Ένοπλες Συρράξεις

Ουκρανία-ΝΑΤΟ ετοιμάζουν “κόλαση” στον ρωσικό Στόλο στον Εύξεινο Πόντο-Ο Ζελένσκι ζήτησε σκάφη Mark VI από Μπάιντεν

Το ΝΑΤΟ υποστήριξε άμεσα τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές δολιοφθορών κατά του Στόλου της Ρωσίας, για τον λόγο αυτόν, το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει το καθεστώς του Κιέβου με ταχέα πλοία για συνεχείς  επιθέσεις στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Τώρα το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέθοδο να αντεπιτεθεί στα ρωσικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ουκρανοί, με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, επιτέθηκαν σε 18 ρωσικά πολεμικά πλοία. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να επιτεθούν στη Σεβαστούπολη (τη βάση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας) τουλάχιστον 35 φορές, αναφέρει το Newsweek. Οι περισσότερες επιθέσεις αποκρούστηκαν.

Ο Ζελένσκι ζήτησε ταχέα σκάφη Mark VI επιτακτικά από τον Μπάιντεν

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Ουάσιγκτον, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι απαίτησε από τους Αμερικανούς να τους δώσουν ταχέα περιπολικά σκάφη Mark VI, ενώ θέλει επίσης να παραλάβει βρετανικά επιθετικά σκάφη P50-U για δολιοφθορές στην Κριμαία.

Το καθεστώς του Κιέβου εξακολουθεί να ελπίζει να αποκτήσει έλεγχο στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα. Για αυτό, το Κίεβο φέρεται να χρειάζεται έναν «στόλο ταχέων σκαφών» για καταδρομικές επιχειρήσεις και δολιοφθορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για σχέδιο που απαιτεί έναν μεγάλο στόλο σχετικά μικρών ταχέων σκαφών που θα είναι σε θέση να εκτελούν δρομολόγια περίπου 100 km από την ακτή για αρκετές ημέρες κάθε φορά.

Οι Ουκρανοί απαιτούν ταχέα περιπολικά από το ΝΑΤΟ για να επιτεθούν στη Ρωσία στη θάλασσα και στον Δνείπερο ποταμό

Το Mark VI είναι μια κατηγορία περιπολικών σκαφών που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την SAFE Boats international από το 2015.

Ο κύριος σκοπός τους θα είναι να παρακολουθούν την ακτή και την κοίτη του ποταμού, σύμφωνα με τους Ουκρανούς  σε συνεργασία με τις ειδικές δυνάμεις.

Η πρύμνη τέτοιων σκαφών επιτρέπει την εκτόξευση ενός μικρού drone φορτωμένου με εκρηκτικά.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι ο μόνος χρήστης αυτής της κατηγορίας σκαφών και κατέχει 12 από αυτά.

Οι Αμερικανοί υποσχέθηκαν να κατασκευάσουν τέτοια σκάφη ειδικά για το καθεστώς του Κιέβου τον Ιούνιο του 2020· με την σύμβαση να εγκρίνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ένας τέτοιος στολίσκος έχει μικρή αποτρεπτική ικανότητα, πόσο μάλλον άμυνα, αλλά μπορεί να παρέχει προστασία λιμένα.

Η Ρωσία έχει 12πλάσια υπεροχή στις δυνάμεις στη θάλασσα και γρήγορα απελευθέρωσε ολόκληρη την ακτογραμμή από το Γενίτσεσκ έως τη Μαριούπολη, αποκλείοντας όλα τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και αποκτώντας τον έλεγχο του Φιδονησίου.

Η ναυτική αεροπορία της Ρωσίας δίνει έμφαση στις περιπολίες για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ναυτική Αεροπορία της Ρωσίας έχει αναλάβει βασικό ρόλο στις επιχειρήσεις του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Καθώς ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας αγωνίζεται εν μέσω απειλών στο νότιο μέτωπο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, η Ναυτική Αεροπορία της Ρωσίας έχει γίνει πολύ σημαντική, δίνοντας έμφαση στις θαλάσσιες αεροπορικές περιπολίες, αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στην ενημέρωση πληροφοριών του στις 2 Οκτωβρίου.

Το υπουργείο έγραψε στο Twitter: "Τις τελευταίες εβδομάδες, το τμήμα Ναυτικής Αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας έχει αναλάβει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις του Στόλου καθώς αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ταυτόχρονες απειλές στη νότια πλευρά του πολέμου στην Ουκρανία.

Η  ρωσική Ναυτική Αεροπορία δίνει έμφαση στις επιχειρήσεις θαλάσσιας εναέριας περιπολίας, πολύ πιθανό με πρωταρχική αποστολή τον έγκαιρο εντοπισμό μη επανδρωμένων πλοιαρίων επιφανείας".

Ένα βασικό ρωσικό πλεονέκτημα σε αυτές τις επιχειρήσεις είναι το αμφίβιο αεροσκάφος Be-12 MAIL, που σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1950, που πετούσε έξω από βάσεις στην κατεχόμενη Κριμαία.

Μαχητικά αεροσκάφη Su-24 FENCER και FLANKER εκτελούν αποστολές θαλάσσιας κρούσης, συμπεριλαμβανομένης τουλάχιστον μιας πρόσφατης αεροπορικής επιδρομής στο στρατηγικό φιδονήσι.

Με περισσότερες δραστηριότητες του Στόλου πιθανότατα μεταφέρονται στο Novorossiysk ενόψει των απειλών για τη Σεβαστούπολη, η Ρωσία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την  αεροπορική δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού της για να ελέγξει την Μαύρη Θάλασσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτισμός 0

Σκοπιανή καθηγήτρια: Η αδικία που γίνεται στη ''Μακεδονία'' είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την Ελλάδα! Με τα λίγα κλεμμένα αντικείμενα από την Ακρόπολη

''Μεγαλύτερη αδικία είναι αυτό που έκανε η Ελλάδα στη ''Μακεδονία'', δημεύοντας μια μεγάλη έκταση, με όλα τα μνημεία...