ρωσικά drones χτύπησαν ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη 26 Σεπτεμβρίου 2023
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Παρά λίγο τραγωδία-Ρωσικά drones συνετρίβησαν δίπλα σε ρουμάνικο φέριμποτ στον Δούναβη μετά από συντονισμένη επιδρομή σε ουκρανικά λιμάνια (Βίντεο)

Μία νέα ρωσική επίθεση με drone καμικάζι εχθές το βράδυ στόχευσε τα ουκρανικά λιμάνια του Ρένι, του Ισμαήλ και της Ορλίβκα. Κάποια από τα drones της Μόσχας συνετρίβησαν στην θάλασσα, κοντά σε ένα πορθμείο με επιβαίνοντες Ρουμάνους που εγκατέλειπαν την Ισακία της Ρουμανίας. 

Στο Ισμαήλ, η λιμενική υποδομή υπέστη ζημιές, ενώ αρκετές αποθήκες και οχήματα χτυπήθηκαν σφοδρότατα από τις ρωσικές επιθέσεις με drones. Το συντονισμένο πλήγμα από τις ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσε ο ίδιος ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού στο κανάλι του στο Telegram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαζική Επιδρομή με UAV Καμικάζι

Λίγο πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ειδήσεις της τελευταίας ώρας, οι εκπρόσωποι της ρουμάνικης ακτοφυλακής ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί πως η έχει κλείσει τελείως ο δρόμος μέσω της Ισακίας εξαιτίας επιθέσεων του προηγούμενου βραδιού στην ουκρανική πλευρά.

«Αυτήν την στιγμή, οι συνοριοφύλακες από την Ισακία απαγορεύουν το πέρασμα οχημάτων που βρίσκονται στο σημείο εισόδου. Τα δύο πορθμεία που μεταφέρουν κόσμο και οχήματα από την μία όχθη του Δούναβη στην άλλη βρίσκονται αγκυροβολημένα στην ρουμάνικη πλευρά» τόνισε η ακτοφυλακή της χώρας.

Βέβαια αυτή δεν είναι η μόνη ρωσική επίθεση που έλαβε χώρα στην ρουμάνικη πλευρά. Drones της Μόσχας καταγράφηκαν να πετούν κοντά στην ίδια την πόλη της Ισακίας στην περιοχή της Τουλσέα.

Ένας άντρας πρόλαβε και απαθανάτισε την επίθεση με την κάμερα του κινητού του. Στις εικόνες που παρουσιάζονται στο υλικό φαίνονται οι φλόγες από τις επιθέσεις στην ουκρανική όχθη του Δούναβη, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Τουλσέα.

Ο Ρουμάνος που κατέγραψε το βίντεο ακούγεται να φωνάζει στους συναδέλφους του να εγκαταλείψουν γρήγορα το λιμάνι, όσο πιο γρήγορα γίνεται. 

«Ας φύγουμε, έρχεται και άλλο drone. Ακούστε! Έρχεται και άλλο drone. Τρέξτε, πέφτει εδώ! Δείτε, έπεσε εδώ, ακριβώς εδώ! Πάμε να φύγουμε» φώναξε χαρακτηριστικά ο άντρας.

Χθες Φλέγονταν Τελωνείο

Οι ντόπιοι της Ισακίας δήλωσαν πως το βράδυ της Δευτέρας άκουσαν πολύ δυνατούς θορύβους, μεταξύ 2:30 και 3:30 την νύχτα, ενώ πρόσθεσαν πως είδαν στον ουρανό πέντε με έξι drones.

Τρεις οδηγοί φορτηγών που βρίσκονταν στο ουκρανικό τελωνείο της Ορλίβκα τραυματίστηκαν. Τέσσερα φορτηγά κάηκαν και δύο αποθήκες υπέστησαν μερικές ζημιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταξύ αυτών των ωρών δεν ενεργοποιήθηκε κανένας συναγερμός και σειρήνα για τους κατοίκους της ρουμάνικης πόλης.

Οι υπεύθυνοι του τελωνείου της Ορλίβκα ανακοίνωσαν πως η υπηρεσία δεν θα λειτουργήσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ