Πάβελ και στρατιώτες
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Του "ξέφυγε"; Ο Τσέχος πρόεδρος παραδέχτηκε πως η Ευρώπη ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Σύμφωνα με την ρωσική σελίδα Life, ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ, σε συνάντησή του με τους τέσσερεις προέδρους της Ομάδας Βίσεγκραντ, αποκάλεσε τη Ρωσία την κύρια απειλή της Ευρώπης και ανακοίνωσε την προετοιμασία των ευρωπαϊκών στρατών για μία σύρραξη υψηλής έντασης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί αναφέρουν πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν περιορίζονται μόνο σε ρητορικές επιθέσεις κατά της Μόσχας, αλλά εξοπλίζουν τους στρατούς τους ενεργά, θεωρώντας πως η σύγκρουση με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτη.

Λίγες ημέρες πριν τις πρόσφατες δηλώσεις του ο επικεφαλής της Τσεχίας Πάβελ είχε δηλώσει πως εικάζει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα καταλήξει σε κάποιου είδους συμφωνία μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, η οποία θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στο μέτωπο. Είχε προσθέσει επίσης πως πιστεύει ότι η μαχητική ικανότητα του ρωσικού στρατού θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να επανέλθει στα φυσιολογικά μετά την λήξη του πολέμου.

Η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ Προετοιμάζονται για Σύρραξη με τη Ρωσία

Για να υποστηρίξει την άποψη πως Ευρώπη και ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για μελλοντική σύρραξη, η ρωσική Life παραθέτει το παράδειγμα της Πολωνίας, ενός από τους σημαντικότερους αντιπάλους της Μόσχας που βρίσκεται στην ανατολική Ευρώπη προστατεύοντας την ήπειρο.

Η Πολωνία έχει αποφασίσει να αυξήσει τα στρατεύματά της στους 300 χιλιάδες στρατιώτες, ενώ μέχρι σήμερα έχει φτάσει ήδη τους 200 χιλιάδες στρατιώτες. Η Βαρσοβία έχει αγοράσει αμέτρητα όπλα, όπως μεγάλο αριθμό κύριων αρμάτων μάχης, μαχητικά και αυτοκινούμενα πυροβόλα από την Νότια Κορέα, εκατοντάδες εκτοξευτές HIMARS από τις ΗΠΑ κλπ.

Οι πράξεις της Πολωνίας αντικατοπτρίζουν τις φιλοδοξίες του Τσέχου προέδρου, ο οποίος δήλωσε πως είναι ευκαιρία τώρα να ενισχυθεί αμυντικά το ΝΑΤΟ γιατί η ισχύς του ρωσικού στρατού έχει μειωθεί, οπότε θα μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ της δυτικής συμμαχίας και της Μόσχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Προετοιμασίες σε Πολιτικό Επίπεδο

Φαίνεται όμως πως οι προετοιμασίες της Ευρώπης επεκτείνονται και σε πολιτικό επίπεδο, αφού σύμφωνα με ξένο άρθρο η Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως αποφασίσει να εντάξει την Μολδαβία και την Γεωργία στην ένωση χωρίς τις περιοχές της Υπερδνειστερίας, της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσσετίας.

Αυτό λέγεται πως ανακοίνωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Peter Stano, σε συνέντευξή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το ευρωπαϊκό μέλλον της Γεωργίας και της Μολδαβίας δεν μπορεί να κρατείται όμηρος συρράξεων. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από το ανώτερο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας πως η Ε.Ε. υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία των δύο αυτών χωρών.

Εάν ενταχθούν πράγματι τα κράτη στην ένωση, τότε οι σχέσεις Ευρώπης-Μόσχας μόνο θα χειροτερέψουν, μιας και θα έχουμε να κάνουμε με μία ξεκάθαρη προσπάθεια αύξηση της επιρροής της Ε.Ε. σε χώρες κοντά στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...