Ένοπλες Συρράξεις

Εξαϋλώθηκε από την Ρωσία Αρχηγείο με μη επανδρωμένα θαλάσσια σκάφη υπό την εποπτεία Βρετανών στην Οδησσό

Η χθεσινή πολύκροτη επίθεση της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Οδησσό, είχε αποκλειστικό στόχο μυστικό Αρχηγείο με μη επανδρωμένα θαλάσσια σκάφη υπό την εποπτεία Βρετανών.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι “ ο εχθρός έχασε μια πολύ σημαντική εγκατάσταση, η οποία ήταν καμουφλαρισμένη ως εγκατελειμένο ξενοδοχείο στο λιμάνι της Οδησσού, αφού ήταν βάση μη επανδρωμένων θαλασσίων σκαφών".

Αρκετοί διαδικτυακοί πόροι ανέφεραν αμέσως ότι στόχος των αεροπορικών επιθέσεων δεν ήταν το ίδιο το ξενοδοχείο, το οποίο κάηκε ολοσχερώς ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, αλλά κάποια περίεργη εγκατάσταση που βρισκόταν κάτω από αυτό.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Γιούρι Κνούτοφ, υπήρχε μυστικό Αρχηγείο με ξένους ειδικούς και θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτίθενται περιοδικά στις ρωσικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία.
Να θυμίσουμε ότι το βράδυ της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε μια από τις πιο μαζικές επιθέσεις σε λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.

Ρώσοι Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σημείωσαν ότι με αυτόν τον τρόπο οι Ουκρανοί δέχτηκαν αντίποινα για την επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν στις υποδομές των ουκρανικών λιμανιών, καθώς και σε ένα φερόμενο άδειο ξενοδοχείο κοντά στο λιμάνι της Οδησσού ήταν ολοκληρωτικές.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι δεν υπήρχαν επισκέπτες στο ξενοδοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα και το κτίριο ήταν άδειο.

Ωστόσο, ρωσικές πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση σημείωσαν ότι αυτό δεν είναι απολύτως αληθές.
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες είναι βέβαιοι ότι στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ξένοι ειδικοί στάθμευαν εκεί σε μεγάλο αριθμό.

«Οι τοπικές αρχές ισχυρίζονται ότι το ξενοδοχείο δεν λειτουργεί από την έναρξη του πολέμου, αλλά τα παράθυρα στο κτίριο άνοιγαν τακτικά και οι χώροι αερίζονταν», έγραψε ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Kotenok στο κανάλι του στο Telegram.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος Ρουντένκο σημείωσε επίσης ότι «τόσο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας όσο και μισθοφόροι» ζούσαν στο ξενοδοχείο.

Άλλες πηγές ανέφεραν ότι στόχος των επιθέσεων δεν ήταν το ίδιο το ξενοδοχείο, αλλά αυτό που υπήρχε από κάτω.
Οι Ρώσοι είχαν επισημάνει τα πολλά συστήματα αεράμυνας που είχαν τοποθετηθεί στο λιμάνι, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Α/Α Gepard και Buk.

Στο ίδιο το ξενοδοχείο είχε χώρους αναψυχής για ξένους ειδικούς, κέντρα επιχειρησιακού ελέγχου, κέντρα πληροφόρησης και συντονισμού.

Όμως το πιο ενδιαφέρον και σημαντικό πράγμα βρισκόταν κάτω από το ξενοδοχείο, υποστηρίζει η ρωσική πλευρά.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό εμπειρογνώμονα, και ειδικό Γιούρι Κνούτοφ, κάτω από το ξενοδοχείο βρίσκονταν ένα ολόκληρο κέντρο διοίκησης, το οποίο ο εχθρός προσπάθησε να προστατεύσει από τις επιθέσεις των ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Geran-2, που αφορούν κυρίως  επίγειους στόχους.

Δεν απέκλεισε επίσης συνδέσεις μεταξύ των υπόγειων εγκαταστάσεων και ξένων συμβούλων.

Είναι γνωστό ότι πριν τον πόλεμο, Βρετανοί και Αμερικανοί είχαν χτίσει ένα κέντρο διοικήσεως στην Οδησσό. Εκεί, οι Βρετανοί εκπαίδευαν εκεί τις ουκρανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων.

«Τα καθήκοντα ενός καταφυγίου μπορεί να είναι διαφορετικά», λέει ο Κνούτωφ.

«Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπήρχε ένα διοικητήριο ή ένα κέντρο εκπαίδευσης εδώ, στο οποίο ξένοι εκπαίδευαν Ουκρανούς να ελέγχουν θαλάσσια drones. Το κέντρο θα μπορούσε επίσης να συσχετιστεί με την επεξεργασία δεδομένων που αποστέλλονται στον εχθρό για περαιτέρω επιθέσεις από θαλάσσια drones”, τόνισε ο ίδιος .

Υπενθύμισε ότι η Γερμανία θα παραδώσει σύντομα 50 θαλάσσια drones στην Ουκρανία.

Ρώσοι και Ουκρανοί έχουν επιδοθεί σε έναν ανελέητο πόλεμο με μη επανδρωμένα σκάφη, ενώ φουντώνουν οι φήμες για παράδοση νέας παρτίδας πυραύλων Κρουζ στο Κίεβο.     

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...