Abrams κολλημένο σε πάγο
Ένοπλες Συρράξεις

Ξεκινά το ρωσικό "κυνήγι"! Εμφανίστηκε το πρώτο ουκρανικό άρμα M1A1 Abrams στο Κουπιάνσκ-Δείτε γιατί είναι "άχρηστα" τον χειμώνα (Βίντεο)

Αναφορές από την Ουκρανία προτείνουν πως το άρμα μάχης M1A1 Abrams που προμήθευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εθεάθη για πρώτη φορά στην περιοχή του Κουπιάνσκ. Αυτές οι φήμες συνοδεύονται από μία φωτογραφία, η οποία λέγεται πως λήφθηκε στην συγκεκριμένη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά την ύπαρξη στοιχείων που επιβεβαιώνουν τις αναφορές, είναι πολύ πιθανό ο ουκρανικός στρατός πράγματι να τοποθέτησε άρματα μάχης αμερικανικής παραγωγής τύπου M1A1 Abrams στις πρώτες γραμμές του μετώπου.

Οι Ρώσοι μέχρι στιγμής ούτε επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν τις αναφορές περί παρουσίας τέτοιων τεθωρακισμένων στο Κουπιάνσκ, οπότε ίσως το ενδεχόμενο αυτό να ισχύει. Σύμφωνα με τον Ρώσο μπλόγκερ Μπόρις Ροζίν, εάν οι φήμες αληθεύουν τότε θα ξεκινήσει ένα ρωσικό κυνήγι με στόχο τα αμερικανικά άρματα μάχης.

Ο Ροζίν πρόσθεσε πως οι Ρώσοι έχουν μεγάλο ενθουσιασμό και θέληση να αντιμετωπίσουν αυτά τα αμερικανικά άρματα στο πεδίο της μάχης, μιας και προμηθεύτηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς να ανακαταλάβουν εδάφη από τους Ρώσους. 

Ο Ροζίν επικαλούμενους τις ουκρανικές αναφορές δήλωσε πως «τα Abrams ξεπρόβαλαν από τα δάση, μάλλον οδεύοντας προς το Κουπιάνσκ. Ας ξεκινήσει το κυνήγι».

ουκρανικό M1A1 Abrams στο Κουπιάνσκ

Το Υπόβαθρο και η Ευαλωτότητα τον Χειμώνα

Η ιστορία παρουσίας αρμάτων M1A1 Abrams στην Ουκρανία ξεκίνησε στα τέλη του φετινού Σεπτεμβρίου, όταν το Κίεβο παρέλαβε 31 άρματα μάχης. Μετά την άφιξη των εν λόγω τεθωρακισμένων στο ουκρανικό έδαφος υπήρξε μία περίοδος σιγής, την οποία πολλοί απέδωσαν στο γεγονός πως τα Abrams δεν αποδίδουν καλά σε χειμερινές μάχες, για αυτό και η ουκρανική ηγεσία αποφάσισε να μην τα παρατάξει ακόμη. Φήμες πρότειναν πως ο Ουκρανός στρατηγός αποφάσισε να τα κρατήσει για μία αντεπίθεση την ερχόμενη άνοιξη.

Φυσικά, πολλά τεθωρακισμένα και μη οχήματα αντιμετωπίζουν δυσκολίες κινητικότητας τον χειμώνα, εξαιτίας του χιονιού ή του πάγου. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί αναφέρουν πως το θέμα με τα Abrams είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λέγοντας πως τα άρματα αυτά δεν είναι σχεδιασμένα για μάχες τον χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και όλα τα εξαρτήματα του άρματος λειτουργούν κανονικά σε θερμοκρασίες έως και -20 βαθμούς Κελσίου, τα οχήματα δυσκολεύονται να κινηθούν σε χιονισμένους ή παγωμένους δρόμους, εξαιτίας της απώλειας πρόσφυσης μεταξύ των ερπυστριών και της επιφάνειας του εδάφους (του χιονιού κλπ). Ωστόσο οι Αμερικανοί φαίνεται πως επινόησαν μία λύση, η οποία αποκαλείται winter kit (κιτ χειμώνα) και αφορά χειμερινό εξοπλισμό που τοποθετείται στο άρμα για να αυξήσει την πρόσφυση του σε συνθήκες παγετού. Ωστόσο και αυτό το σύστημα έχει αποδειχθεί ανεπαρκή σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα τα Abrams να έχουν μακροχρόνια μία κακή φήμη όσον αφορά την απόδοσή τους τον χειμώνα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...