Φιδονήσι
Ένοπλες Συρράξεις

Ρωσο-ουκρανική «ναυμαχία» κοντά στο Φιδονήσι του Εύξεινου Πόντου; Βυθίστηκαν 2 ουκρανικά σκάφη σε μία μέρα λένε αναφορές!

Δύο σκάφη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκαν κοντά στο Φιδονήσι του Εύξεινου Πόντου.

«Ναυμαχία» Κοντά στο Νησί;

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η ρωσική υπηρεσία ενημέρωσης Avia-pro, δύο σκάφη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκαν στην ανατολική περιοχή του Φιδονησίου του Εύξεινου Πόντου. Αρχικά υπήρξαν πληροφορίες που ανέφεραν την βύθιση ενός σκάφους, ωστόσο πριν λίγο πηγές προτείνουν και πως δεύτερη βάρκα καταστράφηκε. Ο τύπος των σκαφών δεν έχει διευκρινιστεί.

Νωρίτερα είχε γίνει λόγος και για ένα τρίτο χαμένο σκάφος της ουκρανικής διοίκησης, ωστόσο τίποτε δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτά τα περιστατικά συνέβησαν όλα στην ίδια περιοχή την ίδια χρονική περίοδο ή πρόκεινταν για μεμονωμένες βυθίσεις από ρωσικά πυρά.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, τα σκάφη ίσως σκοπεύονταν να χρησιμοποιηθούν για την επόμενη σειρά εκτοξεύσεων ναυτικών drones από το εν λόγω νησί κατά της κατεύθυνσης της Κριμαίας ή έναντι ρωσικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονταν εκείνη την χρονική στιγμή στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

Πρέπει τέλος να προσθέσουμε πως το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανέφερε και επιβεβαίωσε την καταστροφή ενός ουκρανικού σκάφους σήμερα, σημειώνοντας πως το κατέστρεψε ένα μαχητικό Su-30SM.

Ουκρανοί Σαμποτέρ Προσπάθησαν να Περάσουν στο Ρωσικό Μπριάνσκ

Σύμφωνα με άλλη είδηση που μεταδίδει και πάλι η Avia-pro, Ουκρανοί σαμποτέρ επιχείρησαν να περάσουν στην ρωσική περιοχή του Μπριάνσκ, ωστόσο η προσπάθειά τους εμποδίστηκε από Ρώσους στρατιώτες.

Λίγο αναλυτικότερα, σήμερα ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής Μπριάνσκ ανακοίνωσε μία προσπάθεια από μία ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ να περάσουν την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσω της περιφέρειας Κλιμόβσκι. Ρωσικές μονάδες κατάφεραν με επιτυχία να απωθήσουν την επίθεση και τώρα εργάζονται ενεργά στην διασφάλιση της ασφάλειας στα σύνορα και στις συνοριακές περιοχές της χώρας τους.

Προστέθηκε από τοπικές πηγές πως λήφθηκαν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας έτσι ώστε να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός που διαμένει στην περιοχή. Αυτήν την στιγμή λέγεται πως λαμβάνουν χώρα επιχειρήσεις για να συλληφθούν πιθανοί συνεργοί της ουκρανικής ομάδας.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο αριθμός των στρατιωτών που απάρτιζαν την ουκρανική ομάδα, ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα πρόκεινταν για μία μικρή ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης.

Οι λεπτομέρειες του ανησυχητικού αυτού περιστατικού, το οποίο δυστυχώς για την Ρωσία δεν είναι το πρώτο, διερευνώνται ακόμη. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...