αλεξιπτωτιστές
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σύγκρουση Κομάντος έξω από το Ραμπότινο! Σφοδρές μάχες μεταξύ Ρώσων & Ουκρανών αλεξιπτωτιστών-Ποιοι θα επικρατήσουν;

Όπως αναφέρει η ρωσική αμυντική σελίδα SvPressa σε σημερινό της άρθρο, ο οικισμός Ραμπότινο της Ζαπορίζια παραμένει το επίκεντρο των εχθροπραξιών. Οι Ουκρανοί ρίχνουν στην μάχη όλο και περισσότερες δυνάμεις και μέσα. 

Ο Εξοπλισμός των Ουκρανικών Ταξιαρχιών

Μία από τις νεότερες ανησυχίες για τον ρωσικό στρατό είναι οι πρόσφατες παραδόσεις ισχυρά εκρηκτικών βλημάτων πυροβολικού διαμετρήματος 122 χιλιοστών στις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή. Τα βλήματα αυτά παράχθηκαν σε μία από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, φυσικά μέλος του ΝΑΤΟ. 

Τα βλήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν από τα ουκρανικά πυροβολικά συστήματα D-30 και 2S1 Gvozdika. Σήμερα χρησιμοποιούνται ενεργά από τις ουκρανικές δυνάμεις που προελαύνουν στην κατεύθυνση του Ορεχόβσκι. 

Οι ουκρανικές ταξιαρχίες που πολεμούν εκεί σχηματίστηκαν βάσει των νατοϊκών προτύπων: κάθε μία από αυτές διαθέτει 12 ή 24 πυροβολικά στοιχεία. Η πιο «τυχερή», σύμφωνα με την ρωσική σελίδα, είναι η 95η Ταξιαρχία Εναέριας Εφόδου του Κιέβου, η οποίο δημιουργήθηκε στο Ζιτομίρ και έλαβε τα νεότερα όπλα AS-90 των Βρετανών.

Άλλες ουκρανικές ταξιαρχίες, όπως η 118η Μηχανοκίνητη ή η 82η Ταξιαρχία Εναέριας Εφόδου, έλαβαν παλαιότερα ρυμουλκούμενα πυροβόλα FH-70 και M119 από χώρες του ΝΑΤΟ.

Οι περισσότερες ουκρανικές ταξιαρχίες όμως είναι εξοπλισμένες με τα σοβιετικά πυροβόλα D-30, ωστόσο λέγεται πως ξέμειναν αρκετά γρήγορα από βλήματα πυροβολικού. Για αυτό και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ έστειλαν νέα πακέτα πυρομαχικών.

Μέχρι στιγμής η κατάσταση στο Ραμπότινο δεν έχει αλλάξει δραματικά. Ακόμη επικρατούν οι αναφορές σε ουκρανικά και δυτικά μέσα πως ο οικισμός έχει καταληφθεί από τον στρατό του Κιέβου, ωστόσο η Μόσχα ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα.

Al Jazeera: Ρωσικές Μονάδες Εφόδου θα Ανακαταλάβουν Σύντομα το Ραμπότινο

Ο ειδικός Τζον Ψαρόπολους, Έλληνας ανεξάρτητος δημοσιογράφος, γράφει σε άρθρο του για την διάσημη σελίδα Al Jazeera πως οι ρωσικές ομάδες εφόδου σύντομα θα ανακαταλάβουν τον οικισμό Ραμπότινο. Το Ραμπότινο είναι ένα μικρό χωριό που κατοικούνταν από περίπου 5.000 ανθρώπους πριν την έναρξη της σύρραξης.

Τους τελευταίους μήνες έχει αποτελέσει ένα οχυρό των ρωσικών δυνάμεων, μιας και βρίσκεται κοντά στην αποκαλούμενη «γραμμή Σουροβίκιν». Είναι επίσης 17 χιλιόμετρα μακριά του Τόκμακ, το οποίο επιθυμούν να κατακτήσουν λυσσαλέα οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Όπως εξηγεί συγκεκριμένα ο Ψαρόπολους, ενισχύεται ήδη η θέση μίας ρωσικής μονάδας μίας από τις ρωσικές αερομεταφερόμενες μεραρχίες που παρατάχθηκε μεταξύ του Ραμπότινο και της Νοβοπροκόπιβκα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...