Ρώσος στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Άψογη ρωσική έφοδος στο Νότιο Ντονιέτσκ χωρίς καμία απώλεια-Ομάδα Ουκρανών παραδόθηκε μαζικά στον εχθρό! Του έδωσε και τα πυρομαχικά της (Βίντεο)

Ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν έφοδο έναντι θέσεων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση του νότιου Ντονιέτσκ.

Νέες Επιθέσεις του Ρωσικού Στρατού

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση του ρωσικού Καναλιού 5, στρατιώτες του ρωσικού στρατού επιτέθηκαν ουκρανικές θέσεις στην κατεύθυνση του νότιου Ντονιέτσκ. Σύμφωνα με την RIA Novosti, κρατική υπηρεσία ενημέρωσης της Μόσχας, μία ημέρα πριν έλαβε χώρα μία μεγάλης κλίμακας επιχείρηση πυροβολικού των Ρώσων για να υποστηριχθεί η σημερινή έφοδος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αποβατική δύναμη αποτελούμενη από 15 άτομα ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολής της χωρίς να σημειώσει απώλειες, ανέφεραν τα ρωσικά μέσα. Σύμφωνα με έναν από τους μαχητές που συμμετείχε στην αποστολή, οι Ουκρανοί στρατιώτες εκδιώχθηκαν από αρκετές θέσεις τους κατά την διάρκεια της ρωσικής εφόδου.

Μαζικές Παραδόσεις Ουκρανών

Σε άλλη είδηση, μία ομάδα Ουκρανών μαχητών παραδόθηκε στα ρωσικά στρατεύματα μαζί με τα πυρομαχικά της.

Αναλυτικότερα, ένα καθόλου συνηθισμένο περιστατικό συνέβη στην γραμμή του μετώπου στην κατεύθυνση του Σβάτοβο-Κρεμέναγια. Συγκεκριμένα μία ομάδα στρατιωτών από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εθελοντικά παραδόθηκε στον ρωσικό στρατό. Πριν παραδοθούν όμως, οι στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας χρησιμοποιήσαν ένα ανοιχτό κανάλι στους ασύρματούς τους για να επικοινωνήσουν και να ενημερώσουν την ρωσική πλευρά για την απόφασή τους. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από ρωσική πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή, οι Ουκρανοί στρατιώτες όχι μόνο παραδόθηκαν χωρίς αντίσταση αλλά παρέδωσαν και αρκετά κουτιά με πυρομαχικά στους Ρώσους. Οι λόγοι πίσω από αυτήν την απόφαση της ουκρανικής ομάδας παραμένουν άγνωστοι, ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα παραδόθηκαν εξαιτίας χαμηλού ηθικού και ακραίας σωματικής κόπωσης. Άλλο ένα πιθανό αίτιο είναι η διαφωνία με την στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως και να έχει η κατάσταση στο ρωσο-ουκρανικού μέτωπο παραμένει έντονη, με περιστατικά όπως το παραπάνω να μειώνουν ακόμη περισσότερο το ηθικό του ουκρανικού στρατού. Αν και ήταν ασυνήθιστο το γεγονός πως οι Ουκρανοί παρέδωσαν και αρκετά πυρομαχικά στους Ρώσους, σίγουρα δεν ήταν η πρώτη φορά που μαχητές του Κιέβου παραδόθηκαν εθελοντικά και χωρίς αντίσταση στους μαχητές της Μόσχας. Τέτοιες μαζικές παραδόσεις έχουν παρατηρηθεί και σε άλλους τομείς του μετώπου και όχι μόνο στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια.

Οι στρατιώτες της Ουκρανίας έχουν παραπονεθεί ουκ ολίγες φορές για τις αποφάσεις της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, όπως και για τις αποφάσεις διοικητών μονάδων, αποφάσεις που πολλές φορές έχουν ως αποτέλεσμα τον σίγουρο θάνατο Ουκρανών αντρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ