Σούμι και στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις

Το αποκορύφωμα της ρωσικής επίθεσης-30 χιλιάδες Ρώσοι έξω από του Σούμι έτοιμοι να καταστρέψουν τα πάντα στο διάβα τους για το... Κίεβο!

Άλλη μία εβδομάδα ήρθε στο τέλος της, ωστόσο τα πράγματα δεν εκτυλίχθηκαν καθόλου θετικά για τον ουκρανικό στρατό στο πεδίο της μάχης. Οι Ρώσοι πιέζουν από παντού ενώ συνεχίζονται οι φήμες περί μυστικής λήξης του πολέμου λόγω αποχώρησης του ΝΑΤΟ από το πρόγραμμα υποστήριξης του Κιέβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αβντίιβκα ακόμη δέχεται πολιορκία από τους Ρώσους, οι οποίοι λέγεται πως κατέλαβαν την βιομηχανική ζώνη της ουκρανικής πόλης, ενώ η πίεση του στρατού της Μόσχας στο πολύ σημαντικό Κουπιάνσκ είναι ασφυκτική για τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ξανά στο Επίκεντρο το Σούμι

Φαίνεται πως η νέα ανησυχία για τον ουκρανικό στρατό, μετά την Αβντίιβκα, το Κουπιάνσκ και την Κελτσέεβκα είναι τώρα η ουκρανική πόλη Σούμι. Νέες ανησυχίες στην Ουκρανία προτείνουν πως το μέτωπο θα μπορούσε να επεκταθεί στο Σούμι, μιας και ο ρωσικός στρατός τους τελευταίους έξι μήνες ενίσχυσε τις στρατιωτικές δυνάμεις του γύρω από την περιοχή, σύμφωνα με δηλώσεις του Ουκρανού περιφερειακού στρατιωτικού διοικητή της περιοχής. 

Το Σούμι είναι μία πόλη στην βορειοανατολική Ουκρανία, ωστόσο Σούμι ονομάζεται και η περιφέρεια στην οποία βρίσκεται αυτή η πόλη. Επιχειρησιακά, βρίσκεται νότια του Τσερνίχιβ και βόρεια της πόλης του Χαρκόβου, οπότε μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι πιο ήρεμα εδώ.

Η κατάσταση είναι δύσκολη για τους Ουκρανούς διότι φαίνεται πως δεν έχουν κατάλληλες δυνάμεις για να υπερασπιστούν την περιοχή από τους Ρώσους. Οι περισσότερες ουκρανικές δυνάμεις εκεί αποτελούνται από συνοριοφύλακες.

Δεδομένα ουκρανικών πηγών προειδοποιούν πως στην περιοχή οι Ρώσοι έχουν συγκεντρώσει 30 χιλιάδες στρατιώτες, ενώ οι Ουκρανοί διαθέτουν δύναμη μόνο 4 χιλιάδων μαχητών. 

Ωστόσο υπάρχουν και εκτιμήσεις πως ο ρωσικός στρατός οικειοθελώς δεν θα επιλέξει να επιτεθεί στο Σούμι. Άλλες εικασίες προτείνουν πως οι Ουκρανοί δεν θα στείλουν επιπρόσθετες στρατηγικές εφεδρείες στην περιοχή, διότι φοβούνται πως αν το κάνουν θα αφήσουν το Κίεβο απροστάτευτο στο σενάριο μίας ρωσικής επίθεσης από τη Λευκορωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις πως οι Ρώσοι ετοιμάζονται να επιτεθούν με πλήρη ισχύ στο Σούμι. Ο Σεργκέι Ναέβ, διοικητής του ουκρανικού στρατού, ανέφερε πως ομάδες αναγνώρισης και δολιοφθοράς των ειδικών δυνάμεων του ρωσικού στρατού διεισδύον 9 με 10 φορές κάθε μήνα τα ουκρανικά σύνορα στο Τσερνίχιβ και στο Σούμι, συλλέγοντας πληροφορίες για τις τοποθεσίες του ουκρανικού στρατού.

Συμπερασματικά, οι Ρώσοι έχουν την δύναμη και έχουν τα δεδομένα για να εξαπολύσουν μία φονική επίθεση κατά του Σούμι, ωστόσο φαίνεται πως περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να την ξεκινήσουν. Εάν δουν ευνοϊκές συνθήκες για μία τέτοια επιχείρηση, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τους σταματήσει τίποτα.

χάρτης - Σούμι
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...