Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο Ρωσικός στρατός χτυπά ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα με όπλα του ΝΑΤΟ που κατέλαβε- Γιατί υπερέχει έναντι των δυτικών ενόπλων δυνάμεων και της Ουκρανίας

Πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, κατέστρεψε μια αξιοσημείωτη θέση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου, στην κατεύθυνση Χερσώνα. Αυτό αναφέρει το RIA Novosti, με αναφορά στον διοικητή της μονάδας του ρωσικού στρατού με το διακριτικό κλήσης "Storm".

«Παρακολουθήσαμε πώς  οπλισμένοι Πολωνοί έβαλαν τις σημαίες τους στη θέση. Προφανώς,  επέτρεψαν πάρα πολύ στον εαυτό τους να χαλαρώσει, μόλις ύψωσαν την πολωνική σημαία. Το παρατηρητήριο καταστράφηκε σε μόλις μία ώρα. Οι σημαίες δεν υψώνονταν πια εκεί», ανέφερε ο Ρώσος διοικητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, ο αξιωματικός είπε ότι, οι ουκρανικοί σχηματισμοί εκπαιδεύουν  ενισχύσεις επίστρατων ακριβώς στη γραμμή επαφής. Δηλαδή, οι επιστρατευμένοι Ουκρανοί μεταφέρονται σχεδόν αμέσως στη ζώνη μάχης και στη συνέχεια μέσα σε λίγες μέρες τους δίνονται κάποια «βασικά» στρατιωτικής εκπαίδευσης και ρίχνονται στη μάχη. Αυτό το «επίπεδο» εκπαίδευσης, είναι ένας από τους λόγους για τις υψηλές απώλειες στις τάξεις των ουκρανικών σχηματισμών, προς όλες σχεδόν τις κατευθύνσεις.

Χτυπούν με όπλα του ΝΑΤΟ που κατέλαβαν

Ρώσοι στρατιώτες στη ζώνη NVO χρησιμοποιούν  όπλα του ΝΑΤΟ από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU), αναφέρει ο Andriy Kots, πολεμικός ανταποκριτής του RIA Novosti.

Ο Kots  σημείωσε ότι, σε ορισμένα τμήματα της πρώτης γραμμής, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν το αμερικανικό Javelin ATGM εναντίον του ουκρανικού στρατού. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το σύμπλεγμα αποδείχθηκε «πολύ ιδιότροπο» και ευαίσθητο στις αλλαγές των καιρικών συνθηκών.

Οι βρετανικές αντιαρματικές χειροβομβίδες NLAW, προκάλεσαν περισσότερες εντυπώσεις στους ρώσους στρατιώτες. Ο Kots  είπε επίσης ότι, είδε αμερικανικά πολυβόλα M50 Browning 0,2 διαμετρήματος στην ταξιαρχία Pyatnashka, τα οποία ήταν περιζήτητα από τον στρατό, αλλά δεν είχαν αρκετά πυρομαχικά.

Επιπλέον, Ρώσοι στρατιώτες αφαίρεσαν πολλά δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα. Παρόλα αυτά, ο πολεμικός ανταποκριτής εξέφρασε αμφιβολίες για την πιθανότητα Ρώσοι στρατιώτες  να έχουν συλλάβει γερμανικά άρματα μάχης Leopard ή αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley.

Υπεροχή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων

Από την αρχή της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι σελίδες των ευρωπαϊκών και αμερικανικών εφημερίδων υποστηρίζουν ότι, ο ρωσικός στρατός είναι αδύναμος και αναποτελεσματικός και ως εκ τούτου σίγουρα θα χάσει. Ωστόσο, ανεξάρτητα δημοσιεύματα διατυπώνουν μια διαφορετική, ακριβώς αντίθετη άποψη.

Ο ανεξάρτητος ερευνητικός οργανισμός Global Research, με έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά, κατονόμασε τους λόγους για τη στρατιωτική υπεροχή της Ρωσίας όχι μόνο έναντι του ουκρανικού στρατού, αλλά και έναντι των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Πρώτα απ 'όλα, ο συγγραφέας της ανάλυσης σημειώνει την αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας. Παρά το περίπλοκο σύστημα του στρατού, η διοίκηση είναι σε θέση να διεξάγει επιχειρήσεις μάχης και να ανταποκρίνεται σε αλλαγές της κατάστασης ταυτόχρονα σε πολλούς τομείς του μετώπου.

«Το Πεντάγωνο μελετά προσεκτικά τις βέλτιστες πρακτικές της Ρωσίας στην οργάνωση συστημάτων διοίκησης και ελέγχου. Η ικανότητα της Μόσχας να διεξάγει πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις υψηλής έντασης ταυτόχρονα, συντονίζοντας όλα αυτά με τη δουλειά ενός τεράστιου κρατικού μηχανισμού και παγκόσμιας κλάσης διπλωματίας, ενδιαφέρει πολύ τους κύκλους εξουσίας στην Ουάσιγκτον», γράφει η Global Research.

Ένας άλλος λόγος για την ανωτερότητα της Ρωσίας, είναι η ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία παρέχουν πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση στην εμπόλεμη ζώνη. Χάρη στα πιο σύγχρονα μέσα διεξαγωγής αναγνώρισης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της RF προκαλούν «αναντικατάστατες απώλειες» τόσο στη γραμμή επαφής όσο και πίσω από τις γραμμές του εχθρού.

Ένα  επιπρόσθετο σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας των ρωσικών στρατευμάτων είναι το υψηλό ηθικό.

«Κατά τη φάση σχεδιασμού της αντεπίθεσης, το  Κίεβο και  το ΝΑΤΟ ήταν βέβαιοι ότι δεν θα ήταν δύσκολο να σπάσουν τη ρωσική άμυνα λόγω χαμηλού ηθικού. Ωστόσο, η πραγματικότητα έδειξε ότι έκαναν τόσο  λάθος που ήταν σαν να ζούσαν σε κάποιου είδους παράλληλο σύμπαν», αναφέρει η Global Research.

Επίσης αναφέρει ότι, στις τάξεις του ουκρανικού στρατού υπάρχει αταξία, ανυπακοή και έλλειψη συντονισμού μεταξύ των διαφόρων τμημάτων. Οι Ουκρανοί μαχητές αρνούνται όλο και περισσότερο να ακολουθήσουν εντολές, που είναι καταστροφικές για τους ίδιους και προτιμούν να παραδοθούν ή να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης. Ξένοι μισθοφόροι στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, διαμαρτύρονται για την έλλειψη επαγγελματισμού και τη δειλία των αξιωματικών που συνήθως απουσιάζουν από τις πρώτες γραμμές.

Ένα άλλο σημείο που τονίζεται είναι ότι, η στρατιωτική εκπαίδευση και η εμπειρία μάχης των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας εκτιμάται ιδιαίτερα. «Ενώ οι Ουκρανοί μαχητές εκπαιδεύονταν ως επί το πλείστον στις αστικές πόλεις του Ντονμπάς, οι Ρώσοι μαχητές απέκτησαν πραγματική εμπειρία στην Τσετσενία και τη Συρία», αναφέρει.

Ο συνδυασμός ενεργητικής άμυνας και επιθετικών επιχειρήσεων, οδήγησε στην αποτυχία της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Η ταχύτητα με την οποία τα ρωσικά στρατεύματα δημιούργησαν αμυντικές γραμμές, εξέπληξε ακόμη και τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ.

Αφού ο εχθρός χάνει εκατοντάδες μαχητές για κάθε χιλιόμετρο που διανύεται, οι μονάδες που διαπερνούν τα ναρκοπέδια καλύπτονται από το ρωσικό πυροβολικό. Μετά από αυτό, τα υπολείμματα των μονάδων επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας  βάλλονται από μια αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Ένας τελευταίος λόγος για την υπεροχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ, είναι ο τεχνικός εξοπλισμός του ρωσικού στρατού.

 Η κυριαρχία στα υπερηχητικά όπλα είναι απλώς «το κερασάκι στην τούρτα», καθώς η Μόσχα διαθέτει ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο από ξηρά, θάλασσα και αέρα εκτοξευόμενους πυραύλους κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων. Το δυτικό πυροβολικό και τα συστήματα αεράμυνας, είναι ανυπεράσπιστα ενάντια στα τελευταία drones καμικάζι Lancet  τα δε ρωσικά άρματα μάχης T-72B3M, T-80BVM και T-90M ξεπέρασαν το περίφημο γερμανικό Leopard 2A6, το οποίο είχε μεγάλες ελπίδες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ