Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Είμαστε ένα βήμα πριν τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο; Ο Πούτιν ετοιμάζει δοκιμή πυρηνικής βόμβας στον Αρκτικό Κύκλο

Η Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει την πρώτη της πανεθνική άσκηση προσομοίωσης εκτεταμένων πυρηνικών χτυπημάτων στη χώρα, γράφει η εφημερίδα Magyar Hírlap.

Η μονοήμερη άσκηση πυρηνικής επίθεσης βασίζεται στην υπόθεση ότι το ΝΑΤΟ θα εξαπολύσει πυρηνικό πλήγμα στη Ρωσία, καταστρέφοντας το 70% των ρωσικών κατοικιών και των εγκαταστάσεων υποστήριξης της ζωής. Στο σενάριο, επιβάλλεται στρατιωτικός νόμος στη χώρα και διατάσσεται κινητοποίηση πλήρους κλίμακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δοκιμή θα μοντελοποιήσει επίσης τη δευτερογενή απειλή που δημιουργείται από τη ζημία σε πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας και άλλες βασικές εγκαταστάσεις.

Οι κρατικές και περιφερειακές αρχές θα πρέπει να οργανώσουν ομάδες διάσωσης έκτακτης ανάγκης για την παροχή τροφίμων, ιατρικών προμηθειών και προστασίας από τη ραδιενέργεια.

Σύμφωνα με το προπαρασκευαστικό έγγραφο, υπάρχει ανάγκη προετοιμασίας για μια κλιμάκωση του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης μιας παγκόσμιας σύγκρουσης στην οποία εμπλέκονται πυρηνικές δυνάμεις.

Η μόνιμη μετεγκατάσταση του πληθυσμού από την απειλούμενη με κίνδυνο ζωής ζώνη θα είναι παρόμοια με το Τσέρνομπιλ, περιλαμβάνοντας μια εσωτερική μεταφορά πληθυσμού σε πρωτοφανή κλίμακα.

Ο Πούτιν, εν τω μεταξύ, μετακομίζει σε ένα από τα πυρηνικά καταφύγιά του σε όλη τη χώρα για να γλιτώσει από τον προσομοιωμένο πυρηνικό Αρμαγεδδώνα. Σε περίπτωση πραγματικού πυρηνικού πολέμου, διαθέτει έναν στόλο αεροσκαφών Il-80 Maxdome “Doomsday” που μπορούν να λειτουργήσουν ως κέντρο εναέριου ελέγχου.

Η άσκηση πραγματοποιείται τέσσερις ημέρες πριν από τα 71α γενέθλια του Πούτιν.

Η άσκηση εθνικής καταστροφής δεν θεωρείται μόνο ως άσκηση εκπαίδευσης για πυρηνικό πόλεμο, αλλά γίνονται επίσης προετοιμασίες για δοκιμή πυρηνικής έκρηξης στον Αρκτικό Κύκλο.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επισκέφθηκε τη Νόβαγια Ζέμλια τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας ότι οι δοκιμές θα μπορούσαν σύντομα να επαναληφθούν μετά από ένα διάλειμμα αρκετών δεκαετιών.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ