Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

Σε συνομιλία του με το κανάλι ειδήσεων NTV, ο απόστρατος συνταγματάρχης των ενόπλων δυνάμεων της Αυστρίας Μάρκους Ρέισνερ διέψευσε τις αναφορές ουκρανικών πηγών περί «κατάληψης» της Κλετσκίιβκα και της Αντρίιβκα. Πρόκειται για δύο σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένους οικισμούς, οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ του Μπαχμούτ και της Γκορλόβκα, δυτικά του ποταμού Μπαχμούτκα και της σιδηροδρομικής γραμμής Μπαχμούτ-Κουρντιομόβκα-Γκορλόβκα. 

Οι ρωσικές πηγές συνεχίζουν να αναφέρουν πως τα δύο αυτά χωριά βρίσκονται σε μία γκρίζα ζώνη του μετώπου, κάτι που φαίνεται πως επιβεβαίωσε και ο Αυστριακός στρατιωτικός. Το βρετανικό υπουργείο άμυνας από την άλλη αναφέρει πως η Γκορλόβκα είναι σχεδόν αδιαπέραστη, μιας και υπάρχουν πολλά δάση και λίμνες γύρω της, παρέχοντας τεράστια κάλυψη για τις ρωσικές μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, όσοι Ουκρανοί μαχητές κινούνται νότια του Μπαχμούτ βρίσκουν τους εαυτούς τους να περιπλανούνται σε ένα ανοιχτό πεδίο, στο οποίο γίνονται εύκολοι στόχοι για τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα ή τα περιπλανώμενα πυρομαχικά της Μόσχας.

Ο απόστρατος συνταγματάρχης Ρέισνερ αμφιβάλει επίσης για τις ουκρανικές αναφορές που προτείνουν πως ο στρατός του Κιέβου προκάλεσε μεγάλες απώλειες στην ρωσική 72η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία. Ο ίδιος ανέφερε πως εάν κάτι τέτοιο συνέβη πράγματι θα υπήρχαν αποδείξεις σε μορφή υλικού αιχμάλωτων στρατιωτών κλπ. 

Ο Ρέισνερ τόνισε χαρακτηριστικά πως θεωρεί τις ουκρανικές στρατιωτικές τακτικές κοντά στο Μπαχμούτ «αυτοκτονικές», λέγοντας πως για κάποια εκατοντάδες μέτρα η ουκρανική ηγεσία θυσιάζει τεράστιο όγκο δυνάμεων. Το αποτέλεσμα είναι η κατάληψη άδειων περιοχών ή ολοκληρωτικά κατεστραμμένων χωριών.

Η Ρωσική Παγίδα στην Κλετσκίιβκα

«Η περιοχή που κατέλαβαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν παρέχει επαρκή προστασία. Τα κτήρια πρέπει να αποκατασταθούν πρώτα, αλλά μέχρι να γίνει αυτό οι Ουκρανοί θα βρίσκονται υπό συνεχή εχθρικά πυρά» δήλωσε ο ειδικός. 

Έτσι, τα ρωσικά στρατεύματα φαίνεται πως δελέασαν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε μία έξυπνη παγίδα χωρίς διαφυγή. Τους «παρέσυραν» να δημιουργήσουν προγεφυρώματα στην περιοχή που κατέλαβαν, ωστόσο τώρα δεν μπορούν ούτε να οπισθοχωρήσουν ούτε να λάβουν ενισχύσεις από νέες μονάδες επειδή δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν ούτε καν τις θέσεις που έχουν κατακτήσει μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γερμανικό κανάλι NTV επικαλείται συγκεκριμένα έναν Ουκρανό στρατιώτη από την 79η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, ο οποίος δήλωσε συγκεκριμένα πως «οι κάτοικοι δεν θα επιστρέψουν. Δεν υπάρχουν πια σπίτια εδώ. Οι μάχες λαμβάνουν χώρα σχεδόν σε ανοιχτό πεδίο. Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς».

Πάντως Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν πως όλες αυτές οι επιχειρήσεις κοντά στο Μπαχμούτ έχουν ως στόχο την απασχόληση καίριας σημασίας ρωσικών μονάδων έτσι ώστε να μην μεταφερθούν στο μέτωπο της Ζαπορίζια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ