ρωσική άμυνα
Ένοπλες Συρράξεις

Αφηνίασαν οι Αμερικανοί με την ρωσική αμυντική γραμμή στην Ουκρανία-Είναι η ισχυρότερη στην Ευρώπη τα τελευταία 80 χρόνια λένε

Κατά την διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσης, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετώπισαν αντίσταση όμοια της οποίας δεν έχει ξανά υπάρξει στην Ευρώπη από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό έγραψε η πασίγνωστη εφημερίδα The New York Times της Αμερικής εχθές, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

«Όταν η Ουκρανία ξεκίνησε την επίθεσή της, ακόμη και με τις πρώτες προμήθειες σύγχρονων δυτικών αρμάτων μάχης και εξοπλισμού, αντιμετώπισε μία προετοιμασμένη άμυνα όμοια της οποίας δεν έχει ξανά εθεαθεί στην Ευρώπη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά» αναφέρει χαρακτηριστικά η νέα δημοσίευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τους αρθρογράφους του κειμένου, οι προσπάθειες που πραγματοποίησε ο ουκρανικός στρατός για να προελάσει οδήγησαν σε τεράστιες απώλειες τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Μελλοντικές παρόμοιες επιχειρήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα το ίδιο σημαντικές απώλειες για το Κίεβο.

«Τα στρατεύματα έρχονται αντιμέτωπα με παρόμοια εμπόδια μπροστά τους: νάρκες, χαρακώματα και νέες ρωσικές δυνάμεις, όπως και νέες προκλήσεις σαν τον κρύο καιρό και τις επερχόμενες φθινοπωρινές βροχές» σημείωσε η εφημερίδα των ΗΠΑ.

Έξι Εβδομάδες Ακόμη!

Στις 21 Σεπτεμβρίου, ο δημοσιογράφος εξωτερικής πολιτικής Jack Detsch προειδοποίησε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν λιγότερες από έξι εβδομάδες στην διάθεσή τους για να επιτύχουν κάποια πρόοδο στο πεδίο της μάχης. Μετά τις έξι εβδομάδες, η βροχερή εποχή θα ξεκινήσει στην χώρα και το χώμα θα μετατραπεί πολύ γρήγορα σε λάσπη. 

Έτσι, ο εξοπλισμός που παρείχαν η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να μην είναι πλέον σε θέση να αποδίδει σε αποστολές μάχης όπως απέδιδε μέχρι πρότινος, μιας και δεν είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί υπό τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε της ανησυχίες του για την επιτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης κατά την διάρκεια αυτού του έτους. Ο ίδιος σημείωσε πως ελπίζει στις προμήθειες αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, μιας και χωρίς αυτές η Ουκρανία δέχεται τεράστιες απώλειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οχτώ ημέρες νωρίτερα του παραπάνω γεγονότος, ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ανακοινώσει δημόσια τα αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης, την οποία περιέγραψε ως αποτυχημένη. Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, οι ουκρανικές απώλειες έφτασαν τους 71,5 χιλιάδες άντρες και τα 543 άρματα μάχης.

Όπως και να έχει είναι αδιαμφισβήτητο πως η ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία θα πάρει μία νέα μορφή μόλις η λάσπη και το κρύο κατακλείσουν τις πεδιάδες της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ