Ουκρανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν τρίτο κύμα επιθέσεων στην περικυκλωμένη Αβντίιβκα-Ουκρανοί: Σαν στρατός ζόμπι μας πολιορκούν από όλες τις πλευρές (Βίντεο)

Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση της διάσημης αμερικανικής σελίδας The War Zone, η Ρωσία ρίχνει κύματα στρατιωτών στην περικυκλωμένη ουκρανική πόλης της Αβντίιβκα στα ανατολικά του κράτους, σημειώνοντας μεγάλες απώλειες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το πεδίο είναι πραγματικά γεμάτο με πτώματα» δήλωσε ο Ολεξάντερ, ένας αναπληρωτής επικεφαλής ενός ουκρανικού τάγματος στην 47η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού. 

«Προσπαθούν να εξουθενώσουν τις γραμμές μας με συνεχή κύματα επιθέσεων» πρόσθεσε ο Ουκρανός.

Η νέα ρωσική τακτική, η οποία εστιάζει στις αυξημένες επιθέσεις με πεζικό κατά της ουκρανικής πόλης, θυμίζει μία παρελθοντική τακτική που είχαν χρησιμοποιήσει οι ρωσικές δυνάμεις κατά της Αβντίιβκα πρόσφατα, κατά την οποία πολιορκούσαν την Αβντίιβκα με πολλά τεθωρακισμένα οχήματα σε κάθε έφοδο. Δυτικοί ειδικοί είχαν αναφέρει πως τον Οκτώβριο είχαν χαθεί περισσότερα από 200 τεθωρακισμένα σε μία αποτυχημένη επιχείρηση κατάληψης της πόλης.

«Κομβόι αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης προέλαυναν» ανακαλεί ένας χειριστής drone της Ουκρανίας, ο οποίος αποκαλείται Τραύμα.

«Άλλα έπεσαν σε ναρκοπέδια, χτυπήθηκαν από drones και αντιαρματικούς πυραύλους» τόνισε ο Ουκρανός.

Ο Τραύμα δήλωσε πως τις περισσότερες φορές οι Ρώσοι στρατιώτες προελαύνουν κατά τις βραδινές ώρες, σε ομάδες πέντε με επτά μαχητών.

«Μετά νωρίς το πρωί εξαπολύουν την επίθεσή τους» πρόσθεσε.

Η ουκρανική απάντηση έρχεται με την βοήθεια διάφορων οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων πυροβολικού, όλμων, χειροβομβίδων και drones, όπως και με τα πυροβόλα Chain Gun 25 χιλιοστών των αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης M2 Bradley.

«Κάποιοι πεθαίνουν, άλλοι συνεχίζουν να έρχονται. Είναι σαν ταινία με ζόμπι» έκλεισε τις δηλώσεις του ο Τραύμα.

Οι Ρώσοι Πολιορκούν την Αβντίιβκα Από Όλες τις Κατευθύνσεις

Οι παραπάνω ενημερώσεις έρχονται μετά από χθεσινές αναφορές της Ουκρανίας, οι οποίες την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου μίλησαν για ένα τρίτο κύμα ρωσικών δυνάμεων, το οποίο επιτίθεται με πλήρη ισχύ την Αβντίιβκα και συστηματικά σφυροκοπά το κέντρο της βιομηχανικής περιοχής της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ξεκίνησε το τρίτο κύμα επιθέσεων. Έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις, από τα πλευρά στο νότο και στον βορά, όπως έκαναν και την τελευταία φορά. Επιτίθονται την βιομηχανική ζώνη» δήλωσε ο Βιτάλι Μπαράντας, επικεφαλής της πόλης.

«Επιτίθονται από όλες τις πλευρές, χρησιμοποιούν πολύ πεζικό. Τα τεθωρακισμένα πήγαν στην βιομηχανική ζώνη, επειδή η άσφαλτός εκεί τα επιτρέπει να κινούνται» πρόσθεσε σε δηλώσεις του.

Ο ίδιος έκλεισε λέγοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν την Αβντίιβκα με κατευθυνόμενες εναέριες βόμβες και πυρομαχικά διασποράς, βομβαρδίζοντας τη πόλη 30 με 40 φορές κάθε μέρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ