταξύ των ποταμών Δνείπερου και Molochna και της κριμαϊκής χερσονήσου.

χάρτης - Τάβρια Δεκέμβριος 2023

Συνολικά και βάσει των ουκρανικών αναφορών, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 13 αεροπορικές επιθέσεις και ξεκίνησαν 61 μαχητικές συγκρούσεις τις τελευταίες 24 ώρες στην επιχειρησιακή ζώνη που δραστηριοποιείται η ομάδα στρατευμάτων Τάβρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Το ρωσικό πυροβολικό εκτόξευσε επίσης 743 βλήματα πυροβολικού.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό διοικητή της επιχειρησιακής-τακτικής ομάδας στρατευμάτων Τάβρια, οι συνολικές απώλειες του ρωσικού στρατού ξεπέρασαν τους 510 στρατιώτες την τελευταία ημέρα.

Οι Ουκρανοί λέγεται πως κατέστρεψαν 45 μονάδες ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 6 κύριων αρμάτων μάχης, 1 αντιαεροπορικών οχημάτων και 5 πυροβολικών συστημάτων.

Ο στρατός του Ζελένσκι λέγεται πως απώθησε 34 ρωσικές επιθέσεις. Οι Ρώσοι επιχείρησαν να προελαύσουν ανατολικά της 3Νοβομπαχμούτιβκα, στις περιοχές του Στεπόβοε, Σεβέρνι, Τονένκε και Περβομαΐσκοε. Τέλος, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να πολιορκεί την πόλη της Αβντίιβκα από όλες τις κατευθύνσεις, επιτίθοντας τις θέσεις του ουκρανικού στρατού γύρω από την πόλη.

Πήραν τα "Πάνω" τους οι Ουκρανοί στην Αβντίιβκα;

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αναφορικά με την κατεύθυνση της Αβντίιβκα θα επικαλεστούμε μία πρόσφατη δημοσίευση της ρωσικής Avia-pro, η οποία πριν λίγο μετέδωσε πως δυτικά της πόλης συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα ισχυρές συγκρούσεις στο χωριό Στεπόβοε, κοντά στον σιδηρόδρομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αμερικανικό Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW) ανέφερε πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ενίσχυσαν την παρουσία τους στην περιοχή της Αβντίιβκα, όπως επίσης πως ενέτειναν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στην περιοχή του Στεπόβοε και βόρεια του χωριού Νοβοκαλίνοβο, βελτιώνοντας τις θέσεις τους. 

Ωστόσο πέρα από τις αναφορές του αμερικανικού ινστιτούτου δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν σημαντικές προελάσεις των Ουκρανών σε αυτές τις περιοχές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ