πλήγματα στο Κίεβο
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Βροχή ρωσικών drones καμικάζι μάτωσε το Κίεβο στην μαζικότερη εναέρια επιδρομή της Μόσχας από την αρχή του πολέμου (Εικόνες)

Σύμφωνα με Ουκρανούς επίσημους που επικαλείται το διάσημο πρακτορείο Reuters, η πρωτεύουσα της χώρας Κίεβο δέχθηκε τις τελευταίες ώρες μία από τις μαζικότερες επιθέσεις με ρωσικά drones όλου του πολέμου. Συγκεκριμένα, το χθεσινό βράδυ πέντε άτομα τραυματίστηκαν στις εκρήξεις που συνέβησαν στην μεγάλη ουκρανική πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επίθεση ξεκίνησε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, όταν ρωσικά πυρά ξεκίνησαν να στοχεύουν διάφορες περιοχές του Κιέβου. Όσο η ώρα περνούσε η Μόσχα εξαπέλυε όλο και περισσότερα κύματα επιθετικών drones, με αποτέλεσμα οι σειρήνες εναέριας επιδρομής να ηχούσαν για έξι ώρες στην πρωτεύουσα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως περισσότερα από 70 ιρανικού σχεδιασμού drones καμικάζι Shahed εκτοξεύθηκαν κατά της χώρας. Το σίγουρο είναι πως κάποια από αυτά δεν μπόρεσαν να καταρριφθούν από τα συστήματα αεράμυνας του ουκρανικού στρατού.

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανέφερε συγκεκριμένα πως κατάφερε να καταρρίψει 71 drones Shahed και έναν εισερχόμενο ρωσικό πύραυλο.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλιτσκό, μιλώντας μέσω Telegram, δήλωσε πως η επίθεση κατά της πόλης τραυμάτισε πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός 11χρονου κοριτσιού, ενώ προκάλεσε παράλληλα ζημιές σε κτήρια διάφορων περιοχών κατά μήκος όλου του Κιέβου.

Σήμερα Ημέρα Μνήμης του Μεγάλου Λιμού της Ουκρανίας

Ο Ζελένσκι έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η επίθεση των Ρώσων έλαβε χώρα τις πρώτες ώρες μίας ιδιαίτερης ημέρας, συγκεκριμένα της ημέρας μνήμης του Μεγάλου Λιμού της Ουκρανίας, η οποία τα έτη 1932 και 1933 είχε αποτέλεσμα τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Σκόπιμος τρόμος...Η ρωσική ηγεσία είναι περήφανη με το γεγονός πως μπορεί να σκοτώσει» έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram.

Η ουκρανική ηγεσία είχε αναδείξει και στο παρελθόν ομοιότητες μεταξύ του Μεγάλου Λιμού της Ουκρανίας με την εν εξελίξει ρωσική επίθεση στην χώρα.

Η Ουκρανία και άλλες 30 χώρες από όλον τον κόσμο αναγνωρίζουν τον λιμό αυτό ως γενοκτονία έναντι του ουκρανικού λαού από την Σοβιετική Ένωση, η οποία κυβερνούσε τότε την Ουκρανία και δεν της επέτρεπε να ανεξαρτητοποιηθεί. 

Η Μόσχα έχει αρνηθεί πως οι θάνατοι των εκατομμύριων Ουκρανών ήταν σκόπιμοι, προσθέτοντας πως την τότε περίοδο οι Ρώσοι και άλλες εθνικές ομάδες εντός της Σοβιετικής Ένωσης υπέφεραν επίσης από λιμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως και να έχει ο στόχος της πρόσφατης επίθεσης κατά της Ουκρανίας δεν ήταν εξαρχής ξεκάθαρος, ωστόσο φαίνεται πως είναι μέρος μίας προσπάθειας της Ρωσίας να καταστρέψει το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας εν όψει χειμώνα, έτσι ώστε να αναγκάσει το Κίεβο να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ως αποτέλεσμα της ρωσικής επίθεσης, περίπου 200 κτήρια στην πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένων 77 κατοικιών, έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες ώρες.

 

GALLERY

επιδρομή ρωσικών drones στο Κίεβο 25 Νοεμβρίου
επιδρομή ρωσικών drones στο Κίεβο 25 Νοεμβρίου
επιδρομή ρωσικών drones στο Κίεβο 25 Νοεμβρίου
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές