πύραυλοι
Ένοπλες Συρράξεις

Δεν είναι κάθε μέρα Πασχαλιά-Παταγώδης αποτυχία η μεγαλύτερη ουκρανική επίθεση με Storm Shadow-Καταρρίφθηκαν και οι 8 πύραυλοι (Βίντεο)

Σε μία μη αναμενόμενη επίθεση την ημέρα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή εχθές, η Ουκρανία εκτόξευσε 8 stealth πυραύλους κρουζ τύπου Storm Shadow από 11 τακτικά βομβαρδιστικά τύπου Su-24M με στόχο τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία.

Παρά την χρήση προηγμένων τακτικών όπως την πτήση σε χαμηλό υψόμετρο, δηλαδή κοντά στην επιφάνεια του νερού της Μαύρης Θάλασσας με σκοπό την αποτροπή ανίχνευσή τους από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας και την χρήση 3 πυραύλων-δολωμάτων τύπου AGM-160 MALD, η ουκρανική επίθεση απέτυχε ολοκληρωτικά. Ούτε ένας από τους 8 πυραύλους του Κιέβου δεν έπληξε τον στόχο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επίθεση της 20 Σεπτεμβρίου αποτέλεσε μία προσπάθεια της Ουκρανίας να επαναλάβει την επιτυχία που είχε η επίθεσή της το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου, όταν και έπληξε το λιμάνι της Σεβαστούπολης με 11 πυραύλους κρουζ Storm Shadow. Κατά την τότε επιχείρηση, οι πύραυλοι Storm Shadow είχαν καταφέρει να περάσουν μέσα από την ασπίδα αεράμυνας των ρωσικών συστημάτων και να καταστρέψουν ένα ρωσικό επιθετικό υποβρύχιο και ένα αποβατικό πλοίο που βρίσκονταν στην αποβάθρα.

Κατά την χθεσινή επίθεση, τα ουκρανικά βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής αναφέρεται πως απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της Παλιά Κονσταντίνοβ στην περιοχή Χμελνίτσκι και πέταξαν προς τα σύνορα των περιοχών της Οδησσού και του Νικολάεφ. Δύο Su-24M πήγαν προς τα νότια στην περιοχή το Οτσάκιβ, το δεύτερο σημείο εκτόξευσης των πυραύλων.

Από τους 8 πυραύλους Storm Shadow που εκτόξευσαν τα ουκρανικά αεροσκάφη, οι 5 καταρρίφθηκαν από πληρώματα συστημάτων αεράμυνας τύπου Pantsir-S1 της Ρωσίας. Τα υπόλοιπα τρία καταρρίφθηκαν κοντά στην Σεβαστούπολη.

Επιτυχής η Δράση των Νέων Ρωσικών Αντίμετρων

Μετά τις απώλειες του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην Σεβαστούπολη την 13η Σεπτεμβρίου, η Ρωσία φαίνεται πως πήρε το μάθημά της και για αυτό παράταξε αντίμετρα για να εμποδίσει μία επανάληψη της ουκρανικής επιτυχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντίμετρα αυτά περιλαμβάνουν την παράταξη των ισχυρών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου τύπου Krashukha 4 στην περιοχή της Χερσώνας, καλύπτοντας τι πιθανές κατευθύνσεις της επίθεσης. Επίσης παρατάχθηκαν πυροβολικά συστήματα ικανά να εκτοξεύσουν προπετάσματα καπνού γύρω από πιθανούς στόχους των ουκρανικών πυραύλων.

Ο κορυφαίος συνδυασμός για τους Ρώσους φαίνεται πως είναι τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha 4 με τα προπετάσματα καπνού, αφού τα πρώτα βοηθούν στην διατάραξη της λειτουργίας των ανιχνευτών των ουκρανικών πυραύλων και στην απόκρυψη ρωσικών στόχων από ουκρανικά ραντάρ, ενώ τα προπετάσματα κρύβουν ρωσικούς στόχους από οπτικούς ανιχνευτές πυραύλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...