Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις

Κορύφωση της έντασης στο μέτωπο! Το Κίεβο στέλνει στρατό στα σύνορα με την Ρωσία-Καταστράφηκαν 12 αποθήκες με 3 χιλ τόνους ουκρανικών βλημάτων (Βίντεο)

Ένα πλήγμα υψηλής ακριβείας του ρωσικού στρατού ήταν αρκετό για να καταστραφούν 12 αποθήκες με 3 χιλιάδες τόνους βλημάτων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Τρομαχτική Επίθεση σε Ουκρανικές Αποθήκες

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία ενημέρωσης Avia-pro, το ρωσικό υπουργείο άμυνας προέβη σε μία επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με ένα πλήγμα που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά, ένας πύραυλος κρουζ εναέριας εκτόξευσης χτύπησε μεγάλα οπλικά συστήματα και αποθήκες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας σε ένα πλήγμα υψηλής ακριβείας. Ο στόχος της επίθεσης ήταν ένα αντικείμενο που βρίσκονταν κοντά στο χωριό Κισιλέβκα της περιοχής της Χερσώνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως αποτέλεσμα του πανίσχυρου ρωσικού πυραυλικού πλήγματος και ως αποτέλεσμα των μετέπειτα εκρήξεων που πυροδοτήθηκαν, 12 υπόστεγα καταστράφηκαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που περισύλλεξε η υπηρεσία της Μόσχας, την στιγμή της ανατίναξης περισσότεροι από τρεις χιλιάδες τόνοι πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων βρίσκονταν στην εν λόγω υποδομή με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς μετά τις ανατινάξεις. Το περιστατικό αναμένεται να έχει σοβαρή αρνητική επίδραση στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων στην εν λόγω περιοχή του μετώπου, δεδομένων των σημαντικών απωλειών πυρομαχικών που υπέστη ο στρατός της χώρας.

Η δήλωση του ίδιου του ρωσικού υπουργείου άμυνας τονίζει τα πλεονεκτήματα χρήσης όπλων υψηλής ακριβείας, μιας και αυτοί οι πύραυλοι βοηθούν τον ρωσικό στρατό να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες παράπλευρων απωλειών. Τα όπλα αυτά εστιάζουν και πετυχαίνουν με μαθηματική ακρίβεια στρατιωτικούς στόχους. Σύμφωνα με την Μόσχα, η τακτική χρήσης τέτοιων όπλων αποτελούν μέρος της στρατηγικής αποτροπής της χώρας, ενώ παράλληλα επιδεικνύουν την αποφασιστικότητα και την ικανότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας να απαντά κατάλληλα σε κάθε είδος απειλής.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

Και Άλλα Χτυπήματα Πίσω από την Πρώτη Γραμμή

Άλλη πρόσφατη είδηση της Avia-pro μας ενημερώνει πως τις τελευταίες ώρες η ένταση στο ουκρανικό μέτωπο έχει κορυφωθεί. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν μία σειρά από μαζικές επιθέσεις έναντι στρατηγικών στόχων στην επικράτεια της Ουκρανίας. Στην περιοχή της Οδησσού για παράδειγμα, η λιμενική υποδομή της πόλης Ρένι και το πέρασμα της Ορλίβκα έγιναν στόχοι του ρωσικού πυροβολικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία επιβεβαιώθηκε επίσης η απώλεια ενός ουκρανικού μαχητικού τύπου MiG-29 στο Κουλμπάκινο. Όλες αυτές οι δράσεις του ρωσικού στρατού αναφέρεται πως αποτελούν μία συνολική απάντηση της Μόσχας στην κίνηση ουκρανικών στρατευμάτων και εξοπλισμού στα σύνορα με την Ρωσία, συγκεκριμένα στα σύνορα της ρωσικής περιοχής Τσέρνιγκοφ.

Βέβαια παρά τις ενεργές εχθροπραξίες, η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει κρίσιμη και για τα δύο στρατόπεδα. Υπάρχει μία μεγάλη συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων στην πόλη του Μπαχμούτ, πράγμα που θέτει την απειλή μίας πιθανής διάσπασης των αμυνών στην κατεύθυνση της πόλης Ζαΐτσεβο. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ