ουκρανικό πλοίο δέχθηκε πυρά
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικό Su-30 βύθισε ουκρανικό αναγνωριστικό σκάφος-Οι Τούρκοι ξεκινήσαν την παραγωγή της δεύτερης κορβέτας MILGEM για το Κίεβο (Εικόνα)

Ρωσικό μαχητικό τύπου Su-30 κατέστρεψε με επιτυχία ένα αναγνωριστικό σκάφος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σημαντική Βύθιση

Λίγο πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση της ρωσικής ειδησεογραφικής υπηρεσίας Avia-pro, το πλήρωμα ενός μαχητικού jet τύπου Su-30SM του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψε ένα αναγνωριστικό σκάφος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Το εν λόγω πρόσφατο περιστατικό έλαβε χώρα σε περιοχή ρωσικών υποδομών φυσικού αερίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση του ουκρανικού σκάφους στο σημείο και την βύθισή του. Δεν είναι βέβαιο ποια ακριβώς ήταν η αποστολή του πλοίου του Κιέβου σε αυτήν την ρωσική περιοχή. Ωστόσο, υπάρχει μία εικασία πως το σκάφος σκόπευε να εκτοξεύσει πυραύλους ή drones έναντι ρωσικών σκαφών που βρίσκονταν κοντά στην ακτή της κριμαϊκής χερσονήσου.

Οι Ρώσοι ειδικοί ανέφεραν πως είναι πολύ δύσκολο να χτυπήσεις με επιτυχία ένα μικρό θαλάσσιο σκάφος το βράδυ, ωστόσο ο αντιπλοϊκός πύραυλος της Μόσχας έφερε εις πέρας την αποστολή του και βύθισε το ουκρανικό μικρό πλοίο.

Ξεκίνησε η Κατασκευή της Δεύτερης Τουρκικής Κορβέτας για το Κίεβο

Σε άλλη είδηση τώρα, λέγεται πως η Τουρκία επίσημα ξεκίνησε εργασίες παραγωγής στην δεύτερη κορβέτα κλάσης Ada του προγράμματος MILGEM για το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό.

Η RMK Marine της Τουρκίας κατασκευάζει το πολεμικό πλοίο ως μέρος μίας συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ του ουκρανικού υπουργείου άμυνας και της τουρκικής προεδρίας αμυντικών βιομηχανιών τον Δεκέμβριο του 2022.

Η αρχική συμφωνία ανέφερε την απόκτηση δύο πλοίων, ωστόσο ο Ουκρανός πρέσβης στην χώρα δήλωσε στην διάσημη σελίδα Naval News πως ο αριθμός θα μπορούσε να φτάσει τα 4 πλοία.

Το πρώτο σκάφος βρίσκεται σε παραγωγή από τον Οκτώβριο του 2022.

Το σκάφος αρχικά σκοπεύονταν να κατασκευαστεί και να εξοπλιστεί μερικώς στην Τουρκία. Μετά θα ρυμουλκούνταν στην Ουκρανία για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και να γίνουν δοκιμές.

Ωστόσο, η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία άλλαξε τα σχέδια και πλέον όλες οι διαδικασίες θα λάβουν χώρα στην Τουρκία.

Τα όπλα και οι αισθητήρες του πολεμικού σκάφους δεν έχουν αποκαλυφθεί δημόσια.

Ωστόσο, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Radio Free Europe και Radio Liberty έγραψαν το 2021 πως οι ουκρανικές κορβέτες θα είναι οπλισμένες με οχτώ αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon ως τον κύριο οπλισμό τους.

Τα πλοία θα μπορούσαν να οπλιστούν και με τους ουκρανικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune, οι οποίοι βέβαια μέχρι στιγμής είναι επιχειρησιακοί μόνο σε έκδοση επίγειας εκτόξευσης από εκτοξευτή-φορτηγό.

έναρξη παραγωγής της δεύτερης κορβέτας MILGEM για την Ουκρανία
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ