κατεστραμμένο τεθωρακισμένο
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ομηρικές μάχες στο Ραμπότινο-Ρωσικοί πύραυλοι "κομμάτιασαν" ουκρανικό κομβόι τεθωρακισμένων που επιχείρησε επίθεση (Βίντεο)

Ομηρικές μάχες έλαβαν χώρα τις τελευταίες ώρες κοντά στο Ραμπότινο, όπου ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα κομβόι τεθωρακισμένων οχημάτων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαλύθηκε το Ουκρανικό Κομβόι

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με αναφορά της ρωσικής Avia-pro, στο μέτωπο της Ζαπορίζια έλαβαν χώρα επικές μάχες στην περιοχή του χωριού Ραμπότινο, όπου ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό κατάφερε με επιτυχία να απωθήσει μία ουκρανική επίθεση. 

Σύμφωνα με τις αναφορές, το πρωί χρησιμοποιώντας την φυσική κάλυψη της ομίχλης οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν μία επιθετική επιχείρηση στην κατεύθυνση της Νοβοπροκόποβκα, στέλνοντας τεθωρακισμένα οχήματα μάχης μαζί με στρατεύματα στο χωριό.

Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης, στρατιώτες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων διέλυσαν 2 ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα με ακριβή πυρά αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων (ATGM). Τα εναπομείναντα τεθωρακισμένα των Ουκρανών αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν αντιμετωπίζοντας πυκνά πυρά.

Ως αποτέλεσμα της οπισθοχώρησης, η ουκρανική ομάδα υπέστη περαιτέρω απώλειες σε μία κοντινή δασώδη περιοχή και σε κοντινά χαρακώματα. Η επιχείρηση οδήγησε σε σφοδρές μάχες, το πλεονέκτημα των οποίων είχε το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό, αναφέρει η Avia-pro.

Η μάχη αποτέλεσε ένα εύστοχο παράδειγμα της σκληρής κατάστασης στην περιοχή του Ραμπότινο, όπου κάθε επιχείρηση μπορεί να καταλήξει σε τεράστια αποτυχία μέσα σε λίγα λεπτά.

Δείτε το εν σχετικό εδώ.

Χτυπήθηκαν Στόχοι στο Κίεβο και στην Ευρύτερη Περιοχή

Παράλληλα, η Avia-pro αναφέρει πως καταγράφηκαν εκρήξεις στο Κίεβο και στην ευρύτερη περιοχή της ουκρανικής πρωτεύουσας. Αρχικά αναφέρθηκε πως έλαβε χώρα μία έκρηξη στο ίδιο το Κίεβο, ωστόσο λίγο αργότερα ακούστηκαν ανατινάξεις και στα περίχωρα της ουκρανικής πόλης.

Τα πλήγματα αποτελούν συνέχεια των επιθέσεων που εξαπέλυσε ο ρωσικός στρατός κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας και άλλων ουκρανικών πόλεων τις τελευταίες ημέρες μετά από μεγάλο διάστημα παύσης σε τέτοια χτυπήματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις που είχαν οι εκρήξεις στο Κίεβο και γενικά στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, ωστόσο στόχοι των ρωσικών επιθέσεων θα μπορούσαν να ήταν σημεία ελέγχου μεγάλης σημασίας αλλά και συστήματα αεράμυνας του ουκρανικού στρατού, τα οποία το Κίεβο παρέλαβε από δυτικές χώρες.

Συνήθως οι επιθέσεις σε μεγάλες ουκρανικές πόλεις πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ρωσικών drones καμικάζι, όπως τον τύπο Geran-2 (Shahed-136) ή πυραύλους κρουζ του ρωσικού στρατού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ