Ένοπλες Συρράξεις

Δέκα ρωσικές στρατιές έτοιμες για ισοπέδωση των Ουκρανών-Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την μεταφορά τακτικών πυρηνικών στο Κίεβο;

Στην επίθεση επιδόθηκαν οι Ρώσοι μετά τα κτυπήματα στην Σεβαστούπολη από ουκρανικό πύραυλο και τις απώλειες που προξένησε αυτή σε Ανώτερους Αξιωματικούς, αλλά και στο ηθικό τους.

Κομάντος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέστρεψαν ένα άρμα Leopard, “το οποίο ήταν επανδρωμένο εξ ολοκλήρου με γερμανικό πλήρωμα αποτελούμενο από στρατιωτικό προσωπικό των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο διοικητής μιας ρωσικής ομάδας αναγνώρισης που δρα στην κατεύθυνση του Ζαπορίζιε, με το διακριτικό κλήσης “θρύλος”.

"Όταν σταματήσαμε την επόμενη "επίθεσή τους και αιχμαλωτίσαμε ουκρανικό πεζικό, καταστράφηκε με τη βοήθεια φορητού αντιαρματικού ένα ουκρανικό Leopard-2Α4.

Στην συνέχεια κινηθήκαμε προς το άρμα μάχης για να βγάλουμε το προσωπικό που ήταν εντός αυτού.
Εκεί διαπιστώσαμε ότι ο οδηγός του άρματος μάχης ήταν σοβαρά τραυματισμένος, ενώ οι υπόλοιποι ήταν νεκροί. Ο οδηγός όταν μας είδε, άρχισε να φωνάζει "nicht shissen" (μην πυροβολείτε σε άπταιστα γερμανικά)",
είπε ο Ρώσος διοικητής της ομάδας.

Οι απώλειες των Ουκρανών στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάν ανήλθαν σε 435 μαχητές μέσα σε μία ημέρα, αναφέρουν πηγές.

Τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση Κρασνολιμάν, κατά την οποία φέρονται να απώλεσαν  435 στρατιωτικούς.

Αυτό ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Μόσχα διευκρίνισε ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν 15 τεθωρακισμένα οχήματα και περισσότερα από δώδεκα οχήματα των ουκρανών.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν την συγκέντρωση 10 ρωσικών Στρατιών για την τελική επίθεση πριν η Ουκρανία προμηθευτεί νέα παρτίδα πυραύλων Κρουζ, ή οτιδήποτε άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σενάριο με μεταφορά στο Κίεβο τακτικών πυρηνικών όπλων μικρής ισχύος

Αμερικανός ειδικός ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ μπορεί να είναι κοντά στην κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης σε πρωτοφανή επίπεδα βίας. Στο εγγύς μέλλον, η Ουάσιγκτον ενδέχεται να στείλει πυρηνικά όπλα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Εάν αυτό συμβεί πραγματικά, η κατάσταση θα επιδεινωθεί γρήγορα, θέτοντας τον κόσμο στο χείλος μιας πολύ σοβαρής καταστροφής», γράφει ο ίδιος στην ιστοσελίδα InfoBRICS.

Η δήλωση έγινε από τον πρώην αξιωματικό της CIA Ρέι ΜακΓκόβερν κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Ο ίδιος πιστεύει ότι οι ΗΠΑ τροφοδοτούν ανελέητα τον πόλεμο, δεδομένης της πρόσφατης απόφασής τους να στείλουν βόμβες διασποράς και ραδιενεργά πυρομαχικά στα ουκρανικά στρατεύματα.

Για τον αναλυτή, η αποστολή πυρομαχικών διασποράς και πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου είναι το τελευταίο βήμα πριν από την αποστολή τακτικών πυρηνικών όπλων, τα οποία ονόμασε «μίνι πυρηνικά», σημειώνει ο συγγραφέας του άρθρου.

Ο ΜακΓκόβερν πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον εξαντλείται από συμβατικά όπλα για να προμηθεύσει το ουκρανικό κράτος, επιβεβαιώνοντας την ανάλυση αρκετών ειδικών σχετικά με την αδυναμία των Ηνωμένων Πολιτειών να παράγουν αρκετά όπλα για την ίδια και την Ουκρανία ταυτόχρονα.

“Τους δώσαμε βλήματα 155 χιλιοστών για τα οβιδοβόλα τους  και πυρομαχικά διασποράς, καθώς και βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Και ποιο είναι το επόμενο βήμα; Λοιπόν, το επόμενο βήμα είναι αυτές οι μικρές μίνι πυρηνικές κεφαλές. Θα τους τις  δώσουμε αν έρθει η στιγμή», είπε ο ΜακΓκόβερν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Ο πρώην πράκτορας της CIA σχολίασε και τα αίτια της σύγκρουσης. Κατά τη γνώμη του, οι Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία κινούνται προς έναν παγκόσμιο πόλεμο.

“Το τελευταίο «όριο» στην στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ήταν μέχρι στιγμής ο πυρηνικός παράγοντας, αλλά, προφανώς, δεν αποκλείεται να ξεπεραστεί ακόμη και αυτή η κόκκινη γραμμή”, γράφει το δημοσίευμα, επικαλούμενο τον McGovern.

Αν γίνει αυτό, Ρώσοι ειδικοί τονίζουν ότι χώρα τους θα απαντήσει ανάλογα, χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα για να αποτρέψει τη χρήση αυτών των όπλων εναντίον του άμαχου πληθυσμού της.

Η ουσία είναι σε όλα αυτά ότι καλό θα είναι να μην παίζουν με την "φωτιά" οι δύο πλευρές ( Ρωσία-ΗΠΑ) διότι η πρώτη που θα πληρώσει ακριβά κάθε πυρηνικό σενάριο θα είναι η Ευρώπη δεχόμενη τις επιπτώσεις ενός τρομερού πολέμου για Τρίτη φορά μετά το 1945.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ