Ένοπλες Συρράξεις

Λυσσαλέες συνεχείς Ρωσικές επιθέσεις διαλύουν τις Ουκρανικές αμυντικές θέσεις -56 επιθέσεις σε ένα μόλις 24ωρο

Μπορεί το ενδιαφέρον της Διεθνούς Κοινής γνώμης να έχει εστιαστεί πρωτίστως στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, ωστόσο στην Ουκρανία έχουμε πολλές και σοβαρές εξελίξεις, με τις μάχες να μαίνονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα σε όλα τα μέτωπα.

Πενήντα έξι (56) μάχες σε ένα 24ωρο στην Ουκρανία

Το τελευταίο 24ωρο , σύμφωνα με Διεθνές ΜΜΕ, σημειώθηκαν πενήντα έξι (56)  στρατιωτικές συγκρούσεις στο μέτωπο μεταξύ των αμυντικών δυνάμεων της Ουκρανίας και των Ρώσων, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας εξαπέλυσε οκτώ πλήγματα σε συγκεντρώσεις  ρωσικού προσωπικού, πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού, καταστρέφοντας δύο  πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος και δύο αποθήκες πυρομαχικών.

Οι ουκρανικές πυραυλικές μονάδες έπληξαν ένα εχθρικό σύστημα βαρέως φλογοβόλου και ένα πυραυλικό σύστημα Pantsir.

Παράλληλα  τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν ένα χτύπημα πυραύλων και 31 αεροπορικές επιδρομές και άνοιξαν πυρ 24 φορές με συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS)  κατά ουκρανικών θέσεων και οικισμών

Μετά τις ρωσικές  επιθέσεις, αναφέρθηκαν θύματα μεταξύ αμάχων, καθώς και ζημιές που προκλήθηκαν σε κατοικίες και άλλες πολιτικές υποδομές.

"Ρευστή" η κατάσταση  του μετώπου στην ανατολική και νότια Ουκρανία

Η κατάσταση σε Δέκα (10) τομείς του μετώπου

1.Σύνορα με Λευκορωσία

Στις κατευθύνσεις Volyn και Polissia, η επιχειρησιακή κατάσταση παρέμεινε μάλλον αμετάβλητη.

Δεν εντοπίστηκαν εχθρικές επιθετικές ομάδες.

Ορισμένες μονάδες της Λευκορωσίας ολοκληρώνουν εργασίες εντός των περιοχών που συνορεύουν με την Ουκρανία.

2. ΒΑ Ουκρανία

Στις κατευθύνσεις Siverskyi και Slobozhanskyi, οι Ρώσοι εισβολείς διατηρούν στρατιωτική παρουσία εντός των συνοριακών περιοχών, διεξάγουν δραστηριότητες δολιοφθοράς και βομβαρδίζουν συνοριακούς οικισμούς από το έδαφος της Ρωσίας.

Περίπου 20 οικισμοί επλήγησαν από ρωσικά χτυπήματα πυροβολικού και όλμων στις περιοχές Τσερνίχιβ, Σούμι και Χάρκοβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3. Ανατολική Ουκρανία νοτίως Χαρκόβου

Στην κατεύθυνση Kupiansk, οι Ρώσοι διεξήγαγαν επιθετικές ενέργειες κοντά στην περιοχή Synkivka της περιοχής Kharkiv. Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν επτά εχθρικές επιθέσεις. Περίπου 10 οικισμοί επλήγησαν από χτυπήματα πυροβολικού και όλμου του εχθρού.

4. Δυτικά Σοβοροντονέτσκ

Στην κατεύθυνση του Lyman, τα ρωσικά στρατεύματα διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές ενέργειες κοντά στο δασοκομείο Serebrianske της περιοχής Luhansk. Οι Ουκρανοί πολεμιστές απέκρουσαν τρεις εχθρικές επιθέσεις. Ο εχθρός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κοντά στο Σπίρνε της περιοχής του Ντόνετσκ. Περίπου 10 οικισμοί επλήγησαν από ρωσικά χτυπήματα πυροβολικού και όλμων.

5.  Νοτίως Κραματόρσκ

Στην κατεύθυνση Bakhmut, με την υποστήριξη αεροσκαφών, οι Ρώσοι πραγματοποίησαν επιθετικές ενέργειες κοντά στα Bohdanivka, Ivanivske, Klishchiivka και Andriivka της περιοχής του Ντόνετσκ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν 16 εχθρικές επιθέσεις.

Περίπου 20 οικισμοί επλήγησαν από ρωσικά χτυπήματα πυροβολικού και όλμων.

6. Βορείως πόλης Ντονέτσκ

Στην κατεύθυνση Avdiivka, με την υποστήριξη αεροσκαφών, Ρώσοι εισβολείς διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές ενέργειες στα ανατολικά του Novokalynove της περιοχής του Ντόνετσκ, στα ανατολικά των Novobakhmutivka, Stepove, Avdiivka, Sieverne και Pervomaiske.

Οι Ουκρανοί υπερασπιστές απέκρουσαν 14 εχθρικές επιθέσεις.

Περίπου 15 οικισμοί επλήγησαν από ρωσικό πυροβολικό και όλμους.

7.Δυτικά πόλης Ντονέτσκ

Στην κατεύθυνση Marinka, με την υποστήριξη αεροσκαφών, οι Ρώσοι κατακτητές πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθετικές ενέργειες κοντά στις Marinka και Novomykhailivka της περιοχής του Ντόνετσκ.

Ουκρανοί μαχητές απέκρουσαν πέντε εχθρικές επιθέσεις.

Ρωσικά χτυπήματα πυροβολικού και όλμων έπληξαν την Κρασνοχόριβκα, την Παρασκοβίβκα, την Κατερίνιβκα, την Πομπιέντα, τη Μαρίνκα και την Χεορχίιβκα.

8.Μεταξύ Ζαπορίζιε -Ντονέτσκ

Στην κατεύθυνση της Σαχτάρσκε, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθετικές ενέργειες κοντά στο Staromaiorske της περιοχής του Ντόνετσκ.

Περίπου 10 οικισμοί επλήγησαν από χτυπήματα πυροβολικού και όλμου του εχθρού.

9.Ζαπορίζιε

Στην κατεύθυνση της Zaporizhzhia, οι Ρώσοι κατακτητές έκαναν τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες να ανακτήσουν τις χαμένες θέσεις τους κοντά στο Robotyne της περιοχής Zaporizhzhia.

Ο εχθρός διεξήγαγε επίσης ανεπιτυχείς επιθετικές ενέργειες κοντά στη Novopokrovka.

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή κοντά στη Νοβοντάριβκα. Περίπου 25 οικισμοί επλήγησαν από χτυπήματα πυροβολικού και όλμου του εχθρού.

10.Χερσώνας

Στην κατεύθυνση της Χερσώνας, οι Ρώσοι κατακτητές εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή κοντά στο Κρίνκι της περιοχής Χερσώνα. Οι επιδρομές του εχθρικού πυροβολικού επηρέασαν τα Dudchany, Beryslav, Ivanivka, Sadove, Romashkove, την πόλη Kherson και το Ochakiv της περιοχής Mykolaiv της περιοχής Kherson.

Οι αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να κρατούν θέσεις στην αριστερή όχθη του ποταμού Ντνίπρο στην περιοχή Χερσώνα, προκαλώντας ζημιές από πυρά στον εχθρό.

Ο ρωσικός στρατός έτρεψε σε φυγή  τα ουκρανικά στρατεύματα στο Μπαχμούτ ( Bakhmut)

Σύμφωνα με Ρωσικό ΜΜΕ που επικαλείται πηγές από το ΥΠΑΜ της χώρας του, οι ουκρανικές μονάδες στο Bakhmut  αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, αφήνοντας νεκρούς και τραυματίες στο πεδίο της μάχης.

Κατά τη διάρκεια των μαχών, ορισμένοι από τους στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδόθηκαν στον ρωσικό στρατό.

Σημειώνεται ότι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατάφεραν να διαρρήξουν το αμυντικό σύστημα του εχθρού στο Μπαχμούτ  Το μήνυμα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφέρει τις επιτυχείς ενέργειες του ρωσικού πυροβολικού, το οποίο κατέστειλε τις θέσεις βολής του πυροβολικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και κατέστρεψε τα σημεία ελέγχου που εντοπίστηκαν. Επιπλέον, ρωσικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε οχυρώσεις και οχυρές θέσεις όπου βρίσκονταν Ουκρανοί μαχητές.

Αυτή τη στιγμή, μια ενεργή επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη προς την κατεύθυνση των Bogdanovka και Chasov Yar.

H εξέλιξη του πολέμου

 

Η μαχητική ισχύς των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει  μειωθεί σημαντικά μετά την αποτυχημένη ευρείας κλίμακας πολύμηνη επίθεσή τους , με αποτέλεσμα  να καταγράφονται σημαντικότατες απώλειες τόσο σε προσωπικό, όσο και σε οπλικά συστήματα-μέσα.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι έχουν ρίξει στον αγώνα εφεδρικές ξεκούραστες δυνάμεις, οι οποίες επιτιθέμενες συνεχώς απειλούν το μέτωπο με κατάρρευση, ιδίως στον τομέα του Μπαχμούτ, όπου έτρεψαν σε φυγή τις Ουκρανικές δυνάμεις.

Λύση στην άσχημη κατάσταση όπως διαγράφεται για τους Ουκρανούς μπορεί να δώσει ο Χειμώνας, δυσχεραίνοντας τις μεγάλης κλίμακας επιθετικές ενέργειες του Ρωσικού στρατού εκτός οδών, λόγω κακής βατότητας του εδάφους ως απόρροια χιονοπτώσεων και βροχών.

Αυτό ενδεχομένως να δώσει τη δυαντότητα αναδιοργάνωσης του Ουκρανικού στρατού, αν και το πρόβλημα του ανθρώπινου δυναμικού είναι εμφανές και καταλυτικό για τη συνέχεια.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ