Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Πούτιν: Μέχρι το 2014 δεν μπορούσα να διανοηθώ για σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας... Αν κάποιος μου το έλεγε θα έλεγα: είσαι τρελός;

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Διεθνούς Πολιτιστικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ότι υπάρχει μια προσπάθεια "ακύρωσης" του ρωσικού πολιτισμού, αλλά ότι αποτυγχάνει. Σύμφωνα με τον ίδιο, γίνονται προσπάθειες ακύρωσης του ρωσικού πολιτισμού, ο οποίος βασίζεται στην πραγματική ελευθερία, την αγάπη για τον άνθρωπο και την πνευματικότητα. "Η πολιτική της ακύρωσης της Ρωσίας είναι αντιπολιτισμική και ρατσιστική", τόνισε.

Η Ρωσία πρόκειται να συνεργαστεί στενότερα με εκείνους που μοιράζονται τις αξίες της ειρήνης και υποστηρίζουν την πολιτιστική ποικιλομορφία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. "Θα ήθελα να τονίσω ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενότερα με όλους εκείνους που μοιράζονται τις αξίες της ειρήνης, της φιλίας και του αμοιβαίου σεβασμού, οι οποίοι είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πολυπολικού κόσμου που θα βασίζεται στην πολιτιστική και πολιτισμική πολυμορφία", δήλωσε ο Πούτιν.

Αναφερόμενος στο θέμα της επέκτασης των BRICS, δήλωσε ότι "είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να το επιδιώξουμε".

Ακόμη, δήλωσε ότι με τον χρόνο όλα θα μπουν στη θέση τους. "Δεν κλείνουμε το παράθυρο προς την Ευρώπη και δεν πρόκειται να το κλείσουμε. Και είμαι βέβαιος ότι ο χρόνος θα βάλει τα πάντα στη θέση τους", δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο Πούτιν, μιλώντας για τη φήμη περί αποχώρησης από την UNESCO και τον ΟΗΕ, δήλωσε ότι δεν βλέπει την ανάγκη, καθώς η Ρωσία έχει καλές επαφές και είναι μεταξύ των ιδρυτών αυτών των οργανισμών. 

Ο Ρώσος πρόεδρος  δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές ελίτ έχουν χάσει την αίσθηση της εθνικής τους ταυτότητας και εξαρτώνται από τη Βόρεια Αμερική. "Διανύουμε δύσκολες στιγμές όχι με την Ευρώπη, αλλά με τις ευρωπαϊκές ελίτ, οι οποίες έχουν χάσει την αίσθηση της εθνικής τους ταυτότητας και εξαρτώνται από τη Βόρεια Αμερική", δήλωσε και πρόσθεσε ότι αυτό εμποδίζει τις ευρωπαϊκές ελίτ να συνειδητοποιήσουν αυτό για το οποίο τις εξέλεξαν οι λαοί, να προστατεύουν τα συμφέροντα των λαών τους.

Ακόμη, δήλωσε ότι σύντομα θα μεταβεί στο Μινσκ για τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ).

Συνεχίζοντας, μιλώντας για το ενδεχόμενο ένταξης της Γαλλίας στους BRICS, δήλωσε ότι "αν η χώρα το θέλει, ας υποβάλει αίτημα, θα το εξετάσουμε".

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας δεν έχουν φτάσει ποτέ σε τέτοιο επίπεδο, σημείωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι μέχρι το 2014 δεν θα μπορούσε να διανοηθεί, όπως και πολλοί άλλοι, ότι θα μπορούσε να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. "Αν κάποιος μου έλεγε πριν από το 2014 ότι αυτό ήταν εφικτό, θα έλεγα: είσαι τρελός; Αλλά παραδέχομαι ότι ο κόσμος δεν παρακολουθούσε, δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε και, φυσικά, μεταξύ άλλων, ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ